Online fogadás | TippmixPRO

Mosonmagyaróvárra látogatnak a csabai lányok

Másfél hetes kényszerszünetet követően lép ismételten pályára csapatunk a Békéscsabai ENKSE, ugyanis zsinórban kettő, az MTK és a Vác elleni mérkőzése is halasztásra került a liláknak.

A csapat azóta átesett egy teljes keretet érintő koranvírus tesztelésen, ami az összes játékos és vezető esetében negatív eredményt hozott, így minden akadály elhárult az elől, hogy ismét mérkőzést játsszon együttesünk. Igaz, sajnos csapatunk továbbra is foghíjasan lesz kénytelen elutazni a soron következő Mosonmagyaróvár elleni összecsapásra, a sérült Mitrovic-Borgyos páros és a kölcsönből visszahívott Vámosi Panna hiányában. Pótlásukon egyébként folyamatosan dolgozik a menedzsment, és reményeink szerint a közeljövőben új játékosokkal bővülhet a lila-fehér keret. A vasárnapi mérkőzés viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyű túrának Vida Gergő tanítványai számára, hiszen a hazai Móváriak eddig egyértelműen az idény legnagyobb meglepetéscsapata. A három szezonnal ezelőtt még a másodosztályban vitézkedő gárda, az első osztályba való visszatérése óta folyamatosan erősödik, ez a folyamat pedig ebben a kiírásban csúcsosodik ki a legjobban, hiszen hat mérkőzést követően tíz ponttal a második helyen tanyáznak a bajnoki tabellán úgy, hogy mindössze egy vereséget szenvedtek el, hazai pályán a Ferencváros ellen. Ezzel szemben a Debrecent, az MTK-t, a Vácot, a Fehérvárt, és a Kisvárdát is két vállra fektették. A két legeredményesebb játékosuk 29, illetve 27 találattal Simona Szarková és Tóth Eszter, akik közül az utóbbi játékos a Mosonmagyaróvár legnagyobb nyári fogása, aki a tavalyi remek formáját új csapata őszi mérkőzéseire is átmentette. Rajta kívül egyébként még a kapus Szemerey Zsófi, a beálló Sirián Szederke, a balszélső Stranigg Zsófia és az irányító Kovács Patrícia érkezett vasárnapi ellenfelünkhöz. Valamint vezetőedzői poszton is megújultak, ugyanis Bognár Róbertet Gyurka János váltotta, a rutinos szakember a Nekát hagyta ott új csapata kedvéért.

A két együttes egyébként rendre kiélezett csatákat vívott egymással az elmúlt években, és számos összecsapásuk szoros végjátékot követően dőlt el, ahogyan a felek legutóbbi két találkozója is, hiszen Békéscsabán mindössze két góllal 27-25-re, Mosonmagyaróváron pedig csak egyetlen találattal 29-28-ra nyertek a Móváriak. A gárdák tehát a szezonban először vasárnap 18 órától a mosonmagyaróvári UFM Arénában feszülnek egymásnak, a Felhő Ferenc és Öcsi Tamás sípmesterek dirigálása mellett. 

Dömény Dezső