Online fogadás | TippmixPRO

Győrben indul a szezon lányainknak

Augusztus 30-án szerdán Győrben rajtol el  a K&H Női kézilabda liga 2023/24-es kiírása, ráadásul a címvédő mellett a nyitómérkőzés másik résztvevője ezúttal csapatunk a Békéscsabai NKSE lesz.

Győri Audi ETO KC - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Könnyű kezdésnek finoman fogalmazva sem nevezhető a szerdai nyitó összecsapás, hiszen az előző bajnoki szezon győztese a honi közegben rendkívül magabiztos teljesítményt nyújt általában hazai pályán. Az eredmények ellenére mégis komoly változáson esett át a klub a nyáron, ami legmarkánsabban a szakmai stábban mutatkozik meg, ugyanis két részletben több mint nyolc idényen keresztül az ETO-t irányító Ambros Martín távozott a Rába-partiaktól és helyét a dán Ulrik Kirkely vette át. De játékosfronton is volt azért mozgás a címvédőnél, hiszen négy játékos távozott az egyesülettől, kettő pedig kölcsönbe került. Helyükre mindössze három kézilabdázó érkezett, a holland kapus Rinka Duijndam a norvég Sola együtteséből, a norvég válogatott Emilie Hovden a Viborgból, valamint Bruna de Paula a brazil balátlövő, aki a Metz csapatát hagyta ott a Győr kedvéért. A felkészülés során mindent egybevetve öt mérkőzést játszott az ETO, kezdésként a dán Odensét verték 28-25-re, majd az edzőtáboruk zárásaként az Ikastot 33-26 arányban. Ezt követően hazai pályán a Nantes ellen tudtak nyerni 31-30-ra, majd a főpróbán már két hazai gárdát fektettek két vállra, először az MTK csapatát 40-24-re, végül legutóbb a Kohászt     39-16 arányban.  

A győriekkel ellentétben csabai együttesünknél nagyobb volt a nyári jövés-menés, ennek megfelelően hét kézilabdázó hagyta el idény végeztével klubunkat. Az érkezők listája pedig hat játékost számlál, így Pásztor Bettina, Román Dorina, Szondi Zsófia, Tamara Jovicevic, Csáki Lilla és Aranyi Vivien nyártól már lila-fehér mezben pattogtatja a labdát. A szintén újonnan munkába álló mester Rác Sándor kezei alatt formálódó együttesünk, összesen nyolc találkozóval hangolt a bajnoki nyitányra, kezdésnek a másodosztályú Tempó gárdáját győztük le 34-20 arányban, majd becsúszott a Kohász ellen egy 37-29-es vereség, amit az Orosházával szembeni 31-20-as siker követett. A felkészülés közepén két élvonalbeli együttessel csaptunk össze Kisvárdán, a hazaiakkal szemben ugyan 29-26 arányban alulmaradtunk, de az MTK ellen már sikerült elcsípnünk egy döntetlent. Ezután következett a hazai Szabó Károly emléktorna, melyen az elődöntőben a Zilahot múltuk felül 25-23-ra, a döntőben pedig a Kisvárdát fektettük két vállra 29-23 arányban, amivel a tornagyőzelmet is bezsebelték lányaink. A főpróbát pénteken játszották a lilák, és a szomszédvár Orosháza 37-23-as legyőzésével hangolódtak a bajnoki nyitányra. Melyen balszélsőnk Borbély Márti biztosan nem lehet majd ott, mint ahogy a bajnokság őszi szakaszában sem, ugyanis lábsérüléséből lábadozik jelenleg. Hozzá hasonlóan az ETO magyar válogatott szélsője Fodor Csenge is kénytelen lesz kihagyni a nyitányt, Ő a Nantes elleni találkozón szenvedett térdsérülést.

A felek legutóbb bajnoki mérkőzésen március végén találkoztak Békéscsabán, akkor 33-22-re tudott diadalmaskodni az ETO. Győrben pedig legutóbb tavaly decemberben jártak lányaink, ahonnan egy 36-24 arányú vereséggel voltak kénytelenek hazatérni. A szerdai bajnoki nyitányon 17 óra 15 perctől a Győri Audi Arénában indul útjára a labda, a Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka bírópáros sípszavára. A találkozót az M4 Sport Televízió élőben közvetíti.

line