Online fogadás | TippmixPRO

A szezon első hazai mérkőzése következik

A múlt hét szerdai győri rajtot követően már a hazai bajnoki bemutatkozásra készül lila-fehér női kézilabda csapatunk, amely bár összességében elmondhatjuk, hogy helytállt a címvédő otthonában, azért a 37-23-as végeredménnyel záruló összecsapás a papírformának megfelelően sima ETO győzelmet hozott.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria

Könnyebb dolga viszont a folytatásban sem lesz lányainknak, lévén a másik hazai sztárcsapattal a Ferencvárossal kell a második fordulóban farkasszemet nézniük. Az előző szezon Magyar Kupa győztese és a májusi BL Final Four döntőse azonban némiképp más arculattal vágott neki a jelenlegi idénynek, ami leginkább az új vezetőedzőjük Martin Albertsen számlájára írható. A 15 év után a vezetőedzői posztról búcsúzó Elek Gábort váltó dán szakember kezei között elsősorban játékban fedezhető fel változás, mintsem a keretben, hiszen csak négy kézilabdázó távozott nyáron a zöld-fehérektől. Közöttük van az élvonaltól visszavonuló Szucsánszki Zita is, aki a teljes első osztályú karrierjét a Fradiban játszotta, na meg az az Aranyi Vivien is, aki meg éppen lila-fehér együttesünket választotta következő állomáshelyének. Ezzel szemben három új szerzemény kezdte meg a munkát nyáron a Népligetben, az irányító Simon Petra aki az MTK-tól kölcsönből tért vissza, a beálló Bordás Réka aki Debrecenből érkezett és a jobbátlövő Jelena Deszpotovics, aki pedig a Győrből tette át székhelyét. A felkészülés során hat összecsapást játszottak, melyeknek a felét meg is nyerték, az MTK ellen 24 góllal, a Buducsnosztal szemben kilenc találattal győzedelmeskedtek, még a bajnoki rajt előtti főpróbán a Lokit verték 31-28-ra. Akikkel szemben viszont 34-33-ra kikaptak az első felkészülési meccsükön, ahogyan a CSM Bukarestől is 31-28-ra, valamint a Krim Ljubljanától is 30-26 arányban. A bajnoki nyitány azonban már kiválóra sikeredett a zöld-fehéreknek, hiszen a 44-21-es sikerükkel valósággal kiütötték a Kohász gárdáját.        

Lila-fehér csapatunknak is voltak kifejezetten biztató momentumai a győri nyitótalálkozón, főleg az első játékrészben, amit mindössze csak három találattal veszítettek el. Kimondottan üde színfoltja volt például együttesünk játékának irányítónk Román Dorina is, aki első, lilában lejátszott mérkőzésén egyből a gárda legeredményesebb játékosa lett, hiszen hat találatot jegyzett a találkozón, ráadásul hibátlan mérleggel.

Hasonló helytállás lehet tehát a cél a fővárosi zöld-fehérek ellen is a második fordulóban, akik legutóbb idén áprilisban vendégeskedtek nálunk, akkor sima 33-20-as sikerrel távoztak Békéscsabáról. De a felek népligeti találkozója sem tartogatott sok izgalmat, lévén a Fradi gyorsan a saját javára fordította az összecsapást, melyet végül 42-24 arányban nyert meg. Csapatunk szerdán 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban játssza az idény első hazai találkozóját, a Ferencváros elleni ütközet két játékvezetője Asztalos Bence és Szalay Zoltán lesz.

Dömény Dezső

line