Online fogadás | TippmixPRO

Nehéz feladat előtt lányaink

Interjú Rác Sándor vezetőedzővel

Pénteken Debrecenben feszül egymásnak a két nagy rivális, a Loki és a Békéscsaba, és bár teljesen mások a két gárda szezonbeli célkitűzései, azért a kelet-magyarországi derbi mindig presztízs összecsapás. Könnyű helyzetben azonban nincs lila-fehér csapatunk, hiszen két fontos hiányzója is van az együttesnek, akiknek a pótlása nagyon nehéz feladat lesz a pénteki mérkőzésen. Erről beszélt a lilák vezetőedzője Rác Sándor is, akivel a találkozó felvezetéseként beszélgettem.

Rác Sándor

– Nem sikerült a legutóbbi hazai rangadón újabb pontokkal gazdagodnotok, mi hiányzott a Vasas ellen ami Székesfehérváron megvolt?

– Leginkább az, hogy komplett csapattal játszunk. Amíg Fehérváron teljes kerettel vágtunk neki az összecsapásnak és tudtuk hozni a saját játékunkat, addig sajnos a Vasas ellen szinte az orvosi stáb állította össze a csapatot. Nincs elég mélység a keretünkben ahhoz, hogy egyszerre több kulcsjátékos kiesését zökkenőmentesen áthidaljuk és azt, hogy három játékosom Szabó Dorci, Termány Rita és Román Dorina is betegség és sérülés miatt egész hétre kiesett az edzésmunkából, nem tudta kompenzálni az együttes. Persze nem is játszottunk jól és a kapuból sem érkezett az a segítség, ami például a Fehérvár ellen megalapozta a sikerünket. Ráadásul az 1-5-ös kezdés az önbizalmunkat is megcsappantotta és hiába küzdöttünk egész meccsen, ezúttal nem volt bennünk az a dinamika ami a győzelemhez kellett volna.      

– Mindennek tetejében még a csapatkapitányát is elvesztette a csapat a végjátékban…

– Ennek a megoldása az, ami most igazán feladja nekünk a leckét. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy az első két hónap munkájával tökéletesen elégedett voltam, nagyon jól összeálltunk és egyre inkább azt a játékot tudtuk játszani amit én elképzeltem. Most viszont Giricz Laura kiesése, illetve egy szem irányítónk Dorina hiányában szó szerint újratervezés zajlik, próbáljuk a jelen helyzethez igazodóan újra felépíteni a gárdát, hiszen muszáj valahogy megoldani a csapatjátékot az ő hiányukban is.   

– Debrecenben pedig még komplett csapattal sem könnyű pályára lépni…

– Úgy ahogy mondod, hiszen egy rettentően erős együttes, akik közvetlenül ott vannak a két nagy nyomában. Egyértelműen legfőbb erényük a masszív védekezés, támadásban pedig mozgékony, válogatott játékosokkal ostromolnak a középső posztokon. Nyilván hétről hétre látjuk őket a BL-ben is játszani, illetve több játékosukat is jól ismerem még Franciaországból, például a kapusukat Catherine Gabrielt, aki ha elkapja a fonalat kiváló teljesítményre képes, de Planéta Szimonetta is éppen a francia évei alatt lett sokkal stabilabb játékos. Természetesen ezúttal is részletesen kielemezzük ellenfelünket és a nehézségek ellenére is próbáljuk majd minél jobban eltüntetni a két gárda közötti különbséget.

– Összességében mit szeretnél látni a csapatodtól a pénteki összecsapáson?

– Azt, hogy a lehető legjobban játszunk, illetve végig küzdjünk és hajtsunk a találkozón. Szeretném ha minél hamarabb visszatalálnánk arra az útra amit az Alba elleni meccsig jártunk és ismét magabiztosabban kézilabdáznánk. Ebben a helyzetben kétségkívül jobban kell forgatnom majd a gárdát, de bízom benne, hogy pont ezért is egységes csapatként minél tovább fel tudjuk majd venni a versenyt a hazaiakkal. Tudom, hogy szurkolóinknak is mindig fontos ez a derbi, éppen ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy úgy mint Győrben, itt is szoros eredményen tartsuk, ha lehet egészen a végjátékig a mérkőzést.

Dömény Dezső