Online fogadás | TippmixPRO

A szezon eddigi legfontosabb összecsapása következik

Interjú Gyimesi Kittivel

Szombaton ismét összecsap egymással a keleti másodosztály két éllovasa, az Eger és a Békéscsaba. És noha csapatunk alapszakasz-győzelmét ez a találkozó már nem befolyásolja, hiszen 5 pontos előnye van a liláknak üldözőjükkel szemben, a rájátszás tekintetében azért óriási téttel bír az egri mérkőzés. Ennek megfelelően derekasan készülnek is lányaink a rangadóra, de a csütörtök délutáni videóelemzés előtt csapatunk védelmének oszlopát Gyimesi Kittit, azért csak sikerült néhány perc erejéig elcsípnem, hogy beszélgessünk egyet a derbi apropóján.

Gyimesi Kitti

– Nem is olyan rég sok csabai szimpatizáns fellélegezhetett, hiszen most már egészen biztosan a jövő szezonban is lila-fehérben láthatunk. Ezek szerint az ideigazolásoddal jó döntést hoztál tavaly tavasszal?

– Teljes mértékben. Abszolút pozitív érzések vannak bennem az elmúlt hét hónapról, bár meg kell mondjam azért voltak félelmeim, mert mégiscsak hét esztendőt húztam le az előző egyesületemnél, és ilyenkor a váltás mindig nehezebb, de a kételyek hamar elillantak. Tényleg jól érzem magam a csabai közegben, remek belső kohézió alakult ki a csapatnál, élvezem az itteni munkát, a mérkőzéseket, és persze azt is, hogy ismét a családom közelében lehetek. Nem titkoltan ez is szerepet játszott abban, hogy hazatértem, mivel rendkívül fontosak számomra a családi kötelékek. A szó szoros értelmében érzem azt a pluszt amit a közelségük jelent nekem, és ami nagyon hiányzott már az utóbbi években.

– Egyik megfogalmazott célod idény előtt az volt, hogy komplexebb játékossá szeretnél válni. Nyilván a helyzet is így kívánta, de már szezonkezdet óta elég markáns szerep hárul rád támadásban is…

– Valóban, bár nem teljesen így képzeltem azt, ahogy majd támadásban felépítem magam, és bizony sajnálatos is, hogy sérülés miatt fontos játékosok estek ki, szó szerint a kezdés előtt. Gondolhatod, hosszú évek védekező szerepköre után hirtelen a támadójátékban is ilyen mértékben helyt kell állni, nem mondom azt, hogy egyáltalán nem volt bennem izgalom. Sőt, kis túlzással korábban csak a félpálya létezett a számomra, így más jellegű meccsterheléshez is voltam hozzászokva. Emlékszem rá, első itteni találkozómon néhány gyors támadás-védekezést követően ránéztem az órára, és nem akartam elhinni, hogy még csak bő öt perc telt el a mérkőzésből, annyit kivett belőlem az elől-hátul játék. Másrészről meg valahol örülök is a kihívásnak, mert csakugyan az volt a célom, hogy ismét felépítsem magam az átlövések terén, szóval ha már így alakult próbálok élni a lehetőséggel, és támadásban is minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani.

– Viszont védekezésben komoly stabilitást hoztál, és ebben a szegmensben jól látható a folyamatos fejlődésetek az idény során…

– Én is úgy érzem, hogy egyre jobban kezdünk összecsiszolódni hátul, persze az edzéseken is nagy hangsúlyt fektetünk erre. De valóban elengedhetetlen egy jól működő, masszív védelem, ami mentálisan is plusz erőt ad a támadásoknál, meg ugye a mi gyors lerohanásokon alapuló játékunknak még inkább lényegi eleme. Egyébként az nyilván nagy segítség volt, hogy Laurával már az elejétől rendkívül jól megéreztük egymást, de mivel mindig van hova fejlődni, így nekünk is legfőképpen a kommunikációban kell még javulnunk ahhoz, hogy teljesen egységes hátsó szekciót alkossunk.

– Az egyik legnehezebb összecsapásotok előtt álltok, hiszen az egri katlant kell bevennetek, ami teljes mértékben még senkinek sem sikerült ebben a szezonban. Milyen érzések vannak benned?

– Őszintén szólva én már nagyon vártam ezt a derbit, valahol már régóta ott motoszkált a fejemben, és bár valóban minden meccsre hasonló szisztémával készülünk, azért tagadhatatlanul már érezni lehet az edzéseken is, hogy ez most fontos rangadó lesz. Mindazonáltal nem szabad túlstresszelnünk a találkozót, lendületben vagyunk, ez kellő önbizalmat kell adjon, szóval ezúttal is leginkább magunkra kell összpontosítanunk, és a saját játékunkat kell játszanunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a hazaiak már az elejétől nekünk fognak esni, és az utolsó pillanatig harcolni fognak a győzelemért. Fiatal, lelkes csapat, akiket irgalmatlanul nehéz megtörni, ezt tapasztaltuk a hazai összecsapáson is, viszont a rutin azért mellettünk van, és az ilyen csatákban ez nagyon sokat számít. Meg persze az állóképesség is, ami nekünk az egyik fő erősségünk.

– Ettől függetlenül mindenképpen élesebben kell kezdenetek a találkozót mint legutóbb…

– Az egyértelmű. Olyan jellegű bealvások mint a Hajdúnánás ellen most biztosan nem férnek bele. Ott csak a szünetben tudtuk a szükséges hőfokra tüzelni magunkat, de egy ilyen rangadón mint ami ránk vár, már a mérkőzés elejétől maximális tűzzel kell belevetni magunkat a játékba. És ez főként a védekezésben rendkívül fontos, ami egy effajta jól cselező, gyorslábú csapat esetében mint az Eger, még nagyobb jelentőséggel bír. Kompaktnak kell lennünk hátul, ezzel is segítve a kapusok dolgát, akiknek a jó teljesítménye szintén kulcsfontosságú lesz a győzelem kiharcolásában. Mert bár szoros összecsapásra számítok, ugyanakkor bízom a csapat erejében, és abban, hogy a meccsen a mi akaratunk érvényesül majd, és a végén győzelmet ünnepelhetünk.

Dömény Dezső