Online fogadás | TippmixPRO

Debrecenben zárja az évet az Előre NKSE

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese 2017. december 30-án zárja az idei naptári évet, a lila-fehér lányok a kelet-magyarországi rangadón a Debreceni VSC vendégei lesznek. A találkozó szokatlan időpontban, 20 órakor kezdődik, amelyet a Hódos Imre Sportcsarnokban zajló Real Time Kupa kispályás labdarúgó torna miatt kezdeményezett a hazai csapat.

beharangozo_kep_171230

Az első osztályú bajnokságból a decemberi világbajnokság előtt 8 forduló zajlott le, a DVSC 6 ponttal a tabella 10. helyén áll, míg az Előre NKSE egyelőre pont nélkül sereghajtó az idei pontvadászatban. A téli szünetben mindkét együttes kerete változott, a piros-fehérek visszaigazolták a montenegrói válogatott Jelena Despotovic-ot, míg a brazil Juliana Borges Lima-t kölcsönadták Kecskemétre. A csabaiaknál másfél év után csatlakozott a csapathoz Szögi Tímea, aki szülési szabadságról tér vissza. A hazaiaknál több békéscsabai múlttal rendelkező játékos is található, Kelemen Éva és Hajduch Csenge saját nevelésűként évekig viselte a lila-fehér dresszt, míg Csáki Viktória két évig, Pénzes Laura pedig egy fél idény erejéig volt csabai sportoló.

A debreceniek házi góllövőlistáját az orosz válogatott Anna Punko vezeti, aki 8 találkozón 33 gólt szerzett, mellette azonban még érdemes figyelni a dán válogatott Grigelre, a román válogatott Zamfirescura, valamint a rengeteg tehetséges fiatalra, akik közül Hársfalvi Júlia a debreceni klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a derbi előtt:

– Már sokat hallottam a Békéscsaba elleni meccsekről, tudom, hogy debreceni szurkolók számára milyen fontos ez az összecsapás. Nagyon várjuk a szombatot, hiszen hosszú ideje nem játszottunk tétmérkőzést. A világbajnokság alatti szünetben sokat edzettünk, ennek látszani kell a teljesítményünkön. Mindkét oldalon történt változás, nálunk visszatért Jeca, a csabaiaknál pedig Szögi Tímea, ráadásul szombati ellenfelünkhöz nemrég érkezett új edző, s ez mindig bizonyításra serkenti a játékosokat. Szó sincs róla, hogy lebecsülnénk a Békéscsabát, hiszen minden meccs ugyanolyan fontos, akár az elsővel, akár az utolsóval, ugyanúgy kell hozzáállni! Bízom benne, hogy remek hangulatú mérkőzésen győzelemmel búcsúzunk 2017-től!

A csabaiak mozgalmas őszi időszakon estek át, november közepén edzőt is váltottak a lilák, akiknél Skaliczki László helyett Horváth Roland ült le a kispadra. Az új vezetőedző a Budaörs elleni hazai összecsapáson mutatkozott be, a csabaiak végig partiban voltak ellenfelükkel, azonban a véghajrát a Pest megyeiek bírták jobban, akik végül 2 góllal, 27:25-re nyertek a Viharsarokban. Ezt követően egy hetes pihenőt kaptak a csabai lányok, akik 5 hetet tudtak intenzíven készülni a könnyűnek nem ígérkező folytatásra. A lilák 3 felkészülési találkozón is pályára léptek a szünetben, a Kisvárda ellen 27:23 és 30:28 arányú vereséget szenvedett ez Előre NKSE hazai környezetben, míg Karácsony előtt Érden, 29:26 arányban maradt alul együttesünk.

Szögi Tímea 2007 őszén érkezett Békéscsabára, eközben két gyermeknek is életet adott, most másfél év után tér vissza lila-fehér színekben a pályára.

– Nagyon sokat futottunk a téli felkészülés során, nagy hangsúlyt fektetett az edzőnk a fizikai és a kondicionális felkészítésre is. Úgy érzem, az elvégzett munka emellett fejben és morálisan is jót tett a csapatnak, nyilván a pihenő is megtette kellő hatását, és most újult erővel vágunk neki az idény hátralévő részének. – mondta az irányító a szombati mérkőzés előtt.

A csapatkapitány Walfisch Mercédesz eddig valódi húzóembere az Előrének, hiszen 8 mérkőzésen szerzett 59 találatával a góllövőlistán is az előkelő 3. helyet foglalja el.

– Úgy gondolom, hogy egyre jobb a védekezésünk, ez a felkészülési mérkőzéseken is megmutatkozott. A jó védekezés a sikerességünk egyik kulcsa lehet, ezért is fontos, hogy egyre jobban összeáll ez a játékelemünk. Célunk, hogy feszes, kemény védekezést követően gyors és könnyű gólokat is tudjunk szerezni, hiszen ezen a téren eddig nem teljesítettünk jól a bajnokságban. – zárta esélylatolgatását csapatunk átlövője.

A mérkőzésre elővételben is lehet jegyet vásárolni, a Hódos Imre Sportcsarnok jegypénztárában. A találkozóra reggel 08:00 és 14:00 óra között vehetik meg a jegyet elővételben a szurkolók, majd a mérkőzés előtt egy órával, azaz 19:00 órakor nyit ki újra a csarnok pénztára. A felnőtt jegyek 1.500, a diák-és nyugdíjas jegyek 1.000 forintba kerülnek.

Fontos információ, hogy a mérkőzés napján a Hódos Imre Sportcsarnok parkolója le lesz zárva, csak a Főnix Csarnok parkolóját tudják használni a drukkerek. Az összecsapás játékvezetői Bacs József és Bóna Szabolcs lesznek.