Online fogadás | TippmixPRO

A Mosonmagyaróvár érkezik Békéscsabára

Interjú Andróczki Flórával

Szombaton hosszú szünet után ismét hazai pályán láthatják kedvenceiket a csabai szimpatizánsok, ugyanis lila-fehér lányaink a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadják a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Bár a két csapat céljai nagyon mások a bajnokságban, mert még ellenfelünk érmes helyezésért küzd, addig együttesünk az első osztályú tagságát szeretné a szezon végén megerősíteni. Ennek ellenére mégsem egy előre lefutott összecsapásként kezelik a lilák a találkozót, és szeretnének helytállni vagy akár még az idény első pontjait is begyűjteni. A találkozó kapcsán együttesünk jobbszélsőjével Andróczki Flórával beszélgettünk, és latolgattuk az esélyeket.

Andróczki Flóra

– Két hónap után láthatunk benneteket újra itt az otthonotokban a Városi Sportcsarnokban, hogy érzed mennyire formálódott vagy fejlődött az együttes az azóta eltelt időszakban?

– Úgy érzem sikerült továbblépnünk a kudarcokon és valóban tudott fejlődni és javulni a csapat, főképp talán mentálisan. De nagyon sokat is dolgoztunk a szünet alatt, a védekezés gyakorlására kiemelten nagy hangsúlyt fektettünk, de fizikálisan is próbáltunk erősödni, amolyan minialapozást végeztünk. Sok szempontból nem volt szerencsés ez a hosszú szünet, pláne úgy, hogy éppen csak elkezdődött a bajnokság, mert így nagyon könnyű kiesni a ritmusból. De nekünk arra mindenképpen jó volt, hogy feldolgozzuk a szezonkezdést, és fejben rendezzük a sorokat.       

– Akkor talán mondhatjuk azt, hogy ennek a hozadéka volt az első igazi siker is ebben a szezonban, a kisvárdai továbbjutás a kupában. Mekkora lökés lehet ez a bajnokság tekintetében?

– Bízom benne, hogy nagy. Főként ha azt a kohéziót és csapategységet ami szerintem segített a Kisvárda fölé nőni, azt sikerül továbbvinni a bajnoki mérkőzésekre is. Mert az a hit saját magunkban, ami talán hiányzott mondjuk az MTK elleni mérkőzésen, Kisvárdán maximálisan megvolt. A találkozó elejétől érezhető volt, hogy teljesen együtt lüktetett a csapat, és végig látszott, hogy nagyon akarjuk a továbbjutást. Szóval remélem ez a siker tényleg segít átlendíteni minket a nehézségeken, és akkor a bajnokságban is hasonló eredményeket tudunk produkálni.   

– Viszont most nehéz sorozatban vagytok, hiszen egymás után jönnek ellenfélként az erős csapatok, a következő Mosonmagyaróvárt hova sorolnád jelenleg?

– Mindenképpen az élcsapatok közé, akik a Debrecennel ádáz csatát vívnak már most az érmes helyért. De nem is csoda, mert tényleg kiemelkedő játékosokból álló, jól felépített csapat, amelyben egyszerre jelenik meg a rutin és a fiatalos lendület. Elöl nagy lövőkkel, hátul meg kifejezetten robosztus védőkkel kell majd szembenéznünk, és persze remek kapusokkal is. Emellett ők is rendkívül gyors kézilabdát játszanak, szóval figyelnünk kell a minél pontosabb játékra és a megfelelő visszarendeződésre, mert ezeket kíméletlenül megbüntetik.  

– Milyen célokkal veselkedtek neki a szombati összecsapásnak?

– Nyerni szeretnénk, ez a legfőbb célunk. Ehhez pedig agresszív védekezésre és lehetőség szerint gyors, futós játékra lesz szükség. Meg kell próbálnunk dominálni a mérkőzést és a saját akaratunkat ráerőltetni ellenfelünkre. Viszont ahogy már említettem, a labdát nagyon meg kell becsülnünk, mert az eladott labdákból villámgyorsan letámadnak. Illetve amiben javulnunk kell a korábbiakhoz képest az a helyzetkihasználás, de persze hátul is elengedhetetlen lesz a megfelelő stabilitás, hogy legyenek lehetőségeink gyors gólokat szerezni. Fejben most is erősnek kell lennünk, és hinnünk magunkban, akkor nem lehet gond. Természetesen nagyon várjuk már, hogy ennyi kihagyás után ismét hazai közönség előtt játszhassunk, remélem sokan kilátogatnak majd szombaton, és buzdításukkal segítenek minket, hogy végre megszerezzük első pontjainkat.

Dömény Dezső