Online fogadás | TippmixPRO

A szezon utolsó hazai összecsapása következik

A záró hetéhez érkezett a K&H Női kézilabda liga idei kiírása, így csapatunk a Békéscsabai ENKSE is szerdán, az utolsó előtti fordulóban búcsúzik a hazai közönségtől.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – Dunaújvárosi KKA

És sajnos 16 év után az élvonaltól is, mert bár becsülettel hajrázott az idény utolsó harmadában az Előre, túl soknak bizonyultak az elhullajtott pontok és már későn jöttek a győzelmek is a lilák számára. Na meg persze az ellenfelek sem tétlenkedtek, és miközben együttesünk a hétvégén 26-24-re kikapott az utolsó előtti Szombathely otthonában, aközben a Boglári Akadémia gárdája újabb skalpot begyűjtve 29-25 arányban hazai pályán fektette két vállra az éremért küzdő Vác csapatát. Ezzel pedig matematikai esélye sem maradt klubunknak az utolsó két fordulóban a bennmaradás kiharcolására. Maradt viszont a szép búcsú reménye, és hogy a hazai csarnokban győzelemmel köszönje meg a szimpatizánsoknak a csapat az egész éves biztatást, még akkor is ha ez most nagyrészben a képernyők előtt zajlott. Meg természetesen jó szájízzel búcsúzzanak a lilák az első osztálytól, ezzel is már muníciót merítve a következő fontos célra, a másodosztály megnyerésére. Ráadásul szerdán egy újabb alsóházi együttes teszi tiszteletét a Viharsarokban, méghozzá  a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Akik tizenhat összegyűjtött pontjuknak hála már korábban biztosították a jövő szezonra is tagságukat a legmagasabb osztályban. A jelenleg a tabella kilencedik helyén álló gárda ehhez már az első fordulóban a Szombathely elleni 24-23-as sikerével megkezdte a pontgyűjtést, amit szintén hazai pályán a NEKA elleni 30-28-as győzelem követett. A folytatásban azonban nemiképp megtorpant a Kohász, és csak január végén tudott ismét pontot zsebelni, igaz az MTK 31-28-as legyőzése komoly tettnek számított. De az Újváros igazán jó sorozata éppen lila-fehér együttesünk ellen kezdődött, mert a februári 41-28-as főlényes sikert követően zsinórban még két összecsapáson tudtak diadalmaskodni Vágó Attila lányai, méghozzá a Fehérvár és nagy meglepetésre a Siófok ellen, akiknél ráadásul nyolc góllal jobbnak bizonyultak. Így már csak hab volt a tortán, hogy a 22. fordulóban még a Vác is elvérzett Dunaújvárosban, és a legutóbbi mérkőzésen a Kisvárda ellen is otthon tartották a két bajnoki pontot a 29-23-as végeredményt hozó találkozón. A csapat vezére egész idényben tagadhatatlanul az a Bulath Anita volt, aki 132 találatával nem csak a klub házi góllövőlistáját vezeti, de az egész NB1 hatodik legeredményesebb játékosa is egyben.

Legutóbb közel két éve találkoztak a felek Békéscsabán, de akkor is a DKKA tudott 29-27-re nyerni, ahogy az elmúlt hat bajnoki összecsapás során is. Ami azért mégis bizakodásra adhat okot lila-fehér csapatunk számára, az nem csak az, hogy az Előre a legutóbbi négy alkalommal amikor a tabella második felében tanyázó gárdát látott vendégül, minden esetben szerzett legalább egy pontot, de az is, hogy ezzel szemben a Kohász az idei szezonban még nyeretlen idegenben. Az viszont, hogy ez a rossz sorozat megtörik az Újváros számára, vagy együttesünk folytatja jó sorozatát, szerdán 18:00 órától a békéscsabai Városi Sportcsarnok parkettáján dől el.

Mindenesetre a Medve Róbert, Südi Péter bírópáros által dirigált mérkőzést, ahogy már a legutóbbi két alkalommal is, a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink a helyszínen tekinthetik meg.

line

line