Online fogadás | TippmixPRO

Az ősz legfontosabb mérkőzése következik

Interjú Mayer Szabinával

Rangadóra készül békéscsabai kézilabdacsapatunk, hiszen szombaton az az Eger érkezik a Viharsarokba, akik jelenleg 12 ponttal a második pozícióban tanyázva üldözik a lilákat a másodosztályú kézilabdabajnokságban. Együttesünknek alighanem, kiváló egyéni teljesítményekkel megtűzdelve a legjobb arcát kell mutatnia a derbin, ha két vállra akarja fektetni a vendégeket. Ebben pedig kulcsszerepe lehet lila-fehér egyletünk kétségkívül egyik legmeghatározóbb játékosának, a beállós Mayer Szabinának, akinek a rutinjára ebben a csikó csapatban is bízvást támaszkodhat Papp Bálint vezetőedző. Válogatott kézilabdázónkkal beszélgettem a rangadó előtt.

24_mayer_szabina_2021_2022

– Mikor megérkeztél Békéscsabára kiemelted, hogy mind a csapat mind az NB1/B-s bajnokság nagyon új lesz a számodra. Így utólag mennyire okoztak meglepetést, ezt vártad az új közegtől és a másodosztálytól?

– Sok szempontból igen. Ami a magánéleti aspektusát illeti nagyon nagy fellélegzés a számomra, hiszen az utolsó idényem Szombathelyen már rettentően szenvedős volt azáltal, hogy a férjem Szegedre költözött, és nagyon kevés időt tölthettünk együtt. Így Békéscsaba és Szeged közelsége miatt megint egészséges mennyiségű időt tudunk együtt tölteni, ami nyilván kiemelten pozitív hozadék. De ezen kívül is nagyon szeretek itt lenni, mert valóban egy remek kis csapat kovácsolódott össze az elmúlt pár hónapban. Megszerettem a csajokat, akikkel még a pályán kívül is sokszor szervezünk programokat. Bálinttal is kiváló a munkakapcsolatunk, és nem mellesleg kitűnő edzéseket is tart. És ami igazán meglepett, az a kompakt szakmai háttér, amiben azért sokat nyom a latba, hogy Liebscher László személyében még egy sportanalitikus is tevékenykedik a csapatunkban. De az egészségügyi és a rehabilitációs vonal is profin össze van rakva, ami a mai kézilabdában elengedhetetlen. Szóval úgy érzem minden adott ahhoz, hogy a bajnokságban is elérjük azt amit szeretnénk, azaz a bajnoki címet és ezáltal a visszajutást az élvonalba. Az amire egyébként jómagam is számítottam, hogy a bajnokság összevonása miatt kemény csaták lesznek, az be is jött, de szerencsére látszik azért az a munka amit beletettünk az együttesbe, folyamatosan fejlődünk, és azt gondolom eddig csapatként kimagaslunk a mezőnyből.

– A keret legrutinosabb játékosaként mennyire töltesz be a fiatalok felé amolyan mentor szerepkört is?

– Természetesen van ilyen aspektusa is az itteni szerepemnek, főleg azért is, mert konkrétan edzői végzettséggel is rendelkezem, szóval előfordul, hogy Fábián Csabának is besegítek az ifjúsági edzéseken. De nyilván a felnőtt csapaton belül is próbálom kamatoztatni a rutinomat, és tanácsokkal segíteni a játékosokat. Szeretem ezt a szerepkört is, és bevallom jólesik ha megfogadják a fiatalok a tanácsaimat, és ezáltal hozzá tudok tenni a fejlődésükhöz. Illetve a csapatkapitányunk Laura mellet amolyan „csk” helyettesként tevékenykedem, szóval ilyen téren is próbálom őt meg a lányokat is támogatni.

– Szombaton a szezon legjobban várt rangadója következik. Riválisotok az Eger remek szereplése mennyire lepett meg téged?

– Nem akarok hazudni, a bajnokság kezdete előtt nem voltam teljesen képben az ellenfelek pontos erejével kapcsolatban. Szóval így nem is volt annyira összehasonlítási alapom, bár azért az Eger személyében egy olyan gárdáról beszélünk aki már többször megfordult az élvonalban, és az elmúlt szezonokban is a feljutás volt a célkitűzésük, tehát nem hiszem, hogy a jó szereplésük akkora meglepetés lenne. Viszont nagyon fiatal, ezáltal lendületes csapat, akik hozzánk hasonlóan gyors kézilabdát játszanak, és főként támadójátékban igen acélosak. Azt hiszem ez a fő erősségük, amit jól mutat, hogy nevükhöz fűződik a legtöbb lőtt gól is a pontvadászatban. Leginkább egyénileg villannak egy-egy meccsen, szemben velünk, ahol inkább a csapategység és a védekezés dominál. Úgyhogy most is erre kell kihegyeznünk a játékunkat, a saját tempónkban kell kézilabdáznunk, hátul pedig határozottan és keményen védekezni, és akkor ezúttal is győztesen jöhetünk majd le a pályáról.

– Gondolom ettől függetlenül nem egy sétagalopp összecsapásra számítasz?

– Egyáltalán nem, sőt kiélezett meccsre számítok. És pont ezért is kell arra törekednünk már az első percektől, hogy végig kézben tartsuk a találkozót, és azt a gyors játékot amit szerintem most már meccsről meccsre egyre jobban és magabiztosabban játszunk, azt ezúttal is hatékony fegyverként használjuk. Egész héten a győzelem szellemében készültünk, úgy is lépünk parkettra, és a hazai pálya előnyével, amit bízom benne, hogy minél több szurkoló fog a biztatásával számunkra biztosítani, nem lehet más célunk, minthogy itthon tartsuk ezt a két fontos pontot.

Dömény Dezső