Online fogadás | TippmixPRO

Péntek este a Dunaújváros látogat a Viharsarokba

Interjú Zöldi-Tóth Katalinnal 

Újabb hazai női kézlabda mérkőzés színtere lesz a békéscsabai Városi Sportcsarnok arénája, hiszen pénteken 18 órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese látogat a Viharsarokba. A vendégek öldöklő küzdelmet folytatnak azért, hogy a bajnokság legjobb négy csapata közé kerüljenek és ehhez bizony jó úton is járnak, hiszen jelenleg 15 lejátszott mérkőzés után húsz ponttal a negyedik helyet foglalják el a tabellán. Az előző fordulóbeli egy gólos székesfehérvári diadalukkal tovább őrzik top négyes pozíciójukat az üldözőik előtt. Ami lila-fehér csapatunkat illeti, egy újabb végletekig kiélezett találkozón vannak túl lányaink, igaz a kisvárdai és a Debrecen elleni összecsapásokkal ellentétben, most az az apró nüansz nem nekünk kedvezett, és egygólos vereséggel voltunk kénytelenek távozni az MTK otthonából. A javítási lehetőség viszont adott, akár már pénteken, bár a jóval nagyobb játékerőt képviselő Kohász legyőzése bravúr kategória, még akkor is, ha a csabai hölgykoszorú a Vác és Debrecen két vállra fektetésével már bizonyította, számára hazai pályán nincs leküzdhetetlen feladat. Az MTK mérkőzés értékelésére, és a DKKA elleni összecsapás esélylatolgatására a fővárosban öt gólig jutó rutinos beállósunkat, Zöldi-Tóth Katát kértem meg.

20160928_zoldi_toth_katalin

- Budapesten közel álltatok az újabb sikerhez, de a végén a fővárosiak kiénekelték a sajtot a szátokból. Mi hiányzott.

- Talán egy kicsit okosabban kellett volna játszanunk a végén. A találkozó nagy részében jól kézilabdáztunk, sokáig kézben tartottuk a mérkőzést, az utolsó tíz perc előtt is három góllal sikerült elhúznunk, de sajnos a végjátékban fontos helyzetekben hibáztunk, így kicsúszott a kezünkből a találkozó. Azt hiszem, fejben elfáradtunk a végére, és ez döntőnek bizonyult. Sajnálom, mert nagyon közel álltunk a győzelemhez, de menni kell tovább, jönnek az újabb feladatok.

- A vereség ellenére azért ebből az összecsapásból is lehet erőt meríteni…

- Mindenképpen. Azt gondolom, jó formában vagyunk, és noha most sajnos ez pontokban nem jelentkezett, úgy érzem, nem estünk ki abból a jó ritmusból, amiben az utóbbi időben voltunk. Megvan a csapaton belül a megfelelő kohézió, mostanra összeértünk és teljes egészében megértettük és magunkévá tettük vezetőedzőnk koncepcióját. Csak a kitűzött cél, azaz a bennmaradás lebeg a szemünk előtt, és én érzem is azt az erőt a csapatban, ami az ehhez szükséges pontmennyiség megszerezéséhez szükséges. A tavaszi sorsolásunk kedvezőbb, mint az őszi volt, és bár nem lesz sétagalopp egyetlen hazai összecsapásunk sem, a sorsunk a kezünkben van.

- Pénteken pedig talán a tavasz egyik legnehezebbnek ígérkező hazai találkozója következik…

- Ha a tabellát és a játékosállományt nézzük, akkor mindenképpen. Top négyes csapat a Kohász, remek válogatott játékosokkal megtűzdelve. Gólerős belső embereik vannak, akik között ráadásul kiemelkedő a játékkapcsolat is. Gyors, dinamikus kézilabdát játszanak, ebből kifolyólag a lerohanásaik megakadályozása kulcsfontosságú lesz a számunkra. Hátul magas, erős védőfallal rendelkeznek, melyet szintén nem könnyű feladat megbontani. Összességében tehát nagyon jó csapat a leendő ellenfelünk, de azért ők sem verhetetlenek, ha tudjuk hozni azt az extra játékot, mint mondjuk a Loki ellen, akkor bármire képesek lehetünk.

- Ezek szerint most is egy kiélezett összecsapásra számítasz…

- Remélem, hogy végig ott tudunk lenni a nyakukon, és ha szoros eredménnyel megyünk bele a végjátékban, ott már akármi megtörténhet. A lényeg, hogy mind védekezésben, mind támadásban türelmesen és okosan játsszunk, a kiélezett szituációkban is helyén legyen az eszünk, és ne kapkodjuk el, mint azt legutóbb az MTK ellen tettük. Fontos lesz a fegyelmezett védekezés és a gyors támadásaik megakasztására a megfelelő visszarendeződés. A legfontosabb azonban az lesz, hogy mindenki akarja a győzelmet, most is a pályára tudjuk vinni azt az elszántságot, ami az utóbbi időben jellemzett minket, és tényleg a csapat minden tagja hozzá tudjon tenni a maga módján a játékhoz.

A két együttes egymás elleni mérlegét böngészve erős dunaújvárosi főlény mutatkozik, amiből azonban kitűnik egy kakukktojás eredmény is, méghozzá egy nagyszerű csabai siker 2015. januárjából. Ekkor a liláknak egy emlékezetes összecsapáson, 29:28 arányban sikerült két vállra fektetni újvárosi ellenfelüket, ami akkor a legjobb 8 közé jutást jelentette. Ezt a sikert azóta sem sikerült megismételni csapatunknak, hiszen az elmúlt három találkozót egyaránt a Kohász csapata nyerte, a legutóbbit októberben, amikor is 28:24-es hazai győzelem született Dunaújvárosban.

A Előre NKSE együttesében a MTK elleni meccset bokasérülés miatt kihagyó Triffa Ágnes a külön munkát és a gyógytornát követően szerdán bekapcsolódott a csapat edzésébe, a fővárosban ágyrázkódást szenvedett Jovana Kovacevic szintén a hét harmadik napján vett részt először a közös gyakorláson, játékukra van esély a pénteki összecsapáson.

A mérkőzés két játékvezetője Herceg Péter és Südi Péter lesz.