Online fogadás | TippmixPRO

Az MTK a következő ellenfél lányaink számára

Elképesztő sorozatban van lila-fehér női kézilabda csapatunk az első osztályú bajnokságban, hiszen zsinórban lejátszott öt találkozójából négyet is meg tudott nyerni.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - MTK Budapest 25-27 (14-13)

Erre pedig hat éve nem volt példa az Előrénél, utoljára 2017 tavaszán tudtak a lilák ilyen sorozatot produkálni. Legutóbbi szombaton lejátszott NEKA elleni összecsapásunk ráadásul kiemelt fontosságú találkozó is volt, mert a sereghajtó legyőzése azt jelenti, hogy minden bizonnyal teljesen sikerült lerázni magunkról a bennmaradásért folytatott harcban a bogláriakat. A kifejezetten küzdelmes csata végül 26-21-es végeredményt hozott, számszerűleg is pontosan ugyanannyit mint októberben Balatonbogláron. Ez a siker pedig egészen a tizedik helyig repítette a lilákat, akik 12 ponttal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzték be a Budaörs és a Kohász együtteseit. De mi sem mutatja jobban a mezőny kiegyenlítettségét, hogy három csapat is két ponton belül van lányaink előtt a tabellán, de még a hatodik Fehérvár is csak négy egységnyire. A bajnokság viszont pörög tovább, és a lilák előtt ismét egy idegenbeli túra vár, ezúttal az MTK otthonában lesz jelenésük szombaton. Akár még rangadónak is nevezhetjük az összecsapást, ugyanis kettő ponttal van csak együttesünk előtt a fővárosi gárda, egészen pontosan a hetedik helyen. Pedig nem kezdték túl jól a szezont a kékek, hiszen az első négy mérkőzést követően még nulla pont állt a nevük mellett, azonban éppen a mi őszi találkozónk előtt menesztették Vida Gergő vezetőedzőt, és a kispadot akkor ideiglenesen elfoglaló Kekezovity Marinkoval sikerült legyőzni lányainkat. Ezzel megindultak felfelé, és az azt követően kinevezett vezetőedző Vágó Attila irányításával tizenegy összecsapásukból mindössze négyszer voltak csak kénytelenek vesztesen elhagyni a pályát. Ráadásul abból is három együttes a tabella jelenlegi első három csapata. Leginkább viszont hazai pályán tudták a sikereiket begyűjteni, első otthoni pontjukat a Budaörs elleni 28-28-as döntetlen hozta, majd ezt követte a Siófok, a NEKA, a Kisvárda, és végül a Dunaújváros 31-28-as legyőzése, igaz utóbbit végül a Kohász által elkövetett adminisztrációs hiányosság miatt 10-0-val kapta meg az MTK. Idegenben azonban már korántsem ennyire veretesek, egyedül a már említett békéscsabai találkozón tudtak nyerni, plusz Vácról hoztak még el egy pontot. A legutóbbi fordulóban Székesfehérvárról sem sikerült győzelemmel hazatérniük, mert bár nagy csatában, de 26-24 arányban alulmaradtak a hazaiakkal szemben.

Ha a két csapat Budapesten lejátszott mérkőzéseinek statisztikáját böngésszük kifejezetten kiegyenlített mérleget találunk, ugyanis a tizenegy alkalomból amikor együttesünk az MTK otthonában vendégeskedett négyszer is győzelmet tudott ünnepelni, két alkalommal döntetlent játszottak a felek, és ötször a hazaiak nyertek. Ahogy a két gárda őszi békéscsabai mérkőzésén is, ahol az MTK 27-25-ös fájó vereséget mért lányainkra. De sajnos így volt ez a csapatok legutolsó budapesti mérkőzésén 2021 januárjában is, hiszen akkor is az MTK tudott diadalmaskodni hét találattal. Legutóbb lila-fehér siker az MTK ellen még 2020 februárjában egy 32-23-as békéscsabai diadal volt, de ha fővárosi győzelmet keresünk még messzebb kell visszamenni az időben, ugyanis hét éve tudott együttesünk utoljára nyerni a kék-fehérek otthonában, akkor 32-29 arányban sikerült ez. Reméljük szombaton ez a rossz sorozat is megszakad és a 17:00 órától a budapesti Riz Levente Sportközpontban megrendezésre kerülő találkozón ismét lila-fehér örömöt láthatunk.

Az összecsapást egyébként a Hargitai Gábor, Markó Gábor István bírópáros vezeti majd.

Dömény Dezső