Online fogadás | TippmixPRO

Dunaújváros a következő állomás lila-fehér lányaink számára

Több hetes kényszerszünetet követően kedden lépet pályára ismételten csapatunk a Békéscsabai ENKSE, méghozzá Érden a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

DKKA - Békéscsabai Előre NKSE

Sajnos a végeredménynek ezúttal sem a lilák örülhettek, hiszen a hazaiak 34-28-as győzelme az érdiek továbbjutását jelentette a kupában. Így most már Vida Gergő alakulata csak a bajnokságra és a bennmaradásra összpontosíthat, amire igencsak koncentrálni is kell, mert az első pontok megszerzése égetően fontossá vált lila-fehér hölgykoszorúnk számára. És nemcsak azért, mert az elmúlt hetek és hónapok betegségtől és sérülésektől tizedelt békéscsabai kerete kezd kiegyenesedni, hanem azért is, mert innentől zsinórban következnek majd a tabella második felében elhelyezkedő gárdák elleni csaták, amelyekből az első osztályú tagság megőrzéséhez szükséges pontmennyiséget meg kell szerezni. Így az előttünk álló hetekben az Előre fogadja majd a Boglár és a Szombathely csapatát, illetve ellátogat Érdre és most szombaton Dunaújvárosba is. Ahhoz a Kohász együtteséhez, akik több mint bíztatóan kezdték ősszel a bajnokságot, hiszen az első négy fordulót követően már két sikert is elkönyvelhettek. Az első fordulóban a Szombathely ellen egy 24-23-as győzelemmel kezdtek, amit szintén hazai pályán a Boglár Akadémia elleni 30-28-as sikerrel még meg is fejeltek. Ezt követen azonban a pontok tekintetében ínséges időszak következett a Kohász számára, ugyanis az elmúlt kilenc fordulóban mindössze csak egy alkalommal sikerült nyerniük, igaz akkor egy nagy skalpot begyűjtve, mert az MTK csapata volt az áldozatuk, a 31-28-as végeredménnyel záruló dunaújvárosi találkozón. A Kohász kerete egyébként meglehetősen nagy változáson esett át a nyáron, hiszen 12 játékos távozott az egyesülettől, így a megmaradt tíz kézilabdázóhoz érkező 11 játékosból kellett a György László utódjaként érkező Vágó Attilának ütőképes csapatot gyúrnia. Ebben pedig vitathatatlanul nagy segítségére van az egykori dunaújvárosi ikon Bulath Anita, aki a Debrecentől való távozását követően a visszavonulását napolta el egykori együttese kedvéért. És ha már ott van, vállalja is a számára kirótt vezéregyéniség szerepet, amit jól mutat az is, hogy 62 találatával Ő a legeredményesebb Kohász játékos jelen pillanatban. Persze a házi góllövőlistán őt követő két válogatott játékos Szalai Babett és Kazai Anita is fontos láncszemei a piros-fehéreknek, mint ahogy a fiatal átlövő Ferenczy Fruzsina is. És bár a Kohász 11. helyével a tabellán előkelőbb helyen tanyázik mint lila-fehér együttesünk, azt azért kijelenthetjük, hogy a szombati összecsapás mindkét fél számára nagyon nagy jelentőséggel bír.     

Ha a két csapat múltját böngésszük, akkor meglehetősen messzire kell visszautaznunk az időben ahhoz, hogy a Dunaújváros otthonában békéscsabai sikert találjunk. Egészen pontosan 2012 szeptemberéig, amikor is a lilák egy hét góllal megnyert első félidőt követően a végén két góllal 32-30-ra győzték le vendéglátóikat. Azóta viszont sajnos csak hazai győzelmek születtek, szám szerint nyolc, ahogy a felek legutóbbi összecsapásán is, hiszen a tavaly januári mérkőzést követően is az újvárosi lányok örülhettek a 32-27-es végeredménynek. És ahogy mondani szokták minden rossz sorozat megszakad egyszer, ha pedig ez most történne, az a lilák első és egyben rendkívül fontos pontjait jelentené. Az összecsapás tehát szombaton 17 órától a Dunaújváros Városi Sportcsarnokában kerül megrendezésre, Fekete Tamás és Tóth Dávid sípmesterek ténykedése mellett.

Dömény Dezső

line