Online fogadás | TippmixPRO

Kisvárdán kezdjük meg a kupaküzdelmeket

Immáron a harmadik fordulóval folytatódik a Magyar Kupa 2022/23-as kiírása, és ahogy az lenni szokott ebben a fordulóban kapcsolódik be az élvonalbeli csapatok egy része a sorozatba.

Kisvárda Master Good – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

Egészen pontosan a tavalyi bajnokság 7-12. helyezettje, valamint a két feljutó csapat csatlakozik azokhoz az alsóbb osztályból érkező gárdákhoz, akik az első két fordulót sikeresen vették. Így szerdán lila-fehér együttesünk is megkezdi szereplését, méghozzá a Kisvárda Master Good csapatának otthonában. Egykori békéscsabai vezetőedzőnk Bakó Botond vezette szabolcsiak jelenleg a bajnokság tizedik helyén tanyáznak 4 megszerzett ponttal, amit az MTK elleni hazai négygólos sikerrel, valamint az érdi 32-21-es győzelmükkel kapartak össze. Viszont Mosonmagyaróvárról már üres kézzel voltak kénytelenek hazatérni, de otthon is begyűjtöttek három vereséget, hiszen az ETO-val szemben 13 góllal, a Budaörs ellen egy találattal, és legutóbb a Siófokkal szemben is 26-17-re alulmaradtak. Persze náluk is voltak azért bőven változások a nyáron, ugyanis szezon végén távozott tőlük Darina Sulega, Dombi Luca, Mészáros-Mihálffy Adrienn, Dombi Katalin, Natalija Savcsin, valamint Termány Rita is, utóbbi pont csapatunkat választotta. Pótlásukra érkezett a jobbszélre Akiyama Natsumi, balátlövőbe Simona Szarková, a kapuba Krisztina Graovác, és két beállós is, Nikolete Trúnková és Sápi Gréta személyében, illetve még Siófokról kölcsönben a jobbszélső Kadlicsek Zea. Természetesen együttesünkhöz hasonlóan a várdaiak sem tétlenkedtek a válogatott szünetben, és több edzőmérkőzést is játszottak román csapatokkal, igaz az utolsó két összecsapásukon egyaránt vereséget szenvedtek, a Nagybányával szemben 28-23-ra, a Zilahtól meg 26-24-re kaptak ki. A kupáról viszont szép emlékeik lehetnek, hiszen a legutóbbi kiírásban a negyeddöntőig meneteltek a Budaörs és a Mosonmagyaróvár legyőzésével, ott azonban pechükre a Győrt kapták, és 33-19-es vereséggel búcsúztak a sorozattól. Hasonlóan együttesünkhöz, akik a tavalyi sorozatban szintén a legjobb nyolcig vitézkedték magukat. Egészen pontosan a Csepel, az Érd és a NEKA testén keresztül vezetett az út a negyeddöntőig, ahol a Dunaújváros egy 28-22-es vereséggel állította meg lila-fehér csapatunkat. Sajnos viszont ezt a remek formát erre a szezonra nem sikerült átmenteni, ugyanis a bajnokságban jelenleg még pont nélkül, a sereghajtó pozícióban vannak a lilák. Pedig több alkalommal is közel állt az Előre a pontszerzéshez, ahogy a szünet előtti utolsó találkozón az MTK ellen is, a végén mégis a vendégek örülhettek, akik nagy csatában ugyan de a 27-25-ös sikerükkel legyőzték lányainkat.    

A találkozót követő időszak egyhetes pihenéssel kezdődött a lilák számára, azóta viszont gőzerővel dolgoznak azon, hogy a nem túl fényes szezonkezdést már egy sokkal eredményesebb időszak kövesse.

 "Mindenképpen jó volt, hogy csak a munkára tudtunk fókuszálni az elmúlt időszakban – kezdte mondandóját Papp Bálint vezetőedző. Igaz kisebb betegségek és apróbb sérülések azért nehezítették a dolgunkat, de reményeim szerint a szerdai mérkőzésre azért mindenki hadra fogható lesz. Nehéz időszakon vagyunk túl, pont ezért is lenne fontos, hogy egy sikerélménnyel végérvényesen magunk mögött hagyjuk a szezonkezdést, és elinduljunk fölfelé. Nyilván a hétvégi Zilah elleni páros összecsapás ilyen szempontból is pozitív élmény volt, ahol kifejezetten jó dolgokat is láttam a lányoktól, de sajnos azért hibák is voltak még bőven a játékunkban".

Eredmények tekintetében ugyanakkor nem lehetett panasz együttesünkre, hiszen az első békéscsabai találkozón 21-18-as lila-fehér győzelem, a másodikon pedig 29-29-es döntetlen született. Viszont a szerdai kupameccsen még ennél is több kell majd a csapattól, és főként fejben kell igazán erősnek lenni a tréner szerint.    

"A Kisvárda szakmailag egy kiválóan felkészített gárda, ahol minden posztra jut egy-egy remek kézilabdázó. Ráadásul a nyáron szerintem még erősebb is lett a kerete, és bár egy picit talán nekik is döcögősebb volt az idénykezdés, azért otthon nagyon nehéz legyőzni őket. Sőt ha jól tudom eddig még idegenben nekünk sem sikerült, úgyhogy szeretnénk végre ezt a rossz sorozatot is megtörni. Ennek megfelelően nem feltett kézzel megyünk, célunk, hogy helytálljunk és jó eredménnyel térjünk haza. A kulcskérdés ezúttal is az lesz, hogy a téthelyzetet miként kezelik a lányok, és mennyire tudunk végig koncentráltak maradni." – zárta mondandóját vezetőedzőnk.

A Magyar Kupában eddig még egy alkalommal sem találkoztak a felek, de a legutóbbi páros randevújukig is egészen a 2020/21-es bajnoki kiírásig kell visszamenni, akkor Békéscsabán nyolc találattal, Kisvárdán pedig 13 góllal, 31-20 arányban a szabolcsiak diadalmaskodtak. Ettől függetlenül reméljük lányaink ebben a szezonban is a tavalyihoz hasonló hosszú menetelésbe kezdenek a kupában, aminek első sikeréhez ezúttal a döntetlen is elegendő lesz, hiszen együttesünk idegenben néz farkasszemet ellenfelével. Szerdán 18 órától feszülnek tehát egymásnak a felek a Kisvárdai Városi Sportcsarnokban, a Bóna Szabolcs, Földesi Csaba bírópáros sípszavára.

A harmadik forduló további párosításai Pénzügyőr-Fehérvár, Vasas-Érd és Ajka-DKKA. Az MTK az Orosháza legyőzésével, illetve a Budaörs a NEKA otthonában szerzett győzelmével már ott van a negyedik fordulóban.

Dömény Dezső