Online fogadás | TippmixPRO

Csütörtökön a címvédő érkezik Békéscsabára

Együttesünk a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE számára hétközi fordulóval kezdődik a bajnokság második fele a női kézilabda első osztályban, mégpedig azzal, hogy a regnáló bajnokot, azaz a Győri Audi ETO KC csapatát fogadják lányaink a csabai katlanban.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Győri Audi ETO KC

Bár ellenfelünk az idei szezonban is kiváló eredménylistával rendelkezik, a legutolsó találkozójukon, hétvégén, mégis elszenvedték első vereségüket a Bajnokok Ligájában. Az elkövető a CSM Bukarest gárdája volt, aki Győrben tudta legyőzni 26-24 arányban a kisalföldieket. Igaz, a találkozóról ezúttal hiányzott az ETO két motorja, Stine Oftedal és Ana Gros is. A bajnokságban ezzel szemben jóval hamarabb elvesztette makulátlan mérlegét a Győr, ráadásul meglepetésre Mosonmagyaróváron, már a második fordulóban, ahol is 33-30-ra maradtak alul a hazaiakkal szemben. De a novemberi szuperrangadóról is vereséggel voltak kénytelenek távozni, miután hat góllal kikaptak a Ferencváros otthonában. Így ezzel csak a második helyen állnak a bajnokságban a rivális FTC mögött, ugyanúgy 24 megszerzett ponttal mint a Móvár, akinek viszont csak kettő vesztett pontja van eddig, ugyanis egy meccsel kevesebbet játszott. A pontvadászatban a jobbszélső Emilie Hovden a legeredményesebb játékosuk 59 találattal, még a BL-ben Estelle Nze-Minko a gólfelelősük, aki eddig 52 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. De a zöld-fehérek legutóbbi bajnoki összecsapásán is Ő tette meg ezt a legtöbbször, lévén a Dunaújvárosnak lőtt nyolc találatával oroszlánrészt vállalt csapata 34-16-os sima győzelméhez.

Lila-fehér együttesünk hazai pályán a Budaörs ellen zárta az idei kiírás első etapját, de sajnos vereséggel, hiszen hiába harcoltak kiválóan lányaink, a vendégek 25-22 arányban felülkerekedtek csapatunkon. A találkozóra azért tagadhatatlanul rányomta a bélyegét első számú gólvágónk Marija Lanistanin kisvárdai sérülése, aki után most egy újabb átlövőnk Termány Rita is kiesett a csabai keretből, miután a héten végleg távozott klubunktól. Persze a lilák számára nem a sztárokkal teletűzdelt ETO legyőzése a valós cél, ennek ellenére a csütörtöki összecsapás, a jövő heti ferencvárosi találkozóval egyetemben, egy remek felkészülési lehetőség a két forduló múlva esedékes Fehérvár elleni hazai derbire.    

Legutóbb tavaly márciusban csaptak össze a felek Békéscsabán, akkor 33-22-es ETO győzelem született, ahogy a két gárda szeptemberi győri mérkőzésén is, ahol bár egy félidőn keresztül kifejezetten jól tartották magukat lányaink, a végeredmény azonban mégis sima 37-23 arányú vereség lett.

A címvédő sokak által várt idei viharsarki vizitálása tehát csütörtökön 18:00 órától veszi kezdetét, ahol természetesen csapatunk ezúttal is a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban fogadja vendégét, a Horváth Péter, Marton Balázs bírópáros dirigálta összecsapáson.

line