Online fogadás | TippmixPRO

A Vác együttese érkezik Békéscsabára

Interjú Papp Bálint vezetőedzővel

A hétvégi Dunaújváros elleni összecsapást követően békéscsabai kézilabdacsapatunk már a hazai bemutatkozásra készül az első osztály idei kiírásában. Az otthoni nyitótalálkozó pedig mindig egy különleges mérkőzés, így nem is csoda, hogy lányaink már izgatottan várják a Vác elleni derbit, amely előtt csapatunk vezetőedzőjével, Papp Bálinttal elemeztük az esélyeket.

Papp Bálint

– Hogy látod a csapatot már így az első meccs tükrében is, mennyire sikerült a felkészülés, készen álltok az élvonalra?

– Sajnos nem volt azért teljesen zökkenőmentes a felkészülési időszak, több játékos is sérülésből, rehabilitációból érkezett, így messze nem tudtunk teljes kerettel dolgozni az első időszakban, sőt igazából csak a hazai torna hetében voltunk először teljes létszámban. Ettől függetlenül megpróbáltuk a lehető legjobban elvégezni a nyári munkát és azt gondolom fizikálisan ez sikerült is, ezen a téren rendben vagyunk, leginkább játékban van deficitünk, ebben kell még javulnunk. Meg hát persze fel kell vennünk az élvonal ritmusát, mert itt az ellenfelek már sokkal inkább megbüntetik a hibát, mint egy osztállyal lejjebb. El kell hinniük a lányoknak, hogy az NB1-ben is versenyképesek tudnak lenni és jobban bízniuk az elvégzett munkában. Illetve amellett, hogy csapatként kell megfelelően muzsikálnunk, a sikerhez azért az is elengedhetetlen lesz, hogy megtaláljuk azokat a vezéregyéniségeket a gárdában, akik olykor a hátukra veszik az együttest és átlendítik a csapatot az olyan holtpontokon is mint amilyen mondjuk legutóbb Dunaújvárosban volt.

– Mert sajnos voltak holtpontok, kettő is, ennek ellenére a szünetben még akár a pontszerzés is reálisnak tűnt…

– Igen, mert bár borzalmasan kezdtük a mérkőzést és rendkívül pontatlanul kézilabdáztunk, azért volt tartása a csapatnak és ki tudtunk jönni a gödörből. Az első félidő közepén már sokkal jobban kihasználtuk a helyzeteinket, védekezésben is inkább a felállt fal elleni játékra kényszerítettük ellenfelünket, amivel sikerült elbizonytalanítani őket és ennek hála meg is fordítani az összecsapást. Csakhogy a második játékrész derekán újra előjöttek a hibák, ziccereket, hetest hagytunk ki és hátul sem tudtunk olyan stabil játékot produkálni ami egy ilyen ellenfél ellen szükséges.

– Vasárnap viszont már hazai környezetben is bemutatkozhattok, mennyire lesz nehéz feladat így első itthoni meccsre a Vác?

– Ezt nehéz most megmondani, de az biztos, hogy nem a könnyebb ellenfelek közé sorolnám. Az már így az első mérkőzésük után is látszik, hogy bár komoly változáson mentek keresztül mind a keret mind a szakmai vezetés tekintetében, továbbra is egy erős csapat, akik idén is tényezők lehetnek a bajnokságban. És ugyan náluk is sok fiatal alkotja a keretet, azért egy biztos, NB1-ben edződött magra építkezhetnek, ráadásul az előző idényben még a nemzetközi porondon is megmérettették magukat, ami szintén sokat jelent. Meg persze az is, hogy győzelemmel kezdték a szezont, és biztos vagyok abban, hogy ebből is plusz erőt és magabiztosságot merítenek a folytatásra.

– Ezek után mit vársz a csapatodtól a találkozón, miben kell javulnotok az első meccshez képest?

– Mindenképpen azt várom, hogy legyen karaktere az együttesnek, és egy olyan teljesítményt tudjunk a pályára vinni, amivel a találkozó végén emelt fővel jöhetünk le. Nyilván mindent el kell követnünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt hozzuk ki magunkból, és természetesen roppant boldogok lennénk ha ez pontot vagy akár pontokat eredményezne. Mindenesetre küzdeni fogunk ezért az első perctől kezdve. Azonban a játék nagyon sok elemében javulnunk kell, főként helyzetkihasználásban, de a védekezésben is stabilizálni kell az egy-egy elleni párharcokat, és persze végig megfelelő koncentrációval kell kézilabdáznunk. És ami talán a legfontosabb, kellő hittel kell pályára lépnünk és bíznunk magunkban.

– Teljes kerettel tudtok készülni a Vác ellen?

– Több játékosunknak vannak jelenleg is kisebb problémái, de azért én nagyon bízom benne, hogy vasárnap már a legoptimálisabb kerettel tudunk majd kiállni az összecsapásra. Amelyen ismét nagyon számítunk a szurkolóinkra is, hiszen az Ő jelenlétük és támogatásuk mindig pozitív töltetet jelent a számunkra, szóval remélem, hogy ezúttal is szép számban kilátogatnak és biztatnak minket.

Dömény Dezső