Online fogadás | TippmixPRO

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik

Interjú Horváth Rolanddal

Szerda kora este a Kecskemét együttesét fogadja a békéscsabai Városi Sportcsarnokban az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE, és talán nem túlzok, ha az egész idény egyik legfontosabb összecsapásaként definiálom a találkozót. A vendégek jelenleg a bajnoki tabella 12. helyén állnak öt megszerzett ponttal, melyet a Vasas elleni idegenbeli döntetlen, valamint az MTK elleni hazai győzelem mellett a lilák októberi, 31:27 arányú legyőzésével gyűjtöttek be. Ellenfelünk számára is kiemelten fontos lehet ez az összecsapás, hiszen Marosán György lányai a következő három fordulóban a Csaba mellett a Vasas és az MTK együtteseivel mérik össze tudásukat, és mivel ezt követően az utolsó hat fordulóban a bajnoki tabella első hat csapatával mérkőznek meg, így könnyen lehet, e három találkozó el is döntheti a Kecskemét sorsát. A lila-fehérek ezzel szemben eddig mindössze egy győzelmet arattak a szezonban, a szintén közvetlen rivális MTK ellen, így a szerdai találkozón mindenképpen el kell kezdeni gyűjtögetni a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Az Előre legutóbb március 9-én lépett pályára NB I-es találkozón, akkor Kisvárdán szenvedtek 24:18-as vereséget, míg ellenfelünk egy l nappal később játszotta legutóbbi mérkőzését, és egy számukra igen fontos összecsapáson szenvedtek hazai pályán 28:24 vereséget a Budaörs együttesétől. A rangadóval kapcsolatos esélylatolgatásra a Békéscsaba vezetőedzőjét Horváth Rolandot kértem meg.

20180327_horvath_roland

– A bajnoki lebonyolítás szeszélye folytán bőven volt idő felkészülni a szerdai összecsapásra, a múlt héten pedig még egy felkészülési mérkőzést is játszottatok, hogy látod a csapat pillanatnyi formáját?

– Én úgy látom, hogy jó formában vagyunk, az edzéseken és a múlt héten az Orosháza ellen lejátszott felkészülési találkozón is ezt tapasztaltam, elkötelezetten, jól dolgoztak a lányok. Az egyértelmű célunk volt, hogy azt a formát, amit január közepétől mutattunk, tovább tudjuk vinni, és remélem, ez az előttünk álló időszakban sikerülni is fog. Az egész csapat átérzi a szerdai mérkőzés súlyát, és ennek szellemében is készülünk a rangadóra.

– Nyilván kielemeztétek az ellenfeleteket, ez alapján mi az, amire a leginkább figyelni kell a találkozón?

– Nyilván a mérkőzés súlyánál fogva is, illetve a rendelkezésre álló idő miatt is, valóban alapos elemzést végeztünk aktuális ellenfelünkkel kapcsolatban, így tisztában vagyunk az erősségeikkel is, amikre mindenképpen oda kell figyelnünk. Tudjuk, hogy a középső posztokon jó és gólveszélyes játékosaik vannak, ezért a belső védekezésünkre ismételten komoly szerep fog hárulni. De azért a szélső játékukat sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen mindkét oldalról meglehetősen eredményesen kézilabdáznak.

– Mivel lehet akkor két vállra fektetni a Kecskemétet?

– Mindenekelőtt kemény, agresszív védekezéssel. Általában ez a kulcs a sikerhez, de most még inkább fontos lesz, hogy hatvan percen keresztül elöl és hátul egyaránt megfelelő koncentráltsággal és elszántsággal játszunk. Szeretném, ha minél jobban fel tudnánk gyorsítani a játékunkat, és a lerohanás tekintetében is előrelépnénk. Viszont felállt fal ellen lényeges lesz, hogy ne kapkodjunk, hanem hosszan, ziccerig próbáljunk játszani. Többször felmerült az egymás elleni mérkőzés tekintetében a gólkülönbség kérdése is, de ezzel előzetesen nem foglalkozunk, mivel nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen mindkét fél számára roppant fontos lesz az összecsapás, így az elsődleges cél számunkra a győzelem. Nagyon bízom benne, hogy a szurkolók is átérzik a találkozó fontosságát, és megint olyan atmoszférát teremtenek, amivel közösen kiharcolhatjuk a sikert.

A Kecskemét vezetőedzője Marosán György is nyilatkozott a rangadó előtt:

– Nem készültünk máshogy erre az összecsapásra, mint ahogyan máskor szoktunk, hiszen úgy gondolom, nem ezeken a napokon kell elsősorban erre a találkozóra felkészülni, hanem egész évben. Így mi már ősszel is erre a számukra fontos szakaszra készültünk, és sikerrel is vettük az akadályokat, ezért bízom benne, hogy tavasszal is ilyen eredményesen tudunk teljesíteni. Pont ezért nem hiszem, hogy most elsősorban a mi vállunkat nyomná a teher, mivel sikerült olyan eredményeket elérni a korábbiakban, hogy nyugodtan utazhassunk Békéscsabára. Fontos lesz azért, hogy élvezzük a játékot, és a ránk jellemző szenvedéllyel kézilabdázzunk. Azzal azért tisztában vagyunk, hogy Békéscsabán borzasztóan nehéz játszani, biztos sokan is lesznek, de igazából az ilyen mérkőzésekért és pillanatokért dolgozunk egész évben. Veszíteni valónk nem nekünk van, az a lépéselőny, amit kialakítottunk magunknak az egy nyugodt játékra predesztinálhat minket. Természetesen azért mindent meg fogunk tenni a két pont megszerzése érdekében, ami ha sikerülne, akkor nagy lépéselőnybe kerülhetnénk ellenfelükkel szemben.

A lila-fehér csapat minden tagja egészséges, így teljes kerettel várják lányaink a szerdai ütközetet, mely 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A találkozó két játékvezetője Hargitai Gábor és Markó Gábor lesz.