Online fogadás | TippmixPRO

Megyei rangadó következik

Interjú Csizmadia Fannival

Péntek este Orosházán lép pályára békéscsabai kézilabdacsapatunk, mely mind az alapszakasz elsőség, mind pedig a rájátszásba továbbvitt pontok tekintetében kiemelt összecsapásnak számít. A fontos pontokról döntő megyei rangadó sikerének legfontosabb alappillére ezúttal is a hátsó szekció stabilitása lehet, amelynek egyik fő láncszemével, a kapus Csizmadia Fannival beszélgettem a találkozót megelőzően. Az esélylatolgatás előtt azonban néhány gondolat erejéig még visszaidéztük a szombati Kispest elleni csatát is.

Csizmadia Fanni Klára

– A vártnál talán egy kicsit nehezebbre sikerült a szombati mérkőzésetek, mely meglehetősen sok hibával tarkított győzelmet hozott…

– Valóban, ez most inkább egy kiszenvedett siker volt. Viszont elsősorban magunknak köszönhetjük, hogy ilyen találkozó lett belőle, mert főként az első félidőben rendkívül dekoncentráltan kézilabdáztunk, többek között ezért is csúszott ennyi hiba a játékunkba. Rengeteg helyzetet hagytunk ki és ez egy picit el is bizonytalanított minket. És bár szerencsére a szünetre megfordítottuk az eredményt, azért a félidő a legjobbkor jött, tudtuk rendezni a sorokat, és Bálint is kellőképpen felrázta a lányokat az öltözőben. Ahogy pedig nőtt a különbség a csapatok között, úgy nyugodtunk meg mi is, és ekkor már valamivel pontosabb is lett a játékunk. De az igazat megvallva inkább a fizikális különbség döntött ezúttal, abban tudtunk a Kispest fölé nőni, és a mi javunkra eldönteni az összecsapást. Ettől függetlenül jó lenne ha le tudnánk vetkőzni az ilyen első félidős bealvásokat, ami már régóta kisért minket, és nem tennénk újra meg újra saját magunknak feleslegesen nehézzé a mérkőzéseket.

– Pénteken Orosházán van jelenésetek, mennyire számítasz vérbeli derbire és nehéz csatára?

– Könnyű mérkőzés nem lesz, főleg az első fele, abban biztos vagyok. De tagadhatatlanul rangadó lesz, már csak a két csapat azonos megyei kötődése miatt is. Ráadásul ez most valóban fontos pontokról döntő találkozó lesz, amit mi is nagyon komolyan veszünk. Mivel pedig ellenfelünk kitűnő formát fut ebben a szezonban, és főleg hazai pályán rendkívül erősek, nekünk is a jobbik arcunkat kell mutatnunk, azaz jóval koncentráltabban kell kézilabdáznunk mint legutóbb. Mindazonáltal én bízom a csapatban, és abban, hogy legalább a második félidőre kihozzuk az együttesek közötti különbséget a mi javunkra, és magabiztosan elhozzuk a pontokat.

– Számodra egészen biztosan különleges lesz pályára lépni az Eötvös-csarnokban, hiszen ezer szállal kötődsz az Orosházához…

– Kétségkívül, hiszen Orosházán kezdtem kézilabdázni, és rengeteg szép emlékem fűződik ehhez a csarnokhoz. Mi több én a mai napig is ebben a városban lakom, tehát abszolút ismerős környezetbe térek vissza, sőt várhatóan a családom és a barátaim is kilátogatnak majd a találkozóra. És bár ellenfélként még nem játszottam ebben a csarnokban, nem hiszem hogy ez különösebben befolyásolni fog, csak a győzelemre és a minél jobb pályán nyújtott teljesítményemre igyekszem majd koncentrálni. Nyilván azért engem különösen jól ismernek az orosháziak, hiszen még az előző szezonban is kettős játékengedéllyel ott kézilabdáztam, de az éremnek mindig két oldala van, tehát én is kiválóan ismerem őket, amit próbálok is majd hasznosítani.

– Így mint aki valóban testközelből ismeri aktuális ellenfeleteket, szerinted mi lehet az eddigi sikeres szereplésük legfőbb kulcsa?

– Azt hiszem, csapatként funkcionálnak nagyon jól. És itt nem csak a csapategységre gondolok, hanem arra is, hogy Herbert Gábor vezetőedzőjük spanyol rendszerét, amiben mindenkinek szigorúan megvan adva mi a feladata, mit kell a pályán csinálnia, nagyon precízen alkalmazzák. Mindemellett rendszeresen van olyan játékosuk aki extrát tud nyújtani, hátára veszi a csapatot, és átlendíti őket a holtpontokon. A legtöbb potenciált támadásban látom bennük, ugyanis több igen gyors és jólcselező játékosuk van. Ennek megfelelően a védelem stabilizálására kell a legnagyobb hangsúlyt fektetnünk, masszív, kemény védekezéssel, és nekünk kapusoknak is a lehető legtöbb védéssel kell megágyaznunk a gyors indításokra alapozó játéknak, amivel magunk javára fordíthatjuk a találkozót. Remélem a két település közelsége miatt szurkolóink is népes számban elkísérnek majd minket, ezt pedig igyekszünk jó játékkal és győzelemmel meghálálni.

Dömény Dezső