Online fogadás | TippmixPRO

Győrben vendégeskedik az Előre

Vasárnap egy nagyon harcos és kifejezetten izgalmas találkozót láthatott a lelkes hazai publikum a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban az Előre és a Siófok együtteseinek összecsapásán. Ugyan a mérkőzésen sokáig a hazai együttes vezetett, a hajrát viszont jobban bírták a vendégek, és végül 30-25-ös Siófoki győzelemmel ért véget a derbi. Sokat szusszanni azonban nincs ideje a lila-fehér hölgykoszorúnak, hiszen szerdán már Győrben kell helytállni az újabb bajnoki találkozó apropóján.

20181010_gyor_elore_web

És arról, hogy az Audi Arénában mennyire nem könnyű játszani, viszonylag friss élményei lehetnek a liláknak, ugyanis még májusban az előző kiírás utolsó találkozóját, éppen Győrben játszotta a két gárda, és a telt házas összecsapást követően ünnepelhette 14. bajnoki címét az ETO. Merthogy a regnáló Magyar bajnokról, Magyar Kupa és Bajnokok Ligája győzteséről beszélhetünk a Kisalföldiek személyében. Akik a tavalyi triplázás ellenére, nyáron még tovább erősítették keretüket, hiszen három újabbminőségi játékos tette át székhelyét a Rába partjára, mert a francia válogatott világbajnok kapusa Amandine Leynaud, a norvég válogatott beállós Kari Brattset, és a szintén norvég Világ- és Európa bajnok átlövő Veronica Kristiansenmindenképpen minőségi igazolásnak számít. A legnagyobb változás azonban a Győriek kispadján történt, mivelhogy a Rosztovba távozó sikeredzőt Ambros Martint, a korábbi másodedző Danyi Gábor váltotta. Annak ellenére, hogy a gárda az új szakember kezei alatt más stílusú kézilabdát játszik, eddig az eredmények tükrében sok változást nem vélhetünk felfedezni az előző szezon csapatához képest, ugyanis az ETO a papírformának megfelelően mind a hatmagyar bajnoki mérkőzését megnyerte, legutóbb hazai pályán a Vác ellen 41-30 arányban. De szombaton már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott az együttes, és szintén hazai közönség előtt valósággal kiütötte a szlovén Krim Ljubljana gárdáját a 39-23-as végeredménnyel zárult találkozón.

Ezek után nem is meglepő, hogy a Győr magyar válogatott kapusa Kiss Éva elégedetten nyilatkozott a szombati BL sikert követően, mikor is a szerdai mérkőzés került szóba. „A csapaton belül nagyon jó most a hangulat, hiszen győzelemmel sikerült nyitni a Bajnokok Ligája küzdelmeit. Nyilván ez még csak a kezdet, ugyanis nagyon sok munka és rengeteg mérkőzés áll még előttünk, de szeretnénk továbbvinni a hétvégén mutatott jó formát a szerdai Békéscsaba elleni összecsapásra is. Természetesen ugyanúgy készülünk erre a találkozóra is, ahogy minden mérkőzésre, elvégre minden meccs fontos, a Békéscsaba pedig egy fiatal csapat így lebecsülni őket sem szabad, és bízom benne, hogy egy jó mérkőzést játszunk majd velük.” 

Hasonlóan Kiss Évához, Anne Mette Hansen is bizakodva tekint a hétközi összecsapás elé. „Nagyon vártuk már a Bajnokok ligáját, és nyilván jót tett a csapatnak, hogy sikerrel kezdtünk, persze azért egész évben jellemző ránk a jó hangulat, és ezt szeretnénk megtartani a további meccsekre is. Biztos nem lesz könnyű a Békéscsaba elleni találkozó sem, viszont továbbra is szeretnénk ahhoz tartani magunkat, hogy csak saját magunkkal foglakozunk. Mivel pedig a játékunkban még mindig bőven van mit fejlődni, szerdán is azon leszünk, hogy ezeket minél hatékonyabban kijavítsuk.” – tette még hozzá a dán átlövő.

Viszont azért csapatunk háza táján sem voltak túlságosan csalódottak vasárnap, mert noha a két bajnoki pontot nem sikerült itthon tartani, de a lelkesedésre és sok esetben magára a játékra sem lehetett panasza Horváth Roland vezetőedzőnek, aki így az elvesztett pontok miatt kicsit csalódottan, de összegségében azért bizakodóan értékelte a találkozót. „Ha a mérkőzésen egy picit rutinosabbak vagyunk és mondjuk legalább egy játékossal több variációs lehetőségünk van, akkor két vállra fektethettük volna a sztárokkal teletűzdelt Siófok gárdáját. Sajnos ez nem sikerült, de ami fontos, hogy azért emelt fővel jöhettek le a lányok a pályáról, hiszen mindent megtettek, nagyot küzdöttek és végig harcolták a találkozót. Igazából ötven percig nagyon jól kézilabdáztunk, aztán az utolsó tíz percre jött egy hullámvölgy, amely nyilván már a fáradtság rovására írható. De dolgozunk tovább és próbáljuk a hibáinkat kijavítani.” 

Szerdán pedig újabb megmérettetés Győrben, és azért ez a túra nem csak hosszúnak, de meglehetősen nehéznek is ígérkezik csapatunk számára. „Ismételten egy klasszis gárdával kell farkasszemet néznünk és bevallom edzőként is nagyon nehéz megélni az ilyen találkozókat, ahol ekkora különbség van két csapat között, és ebből fakadóan mi és a hozzánk hasonló együttesek is leginkább a tisztes helytállásért küzdünk. Mert,ahogy a játékosokban, így bennem is mindig a győzni akarás munkálkodik, és minden mérkőzésen a bajnoki pontokért szeretnénk harcolni. De azért természetesen ebből a mérkőzésből is lehet profitálni, főleg egy olyan fiatal csapatnak, mint a miénk. Azt pedig külön kiemeltem a lányoknak, hogy egy ilyen összecsapáson meg kell próbálni élvezni is a játékot, mert nem egy mindennapi közegben, magas szintű játékosokkal szemben kézilabdázhatunk.”- zárta mondandóját a vezetőedző.

Ahogy már utaltam rá a két gárda májusban az előző szezon utolsó fordulójában mérkőzött meg utoljára, akkor a hazai pályán játszó Győrnek a 39-14 arányú diadal bajnoki aranyat ért. Előtte Békéscsabán azért jóval szorosabb mérkőzést játszottak egymással a felek, de 35-26-ra akkor is a kisalföldiek nyertek. Szerdán tehát újabb fejezet a két alakulat történetében, a találkozó 18 órakor kezdődik a Győri Audi Arénában, a Kavalecz Ivett – Kavalecz Klaudia játékvezető-páros vezényletével.

Dömény Dezső

Fotó: Antal János

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix