Online fogadás | TippmixPRO

Az MTK vizitál Békéscsabán

A szombati Ferencváros elleni összecsapást követően szerdán ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára Vida Gergő alakulata a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél ezúttal is egy fővárosi egylet az MTK gárdája lesz.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE - MTK Budapest

És bizony jó pár szezonon keresztül ezt a párosítást egy igazi alsóházi rangadóként aposztrofálhattuk, hiszen mind a két együttes a bennmaradásért küzdött a pontvadászatban. Ezzel szemben már az előző szezonban kilépet ebből a szerepkörből az MTK, ugyanis a bajnokság tavaly tavaszi kényszerű leállításakor is már a hetedik helyen álltak a fővárosi kékek, több bravúreredménnyel a tarsolyukban. Ebben az idényben pedig még egy lappáttal rátettek a korábbi teljesítményükre, amit a 23 megszerzett pontjuk is jól mutat. A tabellán jelenleg hatodik pozícióban lévő együttes, több figyelemre méltó eredménnyel büszkélkedhet az idei kiírásban is, ezek közé tartozik például a Siófok és a Vác legyőzése, vagy vendégként a Debrecen elleni pontszerzés. Vereséget ugyanakkor csak öt alkalommal szenvedtek el, Vácon és Dunaújvárosban, illetve hazai környezetben a Mosonmagyaróvár, a Győr, és a Ferencváros csapataival nem bírt Vlagyimir Golovin együttese. Viszont zsinórban az utolsó három találkozójukat megnyerték, legutóbb szombaton hazai pályán a Kisvárda elleni kiélezett ütközetet 37-35 arányban. Ahogyan januárban lila-fehér csapatunkkal szemben is diadalmaskodtak, a felek budapesti összecsapásán, ahol is 35-28-as végeredményt mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában. Sajnos együttesünknek nem csak azon a mérkőzésen, de a legutóbbi két hazai találkozón sem sikerült felborítani a papírformát, hiszen sem a Lokit, sem pedig hétvégén a Fradit nem tudták meglepni a lilák. Igaz a Debrecen elleni derbi legalább szorosabb összecsapást hozott, a maga 7 gólos vendégsikerével, mert a zöld-fehérek ellen csak a mérkőzés rövid szakaszaiban tudott méltó ellenfele lenni csapatunk a bajnokaspiránsnak. Ennek megfelelően a végeredmény 41-23-as fővárosi sikert hozott. Olyan nagyon könnyű dolga azonban szerdán sem lesz a lila-fehér hölgykoszorúnak, ugyanis a vendégeknél szép számmal megtalálhatók rutinos, sőt még a válogatottban is megfordult játékosok, elég csak Szekerczés Lucát, Dávid-Azari Fruzsinát, vagy a remek formában lévő Szöllősi-Zácsik Szandrát megemlítenünk, aki nemmellesleg a második legeredményesebb játékosa a kék-fehéreknek. De a fiatal generációból is többen kitűnnek kiváló teljesítményüknek hála, mint például Pál Tamara is, aki 117 találatával nem csak csapatának, de az egész NB1-nek a góllövőlistáját is vezeti. Viszont együttesünk háza táján is egyre inkább rendeződnek a viszonyok, hiszen a COVID fertőzése után az Érd ellen végre visszatérhetett a pályára Kukely Anna is, és így a sérült Borgyos Panna és a szintén betegség után lábadozó Fodor-Bottó Rózsa kivételével mindenki bevetésre készen várja a bajnoki hajrát. Amit nagyon jó lenne olyan győzelemmel kezdeni, mint amit tavaly februárban a két csapat legutóbbi viharsarki összecsapásán aratott együttesünk, akkor ugyanis 32-23-ra remek teljesítményt nyújtva tudtak nyerni a lilák.

A felek szerdai találkozója 16 órától kerül megrendezésre a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a Bujdosó Máté, Horváth Viktor sípmesterek ténykedése mellett. Szurkolóink természetesen ezúttal is a 7. Tv-n és a Behir.hu online felületén követhetik nyomon a zárt kapus összecsapást.

Dömény Dezső