Online fogadás | TippmixPRO

A Vác legyőzése a következő feladat a Magyar Kupában

Interjú Vámosi Pannával

Ezúttal nem bajnoki összecsapásra készül békéscsabai női kézilabda-csapatunk, hiszen szerdán a Magyar Kupa negyedik fordulójának keretein belül a Praktiker-Vác együttesével mérkőznek meg lányaink. Ráadásul ez már a felek második találkozója lesz hat napon belül, bár az előző Vácon rendezett mérkőzést inkább elfelejtenék a lilák, ugyanis a hazaiak egy könnyed 13 gólos győzelemmel adták meg az alaphangot a mostani összecsapásnak. Ennek ellenére azért csapatunk nem feltett kézzel várja a találkozót, ellenkezőleg, célja ezúttal is a győzelem és a továbbjutás. Ezek pedig már aktuális beszélgetőpartnerem Vámosi Panna gondolatai, akivel többek között a kupameccs esélyeit is latolgattuk.

Vámosi Panna

– Két nagyon ellentétes találkozón vagytok túl, és számomra felvetődik a kérdés, melyik az igazi arca az Előrének, a legutóbbi váci, vagy a Kohász ellen hazai pályán mutatott?

– Én hiszem azt, hogy a Dunaújváros ellen mutattuk inkább az igazi arcunkat, és az ott látott teljesítmény ami közelebb áll a valósághoz, nem pedig a csütörtöki.

– Csütörtökön Vácon mi volt ami leginkább nem működött?

– Lényegében a játék egyetlen eleme sem működött úgy ahogy szerettük volna. Védekezésünk a mérkőzés elejétől nem állt össze igazán, és mivel ez a váza a játéknak, ez szépen lassan a támadójátékunkra is rányomta a bélyegét. Elbizonytalanodtunk támadásban, és előjöttek a hibák amiket ellenfelünk gyors lerohanásokkal kihasznált, majd elhúzott. Nyilván nagyon hiányzott hátul csapatkapitányunk Giricz Laura, de ettől függetlenül is rengeteg hibával játszottunk amiket mindenképpen ki kell javítani szerdára.

– Kimondhatjuk, hogy leginkább a támadójáték akadozása jelenti számotokra a legnagyobb kihívást?

– Végül is igen, bár ahogy mondani szoktuk a védekezés az alapja mindennek, és ha ott stabilak tudunk lenni akkor az a támadásokra is pozitív hatással lesz. Ettől függetlenül a mérkőzések többségében hátul valóban jobban meg tudjuk oldani a feladatainkat, és inkább elől akadozik a gépezet. De azért az tagadhatatlan, hogy a támadójátékban is sokat fejlődtünk a szezonkezdet óta, persze rá is feküdtünk keményen a kézilabda ezen szegmensére is, sokat elemeztünk, gyakoroltunk az elmúlt fél évben. Rá kellett érezni mi az a stílus ami a legjobban fekszik a csapatnak, és úgy érzem ez most már egyre jobban körvonalazódik, de még így is sokszor kerülünk hullámvölgybe és nem tudjuk megvalósítani elől azt amit előzetesen elterveztünk. Természetesen azért vannak olyan meccsek amikor elől és hátul is maximálisan megy a játék, ilyen volt a Dunaújváros vagy a Siófok elleni összecsapás is, úgyhogy arra kell törekednünk, hogy még több ilyen mérkőzést tudjunk játszani.

– Miben kell akkor jobbnak lennetek a csütörtökön mutatott produkciótoknál?

– Igazából a játék minden elemében, de legfőképpen védekezésben kell sokkal több. Nagyobb összhangban kell a falban működnünk, és jóval koncentráltabban kell kézilabdáznunk. Ez viszont a támadójátékra is igaz, ott is lényegesen kevesebb hibával kell játszanunk, főleg, hogy megakadályozzuk a gyors lerohanásaikat.

– Egyébként mennyire vársz gyökeresen más meccset mint amilyen Vácon volt?

– Már csak azért is más lesz, mert most a kupában találkozunk, és bár akkora jelentőséget nem tulajdonítunk annak, hogy most ez bajnoki vagy kupatalálkozó, mert mindegyikre ugyanúgy becsülettel készülünk, de azért a továbbjutás, illetve az, hogy megmutassuk jobbak vagyunk annál minthogy 13 góllal kikapjunk tőlük mindenképpen komoly motivációt jelent. Na meg a hazai pálya is, ami óriási pluszt jelent nekünk meccsről-meccsre, a szurkolás és az a miliő amiben itthon játszhatunk mindig extra energiákat szabadít fel. Úgyhogy már csak ezért is sokkal szorosabb és nyíltabb összecsapásra számítok.

– Ez akkor azt is jelenti, hogy győzelemben és továbbjutásban gondolkodtok?

– Abszolút, a győzelem szellemében készülünk és mindent meg is fogunk tenni, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Nyilván mind az őszi, mind pedig a csütörtöki bajnoki mérkőzés megmutatta mennyire erős gárda is a Vác, roppant stabil csapat akik rendkívül jól használják ki az erősségeiket. Minden poszton találunk náluk egy-egy kiemelkedő képességű játékost, de mégis emellett a fiatalos lendület is markánsan megjelenik a játékukban. Meg persze Kuczora Csenge teljesítménye is kulcsfontosságú, aki rendre vezére tud lenni ennek a váci csapatnak, így nekünk is különösen figyelnünk kell rá. Én ugyanakkor bízom abban, hogy mind kapusteljesítményben, mind védekezésben tudjuk azt a szintet hozni mint legutóbb a Kohász ellen, és ha 120 százalékot nyújtva ehhez még elől is hozzá tudjuk tenni a megfelelő gólmennyiséget, akkor hazai környezetben akár ismét véghez tudunk vinni egy bravúrt.

Dömény Dezső