Online fogadás | TippmixPRO

Győrben zárja a szezont a Békéscsaba

Interjú Walfisch Mercédesszel

walfisch_ftc

A záró fordulóhoz érkezett a K&H Női Kézilabda Liga küzdelemsorozata, amelyben még több fontos kérdésre is az utolsó mérkőzésekre maradt a válasz. Az egyik ezek közül a negyedik hely sorsa, amelyért a DKKA és a Siófok küzd, akik között jelenleg egy bajnoki pont a különbség a Fejér megyeiek javára. Emellett a nyolcadik pozíció kiadó még, ezért pedig a forduló előtt azonos pontszámmal álló Debrecen és Fehérvár fog versenyt futni a szerdai játéknapon. A legjelentősebb kérdés azonban nyilvánvalóan a bajnoki cím sorsa, amelynek megszerzéséért a Győr és a Ferencváros vív öldöklő küzdelmet. Mint tudjuk, a két egymás elleni összecsapásuk egyaránt kétgólos hazai győzelemmel zárult, így a bajnoki kiírás értelmében az a csapat lesz a bajnok, akinek az utolsó mérkőzést követően jobb a gólkülönbsége. Ennek megfelelően a legutóbbi forduló komoly győri és ferencvárosi kiütéssel végződött, bár ez a jelző leginkább a Fradi Kecskeméttel szembeni 27 gólos győzelmére igaz. Az ETO 14 gólos sikere Budaörsön ezzel összevetve talán szerényebbnek tűnik. Jelen állás szerint 6 gólos előnye van a fővárosi zöld-fehéreknek a címvédővel szemben, amit az ETO-nak az utolsó találkozóján éppen a Békéscsaba ellen kell ledolgoznia, ha bajnoki arannyal szeretné lezárni a szezont. Azt az idényt, amely már így is meglehetősen „aranyos” az ETO számára, hiszen a Magyar Kupát követően a negyedik Bajnokok Ligája győzelem is zsebben van már Ambros Martin együttesének. A csapatunkat érintő legfontosabb kérdések szerencsére már hetekkel ezelőtt eldőltek, azaz a lila-fehér együttes jövőre is az első osztályban szerepelhet, míg a Vasas mellett a Kecskemét búcsúzik az NB I-től. A sors tehát úgy hozta, hogy komoly tétje lesz a lilák záró találkozójának, amelyen sportszerűen, tudásának legjavát adva próbál majd helytállni, az utolsó hazai találkozóján a Siófokkal szemben két góllal alulmaradó Viharsarki egylet. Ezt pedig már hét góljával a szombati találkozó legeredményesebb játékosa, együttesünk csapatkapitánya, Walfisch Mercédesz mondta, akit azért beszélgetésünk végén egy kis szezonértékelésre is megkértem.

– Ugyan kétgólos vereséggel búcsúztatok a hazai közönségtől, ennek ellenére azért szoros, élvezetes találkozót hozott a Siófok elleni csata. Mi hiányzott a pontszerzéshez?

– Amennyiben őszinték akarunk lenni, a sérülések igencsak befolyásolták a szombati összecsapásunkat, főleg Jovana Kovacevic kiesése számított komoly érvágásnak. Ettől függetlenül az első félidőben még így is tudtunk dominálni támadásban, csak a második játékrészben fogytunk el egy kicsit. Ott már egyre több hibát vétettünk és ráadásul engem is emberfogással követtek. Összegségében azért a lefújást követően nem voltunk csalódottak, hiszen ezekkel a körülményekkel együtt is szoros és szórakoztató mérkőzést tudtunk játszani a jó erőkből álló Siófokkal, és azt gondolom, méltón búcsúztunk a hazai szurkolóktól erre a szezonra.

– Némiképp kényes szituációban vagytok kénytelenek lezárni az idényt, hiszen a győri vendégjátékotok fogja többek között eldönteni a bajnoki cím sorsát is…

– Valóban elég nehéz szituáció ez, hiszen a Győr otthonában játszani amúgy is mindig nagy kihívás, azonban így, hogy számukra a bajnoki cím a tét, még nehezebb lesz velük felvenni a kesztyűt. De megpróbáljuk, és ahogy a sportszerűség is diktálja, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legszorosabb mérkőzést játsszuk velük.

– Mi kell ahhoz, hogy tényleg méltó ellenfelei legyetek a friss Bajnokok Ligája győztesnek?

– A legfontosabb a higgadt, türelmes játék. Nem szabad a támadásinkat elkapkodni, ugyanis a hibáinkat gyors indításokkal azonnal megbüntetik. Meg kell próbálnunk lassítani a játékot, és a technikai hibák számát is a lehető legkevesesebbre csökkenteni. Nyilván az, hogy a tévés közvetítés által megmutathatjuk magunkat, mindenképpen motivációt jelent számunkra, na meg persze az is, hogy ebben az összealításban utoljára játszik együtt a csapat. Egymásért is fogunk küzdeni, hogy emelt fővel és jó szájízzel zárjuk le ezt az idényt.

– Ha már a szezonzárást említetted, végezetül néhány mondatban értékelnéd a mögöttünk hagyott idényt?

– Nehéz szezon volt a szezon, ez egyértelmű, amire az őszi teljesítményünk nagyban rányomta a bélyegét. Az edzőváltás azonban jókor jött, és nagyon jót is tett a csapatnak, hiszen Roland remekül összerakta tavaszra az együttest, és az MTK elleni hazai győzelem, valamint a Magyar Kupa sikerek még jobban összekovácsolták a társaságot. Azt hiszem, az utóbbi időben jó néhány mérkőzésen bizonyítottuk, hogy sokkal több van bennünk, amit a bennmaradás kiharcolása igazol a legjobban. A célt, az NB I-es tagság megtartását teljesítettük, úgyhogy ebből a szempontból elégedettek lehetünk.

A szerdai győri találkozón Horváth Roland, a lilák vezetőedzője biztosan nem számíthat egyik legjobbjára, a Siófok ellen kézsérülést szenvedő Jovana Kovacevicre. Viszont rajta kívül mindenki a fedélzeten lesz a szerdán 18:00 órakor kezdődő mérkőzésen, melyet az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít. A találkozó játékvezetői Andorka Miklós és Hucker Róbert lesznek.