Online fogadás | TippmixPRO

A Mosonmagyaróvár ellen lehet javítani

Interjú Marincsák Nikolettel

Újabb hazai megmérettetésre készül csapatunk aBékéscsabai NKSE, az ellenfél pedig az előző szezon egyik közvetlen riválisa a Mosonmagyaróvár együttese lesz. A vendégek meglehetősen nagy változáson estek át a nyáron, már ami keretüket illeti, hiszen 11 játékos hagyta el idény végén a klubot. Köztük olyan rutinos játékosok is, mint Kovacsicz Mónika vagy Farkas Veronika, illetve az a Kopecz Barbara is távozott, aki ugye már ebben a szezonban lila-fehérben pattogtatja a labdát. Az érkezők listája azért már nem ennyire bő, hiszen a csapat gerincét megtartó Mosonmagyaróvár mindösszesen hat továbbikézilabdázóval erősítette meg keretét. Név szerint: a balátlövő Maria Holesova a Podravka Vegetától, a jobbátlövő Laura Popa a Román Cluj csapatától, a balátlövő Karoline de Souza a Vácból, a kapus Ferenczi Annamária az Oldenburgból, és Lancz Barbora illetve Kellermann Dóra az ETO-ból tette át székhelyét a Győr-Moson-Sopron megyei csapatba. Akik lila-fehér együttesünkhöz hasonlóan két szűk vereséggel kezdték az új évadot, az első körben Székesfehérvárra látogattak, ahol a hazaiaktól 29-27-re kaptak ki, majd a második fordulóban hazai környezetben szenvedtek 29-28-as vereséget a Vác gárdájától. Tehát szinte szám szerint ismajdnem pontosan ugyanolyan eredményt produkáltak,mint a csabai hölgykoszorú, akik először az Dunaújvárossal szemben, majd az MTK otthonábanmaradtak alul 29-27-re. Így érthetően mindkét gárda szeretné már az első győzelemét is elkönyvelni az új idényben. És hogy erre mi a legjobb recept? Arra a lilák irányítója Marincsák Nikolett próbálta megadni a választ, akit azért a múlt szombati találkozóról is kérdeztem.

20190912_marincsak_nikolett

– Hétvégén az MTK ellen szinte egy az egyben lemásoltátok a Kohász elleni találkozót…

– Igen, a két összecsapás forgatókönyve kísértetiesenhasonlított egymásra, sőt a 29-27-es végeredményteljesen megegyezik az első fordulóbeli mérkőzésünk eredményével is. Annyiban azért még is más volt, hogy most a második játékrészben is tudtunk dominálni, és háromgólos különbségnél úgy érzem akár el is dönthettük volna a találkozót, de sajnos a döntő pillanatokbanmegint hibáztunk. Pedig ellenfelünk 1-0 után csak az 52. percben tudott ismételten vezetni, de sajnos fejben nem tudtunk végig koncentráltak maradni.

– Ez egyértelműen a fáradság rovására írható?

– Egyrészről mindenképpen, hiszen a rövidebb kispad miatt ugye a rotációs lehetőségünk kevesebb, ami nyilván kihat a koncentrációra is. Másrészről viszont minél több ilyen szituációval találkozunk éles helyzetben, szerintem annál jobban tudjuk majd kezelni őket, ugyanis ezek azok a helyzetek, amiket edzésen egyáltalán nem lehet gyakorolni.    

– Összegségében melyek lehetnek a legfőbb tanulságok, amiket levonhattok ebből az első két mérkőzésből? 

– Azt mindenképpen, hogy az alapok jók, ugyanis mindkét meccset jól kezdtük, védekezésben is megvolt a megfelelő stabilitás, és támadásban is szellemesen kézilabdáztunk. De egy találkozó hatvan percig tart, tehát az utolsó percig koncentrálnunk kell, főként a fontos momentumokban. És persze a ziccerek kihasználásban is javulnunk kell. Összességében szerintem van mire támaszkodnunk, hiszen nagyon sok biztató dolog is volt a játékunkban, úgyhogy én hiszem, hogy most már ez pontokban is meg fog látszódni.

– A Mosonmagyaróvár a soron következő ellenfeletek.Mennyit változtak az előző szezonhoz képest?

– Játékstílusban vajmi keveset, most is a szikla kemény védekezésükre és a harcias kézilabdájukra helyezik a legnagyobb hangsúlyt. Ami nem is csoda, mert a csapat gerince megmaradt, azok a rutinos játékosok – gondolokitt például Tilinger Tamarára vagy Horváth Bernadettre – akik tavaly is húzóemberek voltak, most is a keretüketerősítik. Viszont azért játékos mozgás náluk is voltbőven, sőt komoly szintet képviselő idegenlégiósok isérkeztek, akikkel mindenképpen erősödött ellenfelünk.Illetve a padjuk is hosszabb, mint a miénk, tehát a rutinosabb első sort, tehetséges fiatalokból álló második tudja tehermentesíteni.

– Mi lehet akkor a győztes recept szombaton?

– Mindenekelőtt hátul kell hoznunk azt a stabilitást, amit az MTK ellen a találkozó háromnegyedében bemutattunk. Ez nagyon fontos lesz, de mellette figyelnünk kell arra is, hogy a kemény, sokfaultos védekezésükkel szemben is megtaláljuk az ellenszert. Okosan kell kézilabdáznunk, és nem szabad hagynunk, hogy megtördeljék a játékunkat. Természetesen nagyon számítunk szurkolóinkra is, ígybízom benne, hogy egy jó hangulatú összecsapáson, itthon tudjuk tartani a két bajnoki pontot.

A két gárda egymás elleni mérlegét nézve, meglehetősen kiegyenlített képet kapunk, hiszen a csapatok 10 első osztályban lejátszott mérkőzésén, négyszer lila-fehér, ötször pedig óvári győzelem született, egy alkalommal meg pontosztozkodással zárult az összecsapás. Viszont az együttesek legutóbbi békéscsabai találkozója meglehetősen emlékezetesre sikerült, ugyanis a lilák Walfisch Mercédesz utolsó másodpercben szerzett találatával tudtak diadalmaskodtak 30-29-re. A májusi mosonmagyaróvári visszavágóra azonban már nem biztos, hogy annyira szívesen emlékeznek a csabai lányok, ami a 37-24-es hazai győzelem tudatában nem is csoda. A két csapat szombati összecsapása tehát 18 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Medve Róbert és Südi Péter lesznek.

line

line