Online fogadás | TippmixPRO

Kelet magyarországi rangadó a tavaszi szezon nyitányán

Nem lesz könnyű dolga a legutóbb Kisvárdán 22–22-es döntetlent kiharcolt Skaliczki-tanítványoknak, ugyanis az örök mumus hajdúságiak érkeznek Békéscsabára.

Interjú Walfisch Mercédesszel

Női kézlabdázóink számára beköszöntött a tavasz, legalábbis ami a bajnokságot illeti, hiszen a szezon második fele veszi kezdetét a hétvégén megrendezendő 14. fordulóval. Fél távnál együttesünk hat megszerzett pontjával a 12. pozíciót foglalja el a tabellán, ezzel 1 ponttal megelőzi a 13. Kisvárda együttesét, és három egységgel van lemaradva a 11. helyen tanyázó MTK-tól. A tavaszi szezon nyitánya pedig egy igazán pikáns mérkőzésnek ígérkezik, hiszen az ősi rivális Debrecen együttese látogat a Viharsarokba. Ellenfelünk 15 pontot szerzett az ősz folyamán, ezzel az ötödik helyen áll a pontvadászatban. Ennek ellenére az előző fordulóban értékes pontokat hagytak az MTK otthonában, ahol meglepetésre nagyon simán, 25-19 arányban maradtak alul a házigazdákkal szemben. A javítás azonban nem váratott sokat magára, hiszen a hétközi, Érd elleni Magyar Kupa negyeddöntőben elért egy gólos sikerével a Loki biztosította helyét a négyes döntőben. Nehéz sorozatban van tehát a Debrecen, de ha a végelszámolásnál ott akarnak lenni a bajnokság legjobb négy csapata között, akkor nagyon kellenek a békéscsabai pontok is a számukra. Nincs ez másképp a lila-fehér oldalon sem, hiszen az Előrének a bennmaradás érdekében kell elsősorban a hazai mérkőzéseken szép számban gyűjtögetni a pontokat. Erre a sorsolás is bőven ad lehetőséget, ugyanis az idény második felében nyolc alkalommal is hazai környezetben játszhatnak a lilák. A Debrecen elleni derbi előtt csapatunk átlövőjével, a legutóbbi Kisvárdai összecsapáson kilenc gólig jutó Walfisch Mercédesszel beszélgettem.

20170218

- Hosszú kihagyás után tértél vissza a pályára, a legutóbbi mérkőzések pedig már azt mutatták, kezded visszanyerni a sérülésed előtti formádat is…

- Valóban hosszú kihagyás volt, hiszen teljes mértékben még csak január óta tudom segíteni az együttest, de én is úgy érzem, hogy folyamatosan egyre jobb formában játszom. Úgy gondolom, fizikálisan nincs gond, már száz százalékos állapotban vagyok, a vállamat sem féltem már a lövéseknél. Úgy érzem, jó úton járok, hogy megint olyan játékot tudjak nyújtani, amivel maximálisan tudom segíteni az együttest.

- A csapat is jó úton jár?

- Azt gondolom, igen. A Vác elleni győzelem és a Kisvárdán szerzett nagyon fontos pont megmutatta, van mire alapoznunk, és tényleg kezd igazán összeállni a csapat. Alighanem kellett ez a pár hónap, hogy mi játékosok egymással és az edzővel is kellőképpen összecsiszolódjunk. Most már van sikerélményünk is, ami mindig nagyon fontos, és tényleg jó hangulat van a csapaton belül. Tudjuk, fontos összecsapások várnak ránk az elkövetkezendő hónapokban, de úgy érzem, meg fogjuk tudni állni a helyünket, és akár még további bravúr eredmények is bennünk lehetnek.

- Visszatérésed óta a megszokotthoz képest új szerepkörökben is láthatunk Téged, gondolok itt az irányító pozícióra, de azt is mondhatnám, hogy az Előre megtalálta személyedben a biztos kezű hetes lövőjét is…

- Valóban, a legutóbbi két mérkőzésen sikerült nagyon jól értékesítenem a büntetőket, bár az, hogy én lövöm, csak egy véletlenből fakadt. Edzésen ugyanis gyakoroltuk a heteseket, nekem pedig nagyon jól ment, ezért megbeszéltük a Mesterrel, hogy mérkőzésen is megpróbálkozom vele, és a jelek szerint működik. Az irányító pozíciót pedig leginkább kényszerből kell megoldanom, és mit mondjak, először meglehetősen furcsa is volt ezen a poszton játszani, hiszen több gondolkodást igényel, mint az átlövő pozíció, és jobban is kell látni a pályán. De úgy érzem, egyre jobban sikerül beleszoknom ebbe is, és noha én nagyon szeretek gólt lőni, irányítóban is kezdem otthonosan érezni magam.

- Beszéljünk egy kicsit szombati ellenfeletekről, akik meglehetősen komplex csapatnak számítanak…

- Erős együttes a Loki, ezt mutatja a tabellán elfoglalt helye is. Bővebb kerettel rendelkeznek, mint mi, ebből fakadóan több variációs lehetőségük van játékban. Kifejezetten gyors, tempókézilabdát játszanak, a legnagyobb fegyverük pedig a lerohanás, amit a szellőléptű szélsőikkel tökéletesen alkalmaznak. De felállt fal ellen is eredményesek, hiszen nagy lövőik vannak, és a középső pozíciókban is veszélyes játékosok alkotják a csapatot. Természetesen kielemeztük a játékukat és igyekszünk taktikailag maximálisan felkészülni belőlük.

- Játékban mire lehet leginkább szükség ahhoz, hogy felvegyétek velük a versenyt?

- A védekezésünk az utóbbi időben egyre jobban összeállt, ezt kell mindenképpen továbbvinni a Debrecen ellen is, sőt az egész tavasz folyamán. Azonban a jó védekezésből felépített gyors lerohanások, és az ebből fakadó könnyű gólok még nincsenek megfelelő százalékban benne a játékunkban, ebben mindenképpen előre kell lépnünk. Emellett a technikai hibák számát is csökkentenünk kell, főként egy ilyen erős ellenféllel szemben, mint a Loki, akik általában góllal büntetik az ilyen fajta kihagyásokat. Amit pedig mindenképpen meg kell oldanunk, az a megfelelő visszarendeződés, ami egy gyors játékot játszó csapat ellen kulcsfontosságú. Nyilván a kispadok közti különbség mellettük szól, hiszen két sorral is rendelkezik ellenfelünk, de ahogy ezt már a korábbi mérkőzéseinken is bebizonyítottuk, elszánt, koncentrált játékkal el tudjuk tüntetni a különbséget, és akár bravúrt is elérhetünk. Azért ne felejtsük el, hogy hazai pályán játszunk, ami mindenképpen előnyt jelent számunkra, főként, ha szurkolóink is mellettünk lesznek. Remélem, minél többen kilátogatnak szombaton az összecsapásra, és a Loki elleni meccseken szinte már szokásosnak mondható rangadó hangulatot varázsolják a drukkerek csarnokba.

A derbi szombaton 18 órától a békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a találkozót a Bacs József, Bóna Szabolcs bírópáros vezeti majd.