Online fogadás | TippmixPRO

Elszántan készülnek lányaink

Interjú Giricz Laurával

Az elszántsággal egészen biztosan nem lesz probléma szerdán, amikor is lila-fehér együttesünk az MTK gárdájával méri össze tudását. Csapatunknak úgy kellenek a bajnoki pontok mint egy falat kenyér, ezért nem meglepő, hogy a lilák védekezésének egyik oszlopa Giricz Laura is megerősítette, a győzelem szellemében lépnek pályára a kék-fehérek ellen. A soron következő összecsapás felvezetéseként beszélgettem a fiatal beállóval.

Giricz Laura

– Kimondhatjuk, hogy győzelmi célokkal veselkedtek neki a szerdai találkozónak?

– Mindenképpen. Nagyon fontos mérkőzés lesz, bár a mi jelenlegi helyzetünkben szinte minden találkozó hatalmas jelentőséggel bír. Rettentően kellenek a pontok, úgyhogy az MTK ellen sem lehet más célt megfogalmazni, mint a két bajnoki pont begyűjtését.

– Az MTK talán egy fokkal könnyebb ellenfélnek számít mint a legutóbbi ellenlábasotok a Fradi, de azért a kék-fehérek is a tabella első felében helyezkednek el…

– És nem is véletlenül, mert egy jó formában lévő, erős ellenfelet tisztelhetünk bennük. Telis-tele jó képességű játékosokkal, magas átlövőkkel, és gyors lábú irányítókkal. Igazából komplex csapat, de ha valamit leginkább ki kell emelni az erősségeikből akkor az a támadójátékuk, amit magas szinten űznek. Igazi nagy bombázóik vannak, akik messziről is roppant veszélyesek a kapura. Úgyhogy a védekezésünk egyik kulcsa is mindenképpen az lesz, hogy mennyire tudjuk a lövőiket kiszorítani, és időben megállítani.

– A védekezés amúgy is meglehetősen az Achilles-sarka az együttesnek, mert ellentétben a támadójátékkal itt azért bőven akad javítanivaló…

– Sajnos ez így van, és mint az egyik alapember a védekezésben, én magam is próbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy végre igazán összeálljon a védekezésünk. Nyilván ez egy több összetevős dolog, hiszen itt elengedhetetlen a kapus és a védőfal megfelelő összhangja is, de tény, hogy sokszor nem tudunk azon a hőfokon és minőségben védekezni ami igazán szükséges. Ettől függetlenül edzésen is nagy hangsúlyt fektetünk erre, és rendkívül sokat gyakoroljuk a védekezési formákat. És hogy ez mennyire lényeges, azt jól mutatja, hogy azokon a mérkőzéseken amikor megvalósítottuk a minőségi védekezést, és így kevés gólon tartottuk az ellenfelet, akkor ponttal vagy pontokkal gazdagodtunk. Szóval arra törekszünk, hogy ezt minél többször megvalósítsuk itt a bajnokság hajrájában, illetve már szerdán az MTK ellen is.

– Akkor most is a hátsó stabilitás lesz a legfontosabb?

– Egyfelöl igen. Másfelöl pedig, hogy a csapatban meglegyen a kellő összhang, és végig segítsük egymást védekezésben és támadásban is egyaránt. Valamint kulcsfontosságú lesz az is, hogy mentálisan erősek legyünk, és tényleg higgyünk magunkban és a győzelemben. Azt hiszem a mi helyzetünkben ez most egy rendkívül lényeges elem lehet a sikerhez vezető úton, hogy a kellő hitünket és önbizalmunkat ne veszítsük el. Nagyon fontos lenne most egy győzelem, és hatalmas lökést adna nekünk a bajnoki hajrára, úgyhogy küzdeni fogunk végig, hogy itthon tartsuk a pontokat.

A találkozót szerdán 16 órától rendezik, és bár zárt kapuk mögött, de a 7. Tv-n illetve a Behir.hu online felületén élőben lehet majd követni.

Dömény Dezső