Online fogadás | TippmixPRO

A Tempo KSE elleni is a győzelem a cél

Interjú Török Fannival

Két hét bajnoki szünetet követően, szombaton a szezon második idegenbeli összecsapása következik lila-fehér együttesünk számára, ugyanis Gyálra utaznak lányaink, ahol a Tempo KSE gárdájával csapnak össze. A találkozó esélyeit csapatunk fiatal átlövőjével Török Fannival latolgattuk.

Török Fanni

– Szerdán a kupában egy sima győzelemmel hangoltatok a soron következő fellépésetekre, roppant magabiztosak voltatok, és személy szerint neked is jól ment a játék…

– Igen, szerencsére sikerült a két csapat közötti különbséget a pályán is érzékeltetni, mert mind fizikálisan mind pedig játékban ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni. Fontos volt, hogy ezúttal is maximálisan kamatoztattuk a gyorsaságunkat, ezt a fajta játékot kell továbbvinni a bajnoki meccsünkre is. És ami talán a leghasznosabb volt a szerdai összecsapáson, hogy azok a fiatalok, akik alapesetben kevesebb lehetőséget kapnak, ezúttal jobban belekóstolhattak a felnőtt légkörbe, hiszen több időt tölthettek a pályán, mint máskor. Illetve örülök annak is, hogy most nekem is kijött a lépés, úgyhogy mindenképpen szeretném ezt formát állandósítani az elkövetkező találkozókra is.

– Viszont most idegenben léptek pályára és alighanem Gyálon nehezebb dolgotok van…

– Én is úgy gondolom, hogy ezúttal is feltétlenül komolyan kell vennünk a találkozót, hiszen egy hazai pályán kifejezetten veszélyes csapat otthonába látogatunk. Akik stílusban igencsak eltérnek attól a kézilabdától, amit mi játszunk, ugyanis nem feltétlenül a gyors kézit preferálják, hanem inkább a felállt fal elleni lassabb, türelmesebb játékot. Legfőképpen az átlövőjátékra helyezik a hangsúlyt, hiszen a távoli zónákból is veszélyesek tudnak lenni. A belső hármasukra kell különösen figyelnünk, és azon belül is Petrovszki Katára, aki a fő fazonszabásza az együttesnek.

– Mik lehetnek akkor a kulcspontok, amik megalapozhatják az újabb sikert?

A védekezés és a gyors játék. Ahogy minden meccsen, most is ezeknek kell a játékunk legfőbb mozgatórugójának lenni. Tartanunk kell azt a kemény, feszes védekezést, amit az elmúlt időszakban mutattunk, illetve azt a fal és kapus közötti összhangot, melyet a szerdai találkozó nagyrészében is hozni tudtunk. Erre építve pedig játszhatjuk a gyors játékunkat, és indításokkal könnyű gólokat szerezhetünk. Felállt fal elleni támadásokban viszont inkább türelmesnek kell lennünk, ziccerig kijátszani a figurákat, és noha kezdjük már levetkőzni a hibákkal megtűzdelt kézilabdát, azért még így is sokszor vétünk technikai hibát és adunk ajándéklabdát az ellenfélnek. Különösen figyelnünk kell ezekre, és arra, hogy a ritmusunkból ne tudjanak kizökkenteni a hazaiak. Ami viszont biztos, hogy mi a győzelem szellemében lépünk pályára szombaton is, és bízom benne, hogy ezt minél jobb játékkal párosulva tudjuk majd megvalósítani.