Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi rangadó Székesfehérváron

A koronavírus-járvány és a Bajnokok ligája küzdelmek miatt szinte példátlan módon a női kézilabda bajnokság hétvégi nyolcadik fordulójából mindösszesen csak egy találkozót rendeztek meg, méghozzá csapatunk Kisvárda elleni pénteki ütközetét, amely egyébként szoros első félidőt követően sima nyolcgólos vereséggel zárult.

20201013_alba_elore

Sajnos a helyzet azóta sem változott sokat, hiszen a hétközi kilencedik fordulóból is csak három összecsapáson lépnek majd pályára az együttesek. Ebből az egyik helyszín Székesfehérvár, ahol lila-fehér lányainknak kell helytállni egy roppant fontos összecsapáson. Amolyan alsóházi derbiként is aposztrofálhatjuk a keddi találkozót, ugyanis a hazaiak a tizenkettedik még csapatunk a sereghajtó pozícióban várja a mérkőzést. Igaz lányainkkal ellentétben a koronázóváros együttese már begyűjtött egy győzelmet ebben a kiírásban, amikor 23-21-re legyűrték hazai pályán a Dunaújváros gárdáját. Viszont ugyan ott a Köfém csarnokban már nem bírtak a Mosonmagyaróvárral, mint ahogy idegenben az MTK-val, a Siófokkal, és legutóbb a Boglári Akadémia-SZISE csapatával sem. Ez utóbbin egyébként sima tízgólos vereséget szenvedtek, és azóta, azaz közel három hete nem is léptek pályára a Fehérváriak. Akiknél meglehetősen nagy volt a jövés-menés a nyáron, hiszen mindhárom kapusuk távozott – Mistina Kitty éppen Békéscsabára -, de rajtuk kívül is még tizenegy mezőnyjátékos elhagyta a fehérvári alakulatot. Helyükre érkezet kapusposzton Dányi Bernadett, Tea Pijevic és Tóth Nikolett, valamint mezőnyben a beállós Bardi Fruzsina, a balszélső Háfra Luca, a szülést követően visszatérő Májer Krisztina és Temes Bernadett, valamint a hosszú évek után visszatérő két átlövő Krisztina Triscsuk és Olha Vashchuk. Illetve a szakmai irányításban is változás történt, habár nem a nyáron, hanem a NEKA elleni 34-24 arányú vereséget követően, ami után Deli Rita lemondott, így a vezetőedzői posztot az addigi segítőjére Józsa Krisztiánra bízták, akinek a válogatott szünet miatt a keddi találkozó lesz a debütálása az Alba kispadján.

line

line

Ha a két gárda egymás elleni összecsapásait böngésszük akkor szembetűnő, hogy a felek hazai pályán dominálnak elsősorban, ebből kifolyólag idegenbeli sikert elvétve tud egyik vagy másik együttes aratni. Ennek a sormintának megfelelően a két klub tavaly novemberi fehérvári találkozóján is a hazaiak diadalmaskodtak 28-25 arányban. Fiatal együttesünk tehát kedden újfent nekiveselkedik, hogy az Alba hazai dominanciáját megtörje és ezáltal begyűjtse első pontjait. A találkozó egyébként a szokásos időponttól eltérően fél órával később kezdődik, azaz 18:30-kor indul útjára a labda a Székesfehérvári Köfém Sportcsarnokban. A mérkőzés két játékvezetője Hargitai Gábor és Markó Gábor lesz.

Dömény Dezső