Online fogadás | TippmixPRO

Hétvégén Kisvárdára látogat az Előre

Szombaton hazai környezetben megszületett az esztendő első lila-fehér sikere a női kézilabda bajnokságban, mely egyben az első hazai győzelme is volt lányainknak.

Kisvárda Master Good SE - Tappe-Békéscsabai Előre NKSE

Csapatunk az első pillanattól kezdve kézben tartotta az összecsapást, melyet így rajt-cél győzelmet aratva nyert meg. Az első játékrész ugyan még szoros eredményt hozott, de a félidei kétgólos előnyt a fordulás után igen hamar négy, majd nem sokkal később már hatgólosra tudta hizlalni együttesünk, amiből a végére három találatot megőrizve, 31-28-ra megnyerték az alsóházi derbit. És bár előrébb nem sikerült kerülni a tabella 12. helyéről, azért a győzelem abból a szempontból is fontos volt, hogy a hétpontos Fehérvár, MTK, Kisvárda alkotta trióhoz vissza tudjunk csatlakozni. Ráadásul örömteli módon hosszú sérülést követően, még ha rövid időre is, de újra visszatérhetett a pályára szélsőnk Borbély Márti, sőt csapatkapitányunk Giricz Laura visszatérése is már nagyon közel van.

Szombaton viszont már ismét egy újabb megmérettetés vár lányainkra, hiszen ezúttal Kisvárdára utaznak a bajnokság tizenkettedik fordulójában. Ha pedig a tabellára pillantunk, akkor egyértelműen nevezhetjük ezt a találkozót is rangadónak, lévén két hétpontos csapat feszül majd egymásnak. Igaz a várdaiak otthon kifejezetten erősek, mert bár hat összecsapásukból csak hármat nyertek meg, a Kozármisleny, az MTK, és a NEKA legyőzésével, viszont a három vereségükből kettő, a Győr és a legutóbbi hazai mérkőzésükön a Debrecen elleni 33-23-as zakó, alighanem előre borítékolható volt a számukra. Kisiklásnak csak a novemberi Fehérvár elleni csatájuk számít, amikor is 31-30 arányban alulmaradtak a vendégekkel szemben. Idegenben ugyanakkor nem sok pontot gyűjtögettek eddig, a nyáron érkező vezetőedző, Józsa Krisztián tanítványai, ugyanis csak egy budaörsi 29-29-es ikszet tudnak vendégként felmutatni. Ennek megfelelően a legutóbbi fordulóban Dunaújvárosban is elvéreztek 31-28 arányban. Az imént említett újonnan érkező mesternek azért nem volt könnyű dolga ősszel, mert egy szinte teljesen átalakult csapatot kellett menedzselnie, mivel tizenegy játékos is elhagyta az idény végeztével Kisvárdát. Persze újak is ugyanennyien érkeztek, köztük az a Bucsi Lili is, aki éppen lila-fehér csapatunktól tette át hozzájuk a székhelyét.

Az előző szezonban háromszor is összecsaptak a felek, és ebből mind a két bajnoki mérkőzés a szabolcsi csapat győzelmével ért véget, Kisvárdán pont egy éve 28-20-as, Békéscsabán pedig 26-17-es várdai siker született. Azonban sokkal szívesebben emlékezhetünk vissza a csapatok tavaly novemberi kisvárdai kupamérkőzésére, ahol is együttesünk egy 25-25-ös döntetlennel kiharcolta a továbbjutást.

A gárdák idei első összecsapása szombaton 18:00 órától a Kisvárdai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, melyen a Bóna Szabolcs, Földesi Csaba bírópáros tevékenykedik majd.

Dömény Dezső

line