Online fogadás | TippmixPRO

A Siófok együttese vizitál Békéscsabán

Interjú Horváth Rolanddal

Két hetes szünetet követően folytatódnak a K&H Női Kézilabda liga küzdelmei, csapatunkra a Békéscsabai ENKSE számára pedig egy újabb hazai megmérettetés vár. A lila-fehérek ezúttal az erre az idényre jelentősen megerősödő Siófok együttesét látják vendégül. Azt a Balaton parti gárdát, akik a nyári nagy bevásárlást követően egyértelműen bejelentkeztek az érmekért folyó harcba, hiszen a gyengének eddig sem nevezhető keretüket, több olyan kézilabdázóval sikerült megerősíteniük, akik korábban már a Bajnokok Ligájában is lették névjegyüket. Ilyen például a lengyel Joanna Drabik aki a Lublin csapatából, Mireya González aki a Győri Audi ETO-ból, illetve Andrea Kobatic – akit korábban Penezic néven ismerhettünk – és Tatjana Hmirova, akik a rendszeres Final Four résztvevő Vardar Szkopje gárdájából érkeztek Siófokra. És persze ne feledkezzünk el a tavaly még az Issy Paris színeiben szereplő Silje Solbergről sem, aki a kézilabda világában szintén nem számít zöldfülűnek, hiszen a norvég válogatott hálóőre többek között már világ- és Európa bajnoki győzelemmel is büszkélkedhet. És ha már norvég kézilabda, nem csak az újdonsült portársuk érkezett a skandináv országból, hanem a csapat új trénere is, ugyanis a Larvik korábbi sikeredzője Tor Odvar Moen kezei alatt pallérozódnak nyár óta a cápalányok. A nagy nevekhez eddig az eredmények is párosultak, mert a Debrecen együttesét 18 góllal, az Újvárost idegenben hat góllal és a legutóbbi fordulóban az Érdet is 12 góllal 34-22-re múlták felül a Siófokiak. Az eredménysor egyetlen kakukktojása a Vác ellen hazai fiaskó, ahol is egy góllal 29-28 arányban sikerült nyernie a Pest megyei gárdának. Együttesünknek ezzel szemben más lehetőségei és ebből fakadóan más céljai is vannak a bajnokságban, így hasonló eredménysorral nem büszkélkedhet, sőt egy kifejezetten nehéz 8 mérkőzésből álló sorozat közepénél járnak a lilák, melynek legutóbbi váci állomásán, egy meglehetősen nagyarányú 43-21-es vereségbe szaladt bele a csabai hölgykoszorú. Viszont a válogatott szünet miatti plusz idő lehetőséget adhatott összeszedni a csapatot, és hogy ez mennyire sikerült arról már a lila-fehérek vezetőedzője Horváth Roland beszélt.

20181007_elore_siofok_kezi

– A legutóbbi összecsapásotok után finoman fogalmazva sem voltál túl elégedett a csapat teljesítményével. Az azóta eltelt két hét során sikerült valamelyest rendezni a sorokat?

– Szívesen mondanám, hogy igen, és minden a legnagyobb rendben, de sajnos vannak azért olyan nehézségeink, amiket nem lehet pár hét alatt leküzdeni. Ettől függetlenül természetesen kemény munkával töltöttük az elmúlt két hetet is, próbáltuk elsősorban a védekezési hibáinkat kijavítani, és a játék minden elemében igyekeztünk előrelépni. Nyilván a válogatott hét miatt ez nehézkesebb volt, hiszen több játékosomat is nélkülöznöm kellett, de azért mindenképpen hasznosan töltöttük ezt az időszakot.

– Ha már a nehézségeket említetted, azért az sem segíti a munkádat, hogy az utóbbi napokban tovább csökkent az együttes létszáma…

– Valóban így van, két játékossal kevesebben vagyunk jelen pillanatban, hiszen Sandra Radovic szerződését közös megegyezéssel felbontotta a klub. Ő jelenleg még nincs azon a szinten, hogy érdemben segíteni tudja az egyesületet, így azt hiszem most mind két fél számára ez a legjobb döntés. A másik viszont egy nagyon komoly veszteség számunkra, ugyanis a múlt héten Bottó Rózsa nyílt újtörést szenvedett az egyik edzés folyamán. Mondanom sem kell, hogy hármas védő pozícióban mennyire fontos láncszeme a csapatunknak. A visszatérésével kapcsolatban pontos időpontot még nem tudunk, de sajnos egészen biztosan több hónap kihagyás vár rá. Ettől függetlenül, ahogy korábban is utaltam rá dolgozunk tovább, próbáljuk megoldani a pótlását és azt, hogy a lehetőségekhez képest azért tudjunk javítani is a játékunkon. Ugyan a merítési lehetőségeim nem túl bőségesek, de azt megígérhetem, hogy a csapattal együtt tovább küzdünk és mindent megteszünk a végső célunk elérésének érdekében.

– Vasárnap a Siófokot látjátok vendégül, akik sokat változtak az elmúlt bő egy évben, ettől független még el tudod róluk látni a csapatodat plusz információkkal?

– Egyre kevésbé. Ahogy említetted is, nagyon sokat változtak ahhoz képest, amikor még én irányítottam a gárdát. Ráadásul nyáron olyan magas szintű kézilabdázók csatlakoztak az egyesülethez, akik gyakorlatilag világklasszis szintet képviselnek, így szinte minden posztra jut két klassziskézilabdázó. Nincs tehát egy súlycsoportban a két együttes, de főleg hazai pályán azért szeretném, ha a két csapat közti különbséget minél jobban el tudnánk tüntetni.

– Ehhez miben kell leginkább javulnotok?

– Fejben kell elsősorban erősebbnek lenni, és ezzel együtt összeszedettebb játékot játszani. Valamint küzdőszellem tekintetében is maximumot kell nyújtanunk, csak ezzel vehetjük fel egy ennyire erős ellenféllel szemben a versenyt. Szintén fontos lenne továbbá, hogy az eredménytől függetlenül is jó játékkal rukkoljunk elő, hogy ez által is ki tudjunk jönni abból a gödörből, amibe belekerültünk, és így a játékosok is nagyobb önbizalommal kézilabdázzanak.

A mostani lesz a két gárda 14. békéscsabai összecsapása a Siófok 2009 óta íródó újkori NB1-es története során. Ha a statisztika oldaláról böngésszük az eddigi eredményeket, egyértelmű lila-fehér főlényt láthatunk, hiszen hét hazai győzelem és két döntetlen mellett, mindössze négyszer sikerült a Balaton partiaknak elcsenni a két bajnoki pontot a Viharsarokból. Hűen az elődök eredményeihez a tavalyi szezonban is sikerült méltó ellenfele lenni a vendégeknek olyannyira, hogy a bajnokságban mindössze két góllal 33-31-re maradtak alul a csabai lányok, a februári Magyar Kupa találkozón pedig 30-30-as döntetlen született, igaz az az eredmény akkor a Siófok továbbjutását jelentette. A folytatás tehát vasárnap 19 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozó két játékvezetője Asztalos Bence és Bárkányi Gábor lesz.

Dömény Dezső

Fotó: Milyó Pál

line

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix