Online fogadás | TippmixPRO

A Mosonmagyaróvár ellen zárják az évet a csabai lányok

Mindössze csak néhány nap van hátra a 2020-as esztendőből, amely ahogy az egész világot, úgy a sportéletet, így ezen belül a hazai kézilabdázást is gyökeresen felforgatta.

Kezdve azzal, hogy tavasszal beszüntették a bajnokságot, sőt végeredmény nélkül le is zárták, és bár az őszi szezon látszólag gond nélkül elindult, októberben és novemberben már inkább a pozitív teszteredményekről és az elhalasztott találkozókról szóltak a kézilabdás hírek. Ezért is lehetséges az, hogy bár 19 fordulót tervezett a női első osztályú bajnokság őszi etapjára a honi szövetség, mégis a csapatok nagy része mindössze 6-7 összecsapást tudott csak abszolválni ebből. Ennek megfelelően békéscsabai együttesünk is pusztán hét találkozón lépett parkettra az ősz folyamán, melyen egyelőre nem sikerült pontokkal gazdagodniuk. Igaz csupán az utolsó két mérkőzésükön élvezhették a hazai pálya előnyeit, miközben több játékos is sérülés miatt kiesett a lilák keretéből. Ezzel szemben szerdai ellenfelünk egy debreceni győzelemmel villámrajtot vett a bajnokságban, amit hasonlóan jó folytatás követett, az MTK, a Vác, a Fehérvár, a Kisvárda és lila-fehér csapatunk legyőzésével. Egyedül a Ferencváros gárdájával nem bírtak Gyurka János lányai, de így is 12 ponttal a harmadik helyen teletek a bajnokságban. Ami ráadásul felettébb hosszúra sikerült, ugyanis a Móváriak szeptember 27-e óta, azaz több mint három hónapja nem játszottak tétmérkőzést, ráadásul az utolsó összecsapásuk éppen a csapatunk ellen négy találattal megnyert hazai találkozójuk volt.  Három legeredményesebb játékosuk egyébként Tóth Eszter, Simona Szarková és Katona Flóra egyaránt 30 találat fölött jár a góltermelésben, sőt irányítójuk Tóth Eszter a válogatott Európa bajnoki utazó keretébe is bekerült.

Abban azért biztosak lehetünk, hogy bőven tartogat érdekességeket az év utolsóelőtti napján folytatódó pontvadászat, téli és tavaszi etapja is, hiszen előre nehezen megtippelhető, hogy a hosszú kihagyás és a COVID-os megbetegedések miként hatottak az egyes csapatokra. Így persze kérdés, hogy együttesünkre is, bár mindenképpen bízunk benne, hogy a sérültek visszatérésével és az új játékosok beépülésével lila-fehér gárdánk is elindul felfelé a tabellán, és szorgosan tudja majd gyűjtögetni a bennmaradáshoz szükséges pontokat, akár már az esztendő utolsó összecsapásán is. Amelyre a két együttes elmúlt szezonokban lejátszott kiélezett csatái is reményt adhatnak, hiszen a gárdák legutóbbi békéscsabai találkozóján is mindössze két gól döntött a vendégek javára, a 27-25-ös végeredménnyel zárult összecsapáson. De ahogy már utaltam is rá, szeptemberben Mosonmagyaróváron is nagyon sokáig remekül tartották magukat a lilák, sőt az utolsó tíz percig az előnyt is birtokolták, igaz a végén 30-26 arányban azért csak a hazaiak kerekedtek felül. A felek szerdai küzdelme ezúttal sem a már átadott Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, hanem továbbra is az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnoka ad majd otthont a találkozónak, mely 17 órától kezdődik a Medve Róbert, Südi Péter bírópáros sípszavára. Lévén pedig, hogy továbbra is zárt kapuk mögött kénytelen minden csapat lejátszani az összecsapásait, így szurkolóink ezúttal is a 7.Tv-n és a Behir.hu online felületein követhetik élőben a mérkőzést.