Online fogadás | TippmixPRO

Fontos rangadó következik Kisvárdán

Interjú Gidai Eszterrel

22_gidai_eszter

A K&H Női Kézlabda Liga „őszi” etapjának záró mérkőzése következik az EUbility Group – Békéscsabai Előre NKSE számára, az ellenfél pedig a Kisvárda Master Good SE csapata lesz. Annak ellenére, hogy a szabolcsi együttes újoncként szerepel az idei bajnokságban, nagy tervekkel vágtak neki az NB I-nek. Ennek megfelelően jól is kezdték a pontvadászatot, hiszen még a Székesfehérvár együttesét is két vállra tudták fektetni az ősz folyamán, viszont ezt követően megtorpantak, és jelenleg egy hat mérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak. Ezen pedig még az edzőváltás sem tudott javítani, hiszen novemberben menesztették vezetőedzőjüket, a korábban Békéscsabán is megfordult Kovács Pétert. Sőt, olyannyira nem segített a váltás, hogy épp egy héttel ezelőtt szenvedtek kétgólos vereséget egy szintén közvetlen rivális, MTK otthonában. A Békéscsaba háza táján viszont inkább nyugalmat lehetett tapasztalni az utóbbi hetekben, ami nem is csoda, hiszen a Vác legyőzésével, végre hazai környezetben is sikerült győzelmet ünnepelnie a lila-fehér hölgykoszorúnak. Ezt a sikert pedig a szombati – talán papírformának is nevezhető – Ferencváros elleni hazai tízgólos vereség sem tudta beárnyékolni. Mindettől függetlenül azonban elég csak ránézni a bajnokság állására, és máris megérthetjük, miért is fontos annyira a csapatok számára a két pont megszerzése. Az együtteseket ugyanis mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, a lilák javára. Igazi kelet-magyarországi rangadóra számíthat tehát az, aki kilátogat pénteken a kisvárdai sportcsarnokba. Az összecsapás előtt, az ősszel még kölcsönben Kisvárdán szereplő irányítót, Gidai Esztert kérdeztem az esélyekről.

Te még csak a közelmúltban csatlakoztál a csapathoz, hogy sikerült eddig a beilleszkedés?

Nagyjából másfél hónapja tértem haza Békéscsabára, úgyhogy most már azt gondolom, minden szempontból sikerült beilleszkednem az együttesbe. Persze megkönnyítette a dolgom, hogy a lányok nagy részével már korábban is dolgoztam együtt, szóval ismerős közegbe érkeztem.

Elsősorban irányítóként számít rád Skaliczki László vezetőedző…

Igen, leginkább irányító poszton számít rám a Mester, és az 5:1-es zavaró védekezésben. Ez ilyen szempontból sok újdonságot nem jelent számomra, hiszen Kisvárdán is ezekben a pozíciókban játszottam. Ezen kívül viszont minden új a játék tekintetében, ugyanis a két csapat teljesen más filozófiában és stílusban kézilabdázik. Ezért a játékot itt még szoknom kell, annál is inkább, mert talán az irányító pozíció az, amelybe a legnehezebb új játékosként beszállni.    

Ha valaki, akkor Te tényleg jól ismered a Kisvárdát, mi jellemzi leginkább az együttest?

Újonc létére egy kifejezetten jó játékosállománnyal rendelkező együttes, akik azt gondolom, elsősorban egyéni képességek terén igazán erősek. Több nagy lövőjük van, akikre különösen oda kell majd figyelnünk, de a csapat talán legveszélyesebb játékosa a brazil válogatott szélső, Samira Rocha, aki nagyon biztos kezű és nem mellesleg a hazaiak eddigi legeredményesebb játékosa.

Mi dönthet a rangadón?

Azt hiszem, amelyik csapat kevesebb hibával fog játszani pénteken, az nyeri a találkozót. Nagyon hasonló erősségű együttesnek tartom a Csabát és a Kisvárdát, így könnyen lehet, hogy csak apróságok fogják eldönteni a mérkőzés sorsát. Az utóbbi időben ugyan döcögött a szekerük, de azért így is szoros mérkőzéseket tudtak játszani, és nyilván a hazai pálya is nekik kedvez. Ellenünk pedig egészen biztosan nagy elánnal kezdenek majd bele a számukra kifejezetten sorsdöntő találkozóba.  De mi is elszántak vagyunk, és mint a Vác elleni mérkőzésünk is megmutatta, ha egységesen, csapatként játszunk, bravúrokra is képesek vagyunk. Azt az elszántságot kell továbbvinni, ami a legutóbbi két mérkőzésen jellemzett minket, és küzdeni hatvan percen keresztül, akkor lehet esélyünk. Persze szükség lesz a feszes védekezésre is a részünkről, és arra, hogy egy-két kimagasló teljesítmény is legyen a csapatunkban.

Neked gondolom azért különös érzés lesz pályára lépni Kisvárdán?

Furcsa lesz ellenfélként a vendégöltözőben készülni és játszani abban a csarnokban, ahol az elmúlt másfél évemet töltöttem, arról nem is beszélve, hogy az eddigi játékostársaimmal kell farkasszemet nézni. De ilyen a sport, most már a Békéscsaba sikeréért küzdök és remélem, ezúttal már vendégként tudok ismételten győzelmet ünnepelni a Kisvárdai sportcsarnokban.

Az alsóházi rangadó tehát pénteken 18 órától a kisvárdai sportcsarnokban kerül megrendezésre, a találkozó két játékvezetője Herczeg Péter és Südi Péter lesz.