Online fogadás | TippmixPRO

Harcolunk az utolsó pillanatig

Interjú Vida Gergővel

Vasárnap újabb alsóházi derbit rendeznek a Városi Sportcsarnokban, az ellenfél pedig a számos egykori Békéscsabai játékost felvonultató érdi együttes lesz, akiknek ráadásul még a kispadján is egy korábbi lila-fehér tréner Horváth Roland ül. De nem csak a presztízs miatt lesz érdekes a hétvégi összecsapás, hanem azért is, mert négy fordulóval a bajnokság vége előtt szinte az életben maradásért kell játszania a liláknak. A gárda vezetőedzőjével, Vida Gergővel elemeztünk a találkozó előtt.

Vida Gergő

– A Fehérvár meccs után látszott, ahogy a lányokból kiszakadt az öröm a pontszerzést követően. Gondolom, most ez is adhat nektek némi lökést a hajrára…

– Mindenképpen pozitív töltetet jelentett számunkra az a mérkőzés, még ha összességében sok mindennel nem is voltam elégedett, hiszen rengeteget hibáztunk és a kapuból sem jött olyan segítség, ami igazán kellett volna a győzelemhez. De tagadhatatlan, hogy így is lőttünk 30 gólt és nagyot küzdöttünk, szóval azért sikerként könyveltük el a pontszerzést. Az már más kérdés, hogy sajnos az eredmények nem a mi szájízünk szerint alakultak, hiszen mind a két ellenlábasunk ponttal-pontokkal tudott gazdagodni a héten, így pláne meg kell nyernünk az Érd elleni összecsapást annak érdekében, hogy még életben tudjuk tartani a reményeinket.

– Az ellenfél pedig az az Érd lesz, aki éppen fő riválisunk a Boglár otthonában szenvedett vereséget hét közben…

– Nyilván a hektikusság az ő játékukban is benne van, mint ahogy a legtöbb női csapatra ez jellemző, ettől függetlenül egy komplex, jó erőkből álló gárda. Nem véletlenül állnak a tabella második felének élcsapatai között. Kiválóan cselező játékosokból és erős átlövő sorból áll az együttesük, megbízható kapusokkal a hátuk mögött. Nem is ígérkezik ellenük sétagaloppnak a vasárnapi összecsapás, egyértelműen 100%-ot kell nyújtanunk ahhoz, hogy itthon tartsuk a két pontot. 

– Ehhez miben kell javulnotok a Fehérvár elleni találkozóhoz képest?

– A helyzetkihasználásban és a kapusteljesítményben. Ez a két dolog az, amiben kétségkívül több kell az Érd ellen, így ezekre próbáltunk is nagyobb hangsúlyt fektetni a héten. Sokkal koncentráltabban kell kézilabdáznunk, főleg a helyzeteink befejezésénél, de a labdaeladásokra is jobban kell figyelnünk. Meg persze hátul is jobb teljesítmény kell mindenkitől, de ahogy már említettem is, a kapusoktól egyértelműen, mert rettentően fontos szerepük van egy-egy mérkőzés során. Az nem kérdés, hogy harcolunk a végsőkig, így az egyetlen cél, ami most a szemünk előtt lebeg az a győzelem, ennek szellemében készültünk egész héten és lépünk is pályára vasárnap.

Dömény Dezső