Online fogadás | TippmixPRO

Fontos pontokról dönt a péntek esti alsóházi rangadó

Két hetes szünetet követően folytatódik ismét a K&H Liga Női Kézilabda, immáron a 17. fordulóval. Csapatunk, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE az előző mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is hazai pályán küzd meg a bajnoki pontokért, az ellenfél pedig a Budaörs csapata lesz. A legutóbbi fordulóban újabb nagy skalpot gyűjtöttek be a lilák, hiszen a Vác és Debrecen legyőzése után egy szintén első hatban szereplő csapattól, a Dunaújvárostól csentek el pontot a békéscsabai hölgykoszorú tagjai. Sőt, még a győzelemhez is nagyon közel álltak a lányok, ám a végén meg kellett elégedniük a csabaiaknak a döntetlennel. A Budaörs ellen viszont már más helyzetben kell megfelelniük a liláknak, ugyanis ezúttal nem egy élcsapat, hanem egy közvetlen rivális látogat a Viharsarokba, amire a bajnokság eleje óta nem volt példa. Ezzel együtt pedig a győzelem sokkal inkább elvárás a hazaiaktól, hiszen a biztos bennmaradás érdekében a közvetlen vetélytársak elleni pontok kiemelten fontosak. Ráadásul csak egy pont különbség van a két együttes között, így egy csabai siker esetén a két klub helyet is cserélne egymással a tabellán. Természetesen tudják ezt az ellenfél oldalán is, ezért gyakorlatilag garantált a feszült, végletekig kiélezett mérkőzés. A fővárosiak a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, és ezekből a találkozókból leginkább az MTK elleni vereség lehet a legfájóbb számukra, amit ráadásul hazai környezetben szenvedtek el. Az viszont hozzátartozik a budaörsiek eddig szereplésének krónikájához, hogy az MTK elleni volt az első olyan vereségük a bajnokságban, amit alsóházi csapattal szemben szenvedtek el, tehát a közvetlen riválisoktól szép számmal gyűjtögette a pontokat az ősszel a Pest megyei csapat. A pénteki kiemelten fontos rangadó előtt az utóbbi időben kiváló formát mutató hálóőrrel, Terenyi Biankával beszélgettem.

21_terenyi_bianka_web

– A legutóbbi négy mérkőzésből négy pontot gyűjtöttetek, erre számítottatok vagy van bennetek hiányérzet?

– Nehéz kérdés, mert nyilván örülünk a pontoknak, főként, hogy leginkább olyan összecsapásokon szereztük azokat, amelyeken nem feltétlenül mi voltunk az esélyesek. Ettől függetlenül az MTK és a Kohász ellen találkozók után is volt bennünk hiányérzet, hiszen két, általunk nagyon jól felépített mérkőzésen, a végén csúsztak ki a kezünkből a pontok.

– Akkor adódik a kérdés, nyertetek vagy veszítettetek egy pontot az Újváros ellen?

– Úgy érzem, inkább vesztettünk. Szinte végig kézben tartottuk az összecsapást és ugyan volt hibánk bőven, ettől függetlenül nagyon közel álltunk a győzelemhez. Még egy kis koncentráció kellett volna a végén, és talán több hit, hogy ezt meg is tudjuk nyerni. Amennyiben a meccs előtt valaki azt mondja nekem, hogy a tabella negyedik helyezettjével döntetlent játszunk, azonnal aláírtam voltam, csak hát, ahogy minden sportoló, így mi is mindig győzelemre törekszünk. Ettől függetlenül azért mindkét mérkőzésből lehet erőt meríteni, kiemelni a jó dolgokat, a többit pedig el kell felejteni, és csak az előttünk álló feladatokkal foglalkozni.

– Azért maradjunk még ennél a két összecsapásnál, merthogy Te is remek teljesítményt nyújtottál mindkét találkozón…

– Triffa Ági sajnálatos sérülése miatt elég komoly teher lett hirtelen a vállamon, és ugye a sikerhez elengedhetetlen, hogy a kapuból is megkapja a csapat a megfelelő támogatást. Nehéz fél év van mögöttem, mert az őszi sérülés minden szempontból visszavetett, de most már egyre inkább éreztem magamban azt a mentális erőt, hogy az ilyen feladatokkal megbirkózzam. Ezért is örülök nagyon, hogy most ezeken a találkozókon is jól ment a védés. Persze igazán elégedett nem lehetek, mert az én teljesítményem is csak akkor ér valamit, ha a csapat nyer. Emellett ne feledkezzünk meg az érem másik oldaláról, a védekezésről sem, ami nagyon sokat javult a szezon első feléhez képest, így nekünk, kapusoknak is könnyebb dolgunk van. Nyilván azért van még mit csiszolni rajta, de jó úton járunk ebben is.

– Egy számotokra az utóbbi időben szokatlannak nevezhető helyzettel kell szembenézni a Budaörs elleni összecsapáson, az esélyesség terhével…

– Valóban, ez most egy viszonylag új helyzet a csapat életében, mert leginkább a sorsolás szeszélye folytán nem sok olyan összecsapást játszottunk, ahol tényleg esélyesnek számítottunk. De meg kell birkóznunk ezzel, ugyanis az elmúlt mérkőzések alapján és persze a bennmaradás szempontjából is nagyon fontos számunkra ennek a két pontnak a megszerzése. Viszont azért óva intenék mindenkit attól, hogy ezt a Budaörsöt lebecsülje, mivel a tavalyi szezonhoz képest rengeteget fejlődtek és erősödtek. 10 pontjuk van, rendkívül gyors, szinte rohanós játékot játszanak meglehetősen eredményesen. Fiatal csapatuk ellenére látszik, hogy nagy önbizalommal kézilabdáznak, és a rutinos válogatott játékosaik pedig a hátukon viszik az együttest, szóval én egy kifejezetten nehéz mérkőzésre számítok.

– De ha jól értem, mindenképpen győzelemre…

– Az nem lehet kérdés, nyernünk kell, hiszen nagyon nagy szükségünk van a pontokra. De tanulnunk kell az elmúlt mérkőzéseken elkövetett hibáinkból, és sokkal koncentráltabban kell játszanunk. Összeszedettebben és kevesebb hibával kell a támadásinkat vezetni, úgy érzem, ez lehet a legfőbb kulcs a sikerhez. Nyilván a védekezésben is kell az a hőfok, ami elengedhetetlen egy ilyen derbi megnyeréséhez, és mivel egy roppant gyors csapattal kell farkasszemet néznünk, a visszafutások is kiemelten fontosak lesznek. A tét miatt érzem az átlagosnál nagyobb feszültséget a csapatban, de remélem, ezt inkább a mi javunkra tudjuk majd fordítani pénteken. Most is fontos lesz a szurkolóink segítsége is, akik az elmúlt mérkőzéseken is nagyon nagy erőt adtak nekünk abban, hogy sikeresebbek legyünk.

Azt viszont ígérhetem, hogy mi most is mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy győzelemmel háláljuk meg a biztatásukat.

A két csapat őszi mérkőzésén hazai siker született, ugyanis a Budaörsiek 29:25 arányban tudtak diadalmaskodni. Pénteken tehát visszavághatnak a lilák, a találkozó 18 órától kerül megrendezésre a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Dobrovits Csaba és Dr. Tájok Péter lesznek.