Online fogadás | TippmixPRO

Fontos pontokról dönt a keddi rangadó

Kedden újabb alsóházi derbit rendeznek a Városi Sportcsarnokban, ezúttal a tabellán közvetlenül csapatunk előtt álló Szombathely gárdája teszi tiszteletét a Viharsarokban. A bennmaradás szempontjából kiemelt fontosságú rangadó előtt a lilák vezetőedzőjével, Vida Gergővel beszélgettem.

Vida Gergő

– Másfél héten belül a második alsóházi rangadót játsszátok, a legutóbbi Boglár elleni találkozót, és az ott megszerzett első pontotokat hogyan értékeltétek?

– Tagadhatatlan, hogy az egy végtelenül hullámzó mérkőzés volt, ahol az elején elléptünk és a mi akaratunk érvényesült, de a hajrára fordult a kocka, és ott már nekünk kellett kapaszkodnunk a pontokért. De összességében mindenképpen örültünk az egy pontnak, még akkor is, ha az utolsó támadásban azért kezünkben volt a győzelem esélye. Ezzel elindultunk felfelé, és nem csak a megszerzett pont tekintetében, hanem játékban is sokkal többet mutattunk, mint előtte. Nyilván ebben fontos szerepe volt a COVID-ból visszatérő játékosoknak is, akik egyre jobb formába lendülnek, sőt remélem, ahogy haladunk előre még jobban összecsiszolódnak a fiatalokkal.

– Viszont még így is szűk a keret, miként lehet a legoptimálisabban menedzselni a csapatot, hogy egy kiélezett végjáték esetében, még a hajrára is maradjon erő?

– Nyilván ez egy komoly kihívás, csak úgy lehet megoldani, ha valamennyit, az elsősoros játékosokat is pihentetjük, szóval a padon ülő játékosok szerepe is igencsak felértékelődik. Tehát továbbra is szükség van mindenkire, a fiatalokra is, hogy ők is hozzátegyenek egy-egy összecsapáshoz, amíg a rutinosabbak szusszannak. Pláne, hogy tudjuk fizikálisan sem egyszerű azoknak a játékosoknak, akik a betegségből térnek vissza.

– Szerdai ellenfeletek mennyire jár hasonló cipőben, azaz mennyire fiatalos a keretük?

– Azért az Ő keretük más összetételű, mint a miénk. Náluk sokkal több rutinos, ráadásul válogatott múlttal is rendelkező kézilabdázó található. Leginkább a középső pozíciókban, tehát beállóban és átlövőben, így nem is csoda, hogy kiváló az átlövő-beálló kapcsolatuk. Robosztus, nagy lövőik vannak, akik távolról is életveszélyesek, és bizony védekezésben is magas, nehezen átlőhető falat tudnak felhúzni a kapujuk elé. Egyébként sok mindent elmond az az adat róluk, hogy az egész NB1 legmagasabb csapata az övék. És bár egy kicsit ők is hullámvölgybe kerültek, pont ezért is lesznek szerintem még motiváltabbak a két pont megszerzésére, és mivel a keretét tekintve sem egy gyenge csapatról beszélünk, bármikor kijöhet belőlük egy igazán jó játék.

– Mi lehet akkor a győztes recept?

– A NEKA ellen mutatott játék szerintem a tökéletes kiinduló alap most is, ahhoz képest kell még egy kicsit fejlődni a játék majdnem minden elemében, és akkor meglehet az első győzelmünk. Az ott mutatott védekezés kedden is elengedhetetlen lesz, annyival kiegészítve, hogy kapusteljesítményben mindenképpen javulnunk kell. És persze a támadásaink hatékonyságán is javítanunk kell, sokkal jobb helyzetkihasználással kell dolgoznunk, nem szabad ennyit hibáznunk. Függetlenül attól, hogy egy közvetlen riválissal találkozunk, a győzelemhez nélkülözhetetlen lesz most is az extra teljesítmény, hogy csapatként 100%-ot tudjunk nyújtani. Az elmúlt két találkozó egyértelműen előremutató volt számunkra, a lányok becsülettel elvégezték a mérkőzéseken és az edzéseken is a megfelelő munkát, amit remélem kedden győzelem formájában vissza is kapunk.

Ahogy a Szombathely ellen vezetőedzőnk visszatér a kétmeccses kihagyást követően a kispadra, sajnos az eddigi két hiányzónk továbbra sem futhat ki a többiekkel a pályára, tehát Bottó Rózsa és Kukely Anna ezúttal sem segíthet tevőlegesen a csapatnak. A 7.Tv és a Behir.hu online felülete által élőben közvetített mérkőzés tehát 17 órától kezdődik, ezúttal is zárt kapuk mögött.

Dömény Dezső

line