Online fogadás | TippmixPRO

Alsóházi rangadó vár ránk Kozármislenyben

Lila-fehér kézilabda csapatunk még ki sem heverte a szerdai bajnoki összecsapását, máris egy rendkívül fontos derbire készül, hiszen szombaton Kozármislenyben hatalmas lépést tehetnek lányaink a bennmaradás felé.

Kozármisleny KA – Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Könnyű dolga azonban egyáltalán nem lesz együttesünknek, lévén ez egy amolyan mindent vagy semmit találkozó lesz, mert amelyik csapat kikap, az nagyon nehéz helyzetbe kerül az alsóházi csatában. Sőt, a hazaiak egy vereség esetén, két fordulóval a vége előtt hivatalosan is elbúcsúznának az élvonaltól, ugyanis a jelenleg négy ponttal előttük álló NEKA gárdájával szemben is rosszabbak az egymás elleni összevetésben. Így nyugodtan mondhatjuk, hogy szó szerint az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat ellenfelünk a hétvégén, és pont ezért is várható majd kíméletlen csata a pályán. Persze szeptemberben az esélytelenek nyugalmával indult el a meglepetés újonc az élvonalban, és bár a negyedik fordulóban hatalmas meglepetésre 30-27-re megverték otthon a Budaörsöt, amit egy Vasas elleni ikszel még megfejeltek, de a huszadik fordulóig mindössze ez a három pont volt amit Gyulay László csapata össze tudott gyűjteni. Ekkor azonban feltámadt Csipkerózsika álmából a Baranya vármegyei gárda, és először a Fehérvárt fektették két vállra 29-27 arányban, majd egy héttel később a Vasast is legyőzték két találattal, ráadásul idegenben. És noha az előző fordulóban simán tizenhat góllal alulmaradtak otthon a Debrecennel szemben, azért a két alsóházi győzelmük jól jelzi, hogy még nem adták fel teljesen a bennmaradást Kozármislenyben sem.       

Ahogy nyilván lila-fehér együttesünk is körömszakadtáig küzd az első osztályú tagsága megőrzéséért, és ezt mind az MTK otthonában, mind pedig szerdán a Vác ellen is láthattuk. És noha mindkét mérkőzésben abszolút benne volt a pontszerzés esélye, a találkozók hajrája nem lányainknak kedvezett, és így múlt héten a fővárosi kékek ellen 28-25-ös, még a hétközi összecsapáson, egygólos 23-22 arányú vereséggel volt kénytelen beérni a Rác-csapat. Pedig a szerdai hazai derbin már az elejétől rendkívül agilisan játszottak a lilák, így a vezetést sem engedték ki egy percig sem a kezükből az első játékrészben. Csak a fordulás után tudta egy nagyon rövid időre megfordítani az eredményt a Vác, de aztán ismét csabai vezetéssel, tulajdonképpen fej-fej mellett haladtak a csapatok, és csak az utolsó másfél percben tudták a maguk javára fordítani az eredményt a vendégek. Ami azért pozitív, hogy a találkozón ismét visszatért a pályára együttesünk irányítója Román Dorina is, aki még a Mosonmagyaróvár ellen szenvedett kisebb vállsérülést, így az alsóházi rangadóra való felkészülésben egyedül csak jobbszélsőnk, Aranyi Vivien nem vehet részt, akire kisebb műtét vár a közeljövőben, ezért őt már ebben az idényben nem is láthatjuk.    

Aktuális ellenfelünk egyébként már egyszer megtréfált minket hazai környezetében, igaz az két évvel ezelőtt a másodosztályban volt, akkor egy 28-20-as pofonnal kellett távozni lányainknak Kozármislenyből. A legfrissebb randevújuk viszont már sokkal kellemesebb élmény számunkra, hiszen idén januárban 31-28-as győzelmet ünnepelhetett a csabai publikum kettejük összecsapásán.

A mindkét fél számára sorsdöntőnek nevezhető találkozó, szombaton 18:00 órától a Kozármislenyi Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a Hargitai Gábor, Markó Gábor István bírópáros ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line