Online fogadás | TippmixPRO

Az MTK otthonában folytatják a lila-fehér lányok

Ismét egy fontos rangadóra készül kézilabdacsapatunk, ugyanis szombaton az MTK otthonában vizitálnak lányaink.

20200919_mtk_elore

Ráadásul a fővárosi egylet a mieinknél pihentebben érkezhet az összecsapásra, hiszen a hétközi Kisvárdai találkozójukat a hazaiaknál kialakult vírusgyanús esetek miatt elhalasztották, így múltszombaton a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán egy góllal elveszített derbin léptek pályára utoljára Vlagyimir Golovin tanítványai. Akik amúgy remekül, egy 35-28-as hazai sikerrel kezdték az idei szezont, melynek a Fehérvár együttese volt az elszenvedője. A folytatás viszont már nem alakult annyira jól a kék-fehérek számára, mert először a Vác otthonában szenvedtek 31-22-es vereséget, majd ahogy már említettem a Mosonmagyaróvár is térdre kényszerítette őket a 33-32-es végeredménnyel zárult összecsapáson. Az MTK egyébként csapatunkhoz hasonlóan azon klubok közé tartozik, akik leginkább fiatal magyar játékosokkal igyekeznek helytállni az élvonalban, igaz az elmúlt szezonokban már egyre több rutinosabb játékos is erősítette a keretüket. Elég csak megemlítenünk Szöllősi-Zácsik Szandrát, Dávid-Azari Fruzsinát vagy Dakos Noémit. Hozzájuk pedig olyan tapasztalt játékosok érkeztek nyáron, mint a jobbátlövő Szekerczés Luca, a szélső Pelcéder Orsolya, a beálló Sári Barbara, illetve a legutóbbi másfél szezont Békéscsabán töltő irányító Marincsák Nikolett. Persze a távozók között is bőven akadnak olyan kulcsjátékosok, akik főszerepet játszottak az MTK előző idénybeli remeklésében, hiszen a bajnokság idő előtti lefújásakor a hetedik helyen tanyázott a fővárosi egylet. Így Mihálffy Adrienn, Horváth Dóra, Fekete Bozsana, és a legeredményesebb játékosuk Tóth Eszter távozása azért biztos okozott némi fejtörést Golovin mesternek. Ami csapatunkat illeti, a lilák egy NEKA elleni arcpirító vereséggel indították a szezont, amit egy debreceni nyolcgólos, majd szerdán egy Ferencváros elleni tizenkilenc gólos zakó követett. Szombaton viszont ismét egy csapatunkhoz erősségben azért közelebb álló gárdával kell farkasszemet nézni, igaz sétagaloppnak egyáltalán nem ígérkezik a fővárosi túra.      

Még akkor sem, ha a statisztikát böngészve egyértelműen pozitív ellenfelünkkel szemben a mérlegünk, ugyanis együttesünk az MTK-val – és jogelődjével, a BSE csapatával – összesen 20 alkalommal találkozott eddig az első osztályban, ebből tízszer békéscsabai, hétszer pedig fővárosi győzelem született, három alkalommal pedig pontosztozkodással zárult a csata. Legutóbb az előző szezonban mérkőztek meg egymással a felek, és az MTK otthonában 29-27-es hazai győzelem született, még idén februárban Békéscsabán egy rendkívül emlékezetes összecsapáson 32-23-as lila-fehér diadalnak örülhettünk.

A szombati bajnoki mérkőzésen tehát a budapesti Népfürdő úti Elektromos csarnokban 18 órától indul útjára a labda, és ahogy az MTK idei összes hazai találkozója, ez is szurkolók nélkül zárt kapuk mellett kerül megrendezésre. A sípmesterek Andorka Miklós és Hucker Róbert lesznek.

Dömény Dezső