Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi rangadó a fővárosban

Interjú Skaliczki Lászlóval

skaliczki_laszlo

Két hetes szünetet követően folytatódik a K&H Női Kézilabda Liga, immáron a második tavaszi fordulóval. Csapatunk, az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE az előző fordulóban komoly skalpot gyűjtve, hazai pályán két vállra fektette a Debrecen együttesát, ezzel megerősítette 12. pozícióját, valamint egy pontra felzárkózott az egyaránt kilenc ponttal rendelkező MTK, Mosonmagyaróvár duóhoz. Ezért is számít különösen fontos összecsapásnak a lilák hétvégi találkozója, hiszen lányaink a közvetlen rivális MTK együtteséhez látogatnak. Bár elsőre talán furcsa lehet két alsóházi csapattal kapcsolatban, de tény, hogy a szombaton egymásnak feszülő felek remek formában vannak az utóbbi időben. A fővárosiak ugyanis mind a három legutóbbi hazai összecsapásuk alkalmával győztesen hagyhatták el a pályát, aminek a Debrecen, a Siófok és a Kisvárda látta kárát. Tekintélyt parancsoló névsor, de a lila-fehérek oldalán is hasonló listát találunk, ha azon csapatok neveit böngésszük, amelyeknek az utóbbi időben beletört a bicskájuk a békéscsabai hölgykoszorú játékába. Hiszen együttesünk a legutóbbi négy találkozójából mindössze egyszer kényszerült vesztesen elhagyni a küzdőteret, és az is egy élcsapat, a Ferencváros ellen történt. A hétvégi összecsapásra tehát nyugodtan aggathatjuk az alsóházi rangadó nevet, hiszen a feleknek rendkívül fontos lesz a két bajnoki pont megszerzése. A találkozó apropóján az Előre vezetőedzőjével, Skaliczki Lászlóval beszélgettem.

- Remek formában van az utóbbi hetekben a Békéscsaba, jönnek a pontok is, beérett az elvégzett munka gyümölcse?

- Így is mondhatjuk, mert nyilván a csapat erőnléte, dinamikája változott, és fejlődött is az együttes a szezon elejéhez képest, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor a nehezebb sorsolás és a hirtelen jött sérülések azért nagyban befolyásolták a szereplésünket. Természetesen örülök a megszerzett pontoknak, hiszen nagyon kellett a csapat életében a siker, de az is megmutatkozott az utóbbi időben, hogy ha védekezésben tudunk fejlődni és húsz gól körül tarjuk az ellenfeleinket, csak akkor vagyunk igazán képesek pontokat szerezni. Van hátra tizenkét forduló, a feladat adott, ez alatt kell megszereznünk azt a pontmennyiséget, ami a biztos bennmaradáshoz szükséges. Én a magam részéről szeretném, ha még tíz pontot tudna begyűjteni a csapat, azt gondolom, ennyi most mindenképpen benne lehet a együttesben. A mindig fontos jó kezdés sikerült a tavaszi szezon nyitányán, így remélem, ez kellő lökést ad a folytatásra is.

- Azért a tartása mindenképpen megvan a csapatnak, hiszen mindegyik siker alkalmával, hátrányból sikerült visszajönnötök a végén…

- Igen, az elmondható, hogy az elszántság és a harcosság meghozta az eredményét az elmúlt találkozókon, de azért az erőnlétünkkel továbbra is megfelelően kell gazdálkodni, hiszen nem vagyunk sokan, bírni kell erővel minden mérkőzést, és persze a teljes szezont is. Nyilván próbáljuk a legtöbbet kihozni a keretből és a női kézilabdára amúgy is nagyon jellemző hullámzásokat optimális mederbe terelni, az esetenként rossz szakaszokat pedig minél jobban leszűkíteni. Megyünk előre, dolgozunk tovább, és remélem, ez pontokban is meg fog látszódni a későbbiekben is.

- Viszont nincs megállás, tavasszal zsinórban következnek egymás után a fontos összecsapások a közvetlen riválisokkal, ahogy most szombaton a remek formában lévő MTK ellen is…

- Ahogy mondod, valóban egy jó szériában lévő, és a téli szünetben tovább erősödő MTK otthonába látogatunk. Komoly skalpokat gyűjtöttek az utóbbi időben, ami tiszteletre méltó, és jól mutatja azt, hogy hazai környezetben nagyon veszélyes együttessel kell farkasszemet néznünk. Nyilván kielemeztük a gyengeségeiket, ahogyan az erősségeiket is, és ennek megfelelően próbálunk felkészülni belőlük, valamint a legtöbbet kihozni a szombati mérkőzésből. Azt gondolom, fizikailag rendben vagyunk, a két hetes szünet alatt a terhelés-pihenés egyensúlyt igyekeztünk optimálisan megoldani, úgyhogy azért bizakodva nézhetünk a találkozó elé.

- Összességében milyen mérkőzésre számítasz?

- Mindenképpen egy harcos összecsapásra, ahol nagyon fontos lesz a mi oldalunkon a megfelelően kemény és hatékony védekezés, mind felállt fal ellen mind pedig a megfelelő visszarendeződés tekintetében. Elengedhetetlen lesz az együttesen belüli megfelelő kooperáció, és mint mindig az, hogy csapatként tudjunk együttműködni. Szeretném, ha már az elejétől igazán beleállnánk a mérkőzésbe, és a támadásainkat is a megfelelő ritmusban és minél eredményesebben fejeznénk be. Természetesen a sikerhez kellenek a kiemelkedő egyéni teljesítmények is, hogy minél több játékos hozzá tudjon tenni góllövés tekintetében a csapatjátékhoz.

A két csapat legutóbb ősszel a Viharsarokban mérkőzött meg egymással, akkor a fővárosiak örülhettek, hiszen Golovin Vlagyimir lányai kétgólos győzelmet arattak. Van tehát miért visszavágni a liláknak, amit szombaton 18 órától a budapesti Elektromos Csarnokban meg is tehetnek. A találkozón a Bócz László, Wiedemann Viktor bírópáros tevékenykedik majd.