Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi derbire készülnek a csabai lányok

Interjú Szabó Dórával

A szezon legkeményebb akadálya előtt állnak lila-fehér lányaink, hiszen a pénteki Alba Fehérvár elleni csata az a találkozó lesz, amit a bennmaradás érdekében egyszerűen muszáj megnyernie az Előrének. A rangadó előtt csapatunk hálóőrét Szabó Dorcit kértem egy kis esélylatolgatásra, illetve néhány gondolat erejéig még az előző találkozókra is visszakanyarodtunk.

Szabó Dóra

– Sajnos a legutóbbi két idegenbeli találkozótok nem úgy sikerült ahogy terveztétek, főként a kisvárdai túrátok miatt lehet bennetek hiányérzet…

– Igazából mind a két mérkőzést meglehetősen nagy kudarcként fogtuk fel, mert már Vácon is sokkal szorosabb összecsapásra számítottunk. De valóban a Kisvárdai talán fájóbb, mert az első félidő nagyrészében fej-fej mellett haladtunk vendéglátóinkkal, és valahol magunkat okolhatjuk azért mert a második játékrészben leszakított minket a Várda. A 25. perctől egy több mint negyedórás gólcsendet produkáltunk, ami alatt tíz gólos előnyre tett szert ellenfelünk, ahonnan már nem volt visszaút. Sajnos azért azt is be kell látni, hogy ezen a napon a komplett támadójátékunk gyengén muzsikált, amit a húsz lőtt gólunk is mutat. 

– Ahogy a felvezetőben is írtam, a bajnokság talán legfontosabb mérkőzése következik, gondolom minden téren lázasan készültök ellenfeletekre…

– Mindenki átérzi az előttünk álló találkozó súlyát, és ennek megfelelően is készülünk rá fizikálisan és mentálisan is egyaránt. Nem titok, hogy konkrét edzésekkel, sőt még felkészülési meccsel is hangoltunk a Fehérvárra, amit a Békéscsabai férfi kézilabdacsapat ifistáival játszottunk. Természetesen közös videóelemzéssel alaposan górcső alá vettük ellenfelünket, illetve mi portások még külön kapusszemmel is elemeztük riválisunk játékát. Abszolút fókuszban van tehát a pénteki derbi, és én bízom benne, hogy azt az elszántságot amit már most is érzek a csapaton, azt a találkozóra is sikerül átmentenünk, hiszen csak kellő hittel és tűzzel tudunk győzni a rangadón.

– Akkor nem is kérdés, hogy immáron szurkolók előtt a két pont a cél?

– Itthon akarjuk tartani a bajnoki pontokat, ez most nem lehet kérdés. Ráadásul ahogy említetted is, az hogy ennyi idő után ismét közönség előtt játszhatunk még nagyobb motivációt ad, hiszen rengeteget jelent számunkra a szurkolók jelenléte, meg az a plusz is amit a lelátóról kapunk tőlük.

– Székesfehérvári ellenfeletek viszont több idegenbeli bravúrt is bemutatott már ebben az idényben, ami előrevetíti azt is, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket…

– Pontosan ezért én sem számítok könnyű mérkőzésre. Többször bizonyította már a Fehérvár, hogy jó csapat, akik nagyon veszélyes, sok indítással tarkított, futós kézilabdát játszanak. Talán mondhatom, hogy ez a legfőbb erényük, ugyanis rendkívül gyors szélsőik vannak, akik egy-egy labdaszerzést vagy védést követően már előre indulva villámgyorsan ott teremnek az ellenfél kapuja előtt és kíméletlenül kihasználják a ziccereket. Ezért is lesz kiemelten fontos, hogy türelmesen, tiszta helyzetig játszunk, és így a technikai hibák számát is próbáljuk alacsonyan tartani. Ráadásul még hátul a horvát kapusuk Tea Pijevic stabilitására is alapozhatnak, akinek az egyedi védési stílusa sokszor okozz gondot a játékosoknak, főleg a szélsőket tudja igencsak elbizonytalanítani. Támadójátékukban pedig leginkább Triscsuk Krisztina szabja a fazont, ezért rá mindenképpen nagyon oda kell figyelni. De összességében is elengedhetetlen lesz, hogy masszívak legyünk hátul, és persze mi kapusok is a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Én bízom a csapatban, hogy tudunk olyan összeszedett és koncentrált játékot produkálni pénteken amivel sikerül megnyernünk ezt roppant fontos összecsapást.

Szerencsére a korábban sérüléssel bajlódó játékosok is már bevethetők lesznek a rangadón, tehát gyakorlatilag teljes csapattal állhatnak ki a lilák a pénteken 18 órától kezdődő találkozón, melyet a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók a helyszínen tekinthetnek meg.

Dömény Dezső