Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi derbire készülnek a csabai lányok

Interjú Kukely Annával

Három fordulóval a szezon befejezése előtt újabb alsóházi rangadó vár csabai lányainkra, akik a tabellán egy ponttal előttük elhelyezkedő Szombathely vendégszeretetét élvezhetik majd szombat délután. A csata jelentőségét növeli, hogy a csapatok a bennmaradási harc közepette egymással is ádáz küzdelmet folytatnak az alsóház végén. És bár együttesünk első osztályú tagságának megőrzési esélyei a hétvégi Érd felett aratott siker ellenére is romlottak, a lilák harci szelleme cseppet sem lanyhult, sőt elszántan készülnek a rivális legyőzésére. Ezt csapatunk gólfelelőse, az Érd elleni is nyolc gólig jutó Kukely Anna is megerősítette, aki ha a vasárnap mutatott formáját átmenti a Szombathely elleni derbire, akkor egyáltalán nem lehetettlen küldetés a bajnoki pontok bezsebelése. A fiatal átlövővel beszélgettem az összecsapás előtt.

Kukely Anna

– Vasárnap megszereztétek a második győzelmeteket az idei kiírásban, mondhatjuk, hogy az akarat diadala volt?

– Azt hiszem, hogy tökéletesen megfogalmaztad, ezt valóban az akaratnak és a csapategység sikerének köszönhetjük. Hatvan percen keresztül a szívünk hajtott minket előre, és segített át a nehéz helyzeteken. Hiszen nem kezdtünk igazán jól, de ahogy rendezni tudtuk a sorainkat és összeállt a védekezés, onnan már a kezünkbe került az összecsapás. Ami pedig még komoly pozitívuma volt a találkozónak, hogy ezúttal a padról is megfelelő segítségek érkeztek, és ezáltal Gergő is jobban tudta forgatni az együttest. Így mi is többet tudtunk szusszanni a meccs bizonyos periódusaiban, ami számomra is nagy könnyebbség volt. Azt viszont mondanom sem kell milyen sokat jelent ez a siker a számunkra, és főként megerősíti bennünk a hitet, hogy igenis tudunk jól játszani és mérkőzést nyerni.

– De azért amellett se menjünk el szó nélkül, hogy te is remekül és gólerősen játszottál, pedig neked is volt egy hosszabb kihagyásod…

– Igen, sajnos a COVID megbetegedésemet követően viszonylag sokat kellet kihagynom, és azért meg is viselt a dolgok. De szerencsére most már fizikálisan és mentálisan is nagyon jól érzem magam, és örülök, hogy ilyen szinten segíthettem a csapatot, sőt remélem ezt a formát a hátralévő találkozókra is át tudom menteni.

– A következő állomás pedig Szombathely, ahol még ennél is keményebb feladat vár rátok…

– Én magam is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy fizikálisan roppant erős és így meglehetősen kellemetlen ellenféllel kell szembenéznünk. Kifejezetten magas játékosok alkotják az együttesüket, ráadásul több nehéztüzérrel a soraikban a távoli zónákból is igen veszélyesek. Valamint kapusposzton is van egy klasszisuk, aki azért jelentős stabilitást ad hátul.

– Ezzel szemben a két csapat márciusi mérkőzésén kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel 20 gólon tartottátok őket, gondolom ez lehet most is a sikeres recept?

Igen, ahogy akkor, úgy most is a kemény, masszív védekezés lesz a kulcs. Illetve a gyors lerohanás lehet még hatásos fegyver, főként az ilyen rendkívül robosztus, magas védőfallal szemben. Valamint a higgadt és koncentrált támadójáték, a lehető legkevesebb hibával, és azzal a lelkesedéssel ami az Érd ellen is jellemezte a játékunkat. Az igazat megvallva mi nem számolgatunk, győzni akarunk szombaton, illetve az összes hátralévő mérkőzésünkön. Ezért dolgozunk, ezért küzdünk, és én hiszem, hogy a vasárnapihoz hasonló kézilabdával tudunk a folytatásban is előrukkolni, és sikerrel venni a még előttünk álló akadályokat, aztán majd a végelszámolásnál kiderül ez mire lesz elég.