Online fogadás | TippmixPRO

Kedden Gödön lép pályára az Előre NKSE a Magyar Kupában

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapata 2017. november 7-én, kedden 17:30 órai kezdettel a másodosztályú Gödi SE otthonában lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

20171107

A hazaiak az első fordulóban a Salgótarján otthonában diadalmaskodtak 41-30 arányban, míg a második játéknapon a Szentendrét verték idegenben 34-32-re. A gödiek a bajnokságban 6 győzelemmel és 3 vereséggel a harmadik helyet foglalják el. A pályaválasztók évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Váccal, így ennek köszönhetően többen is kettős játékengedéllyel erősítik a Gödi SE-t, ők azonban a versenykiírás értelmében a Magyar Kupában nem léphetnek pályára a másodosztályú együttes színeiben. A bajnokságban a gödiek legeredményesebb játékosa a 41 gólos Gyetván Krisztina, őt követi a 30 találatot szerző Németh Lilla.

Az Előre NKSE az első kupafordulóban nem lépett pályára, míg a második játéknapon 28-26 arányban győztek a lila-fehérek Orosházán, így jutottak a harmadik fordulóba. A csabaiak felkészülését apróbb sérülések is nehezítik, Walfisch Mercédesz hétfőn nem tudott edzeni, játéka erősen kérdéses.

A lilák kerete egy fővel csökkent hétfőn, ugyanis a kölcsönben szereplő Pénzes Laura kedden visszatér a Debreceni VSC-hez. A hajdúságiaknál a műtét után lábadozó Karina Jezsikava után a hétfői edzésen Madalina Zamfirescu is sérülést szenvedett, így a közelgő napok sűrű debreceni programja miatt a DVSC szerette volna ismét a soraiban tudni az irányító-átlövőt. A két klub között augusztusban létrejött kölcsönszerződés erre lehetőséget teremtett, így Pénzes Laura a hétfő esti edzést követően Debrecen felé vette az irányt és várhatóan pályára lép a debreceniek Vasas elleni kupamérkőzésén.

A csabaiak megfogyatkozott kerettel, de optimistán kelnek útra Gödre, ahol a céljuk a továbbjutás kiharcolása lesz.

„Azt gondolom, hogy a kupában is ugyanazokra a dolgokra kell odafigyelnünk, mint a bajnokságban, összeszedetten, fegyelmezetten kell játszanunk, valamint igazi csapatként kell teljesítenünk, emellett az elejétől a végéig teljes koncentrációra lesz szükségünk, hogy ki tudjuk harcolni a továbbjutást.” – mondta Horvát Dorina, a lila-fehérek fiatal kapusa.

„Amennyiben pályára lépek, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat hasznára legyek. Mindenképpen nagy élmény lesz, amennyiben szerepet kapok, ez külön örömmel párosulna továbbjutás esetén. Azt gondolom, hogy fiatal játékosként mindenkinek jó érzés, amennyiben szerepet kap, lépésről lépésre szeretnék előre haladni a ranglétrán.” zárta esélylatolgatását a 18 esztendős jobbszélső, Farkas Kata, aki 3 alkalommal volt eredményes a Vác elleni bajnoki mérkőzésen.

A Magyar Kupában a továbbjutásról egy mérkőzés dönt, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut a következő körbe.

A keddi találkozó játékvezetői Rontó Ádám és Szanyi Péter lesznek.