Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken a Fehérvár csapata érkezik Békéscsabára

Rendkívül fontos megmérettetés előtt áll lila-fehér női kézilabda együttesünk, aki ismét egy a tabella második felében tanyázó gárdát fogad majd hazai pályán.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Alba Fehérvár KC

Az ellenfél ezúttal az Alba Fehérvár KC lesz, akiket már ősszel Székesfehérváron két vállra fektetett a Rác csapat. Igaz, azóta nagyon más utat járt be a két együttes, hiszen amíg lányaink csak öt pontot gyűjtöttek be a harmadik fordulós siker óta, addig a Fehérvár a legutóbbi tizenegy összecsapásából mindössze négy mérkőzésen kapott csak ki. És ugyan az első győzelemig egészen a hetedik fordulóig kellett várniuk, amikor is tizenegy találattal kiütötték a Kozármislenyt, azóta viszont igencsak összeállt Horváth Roland csapata, akik a tizenkét begyűjtött pontjukkal jelenleg a nyolcadik pozíciót foglalják el a tabellán. A bajnokság első etapját egy kétgólos idegenbeli sikerrel zárták a Vasas otthonában, ellenben a legutóbbi kirándulásuk 39-27-es vereségbe torkollott, igaz az ellenfél a Debrecen volt. Az előző fordulóban pedig ismét hazai környezetben léptek pályára a Kohász ellen, és óriási csatában egy találattal le is győzték megyei riválisukat. A terheket egyébként nagyon szépen elosztják a csapaton belül, és ez a góllövésre is vonatkozik, hiszen a pontvadászat legjobb húsz gólvágója között három Albást is találunk, közülük is a 71 találattal jelenleg hatodik legjobb Utasi Linda emelhető ki leginkább.

Együttesünk ezzel szemben ebben a naptári évben még csak egy alkalommal tudott győzelmet ünnepelni, méghozzá a januári Kozármisleny elleni háromgólos siker alkalmával, azóta viszont sajnos nyeretlenek lányaink. Persze az elmúlt két fordulóban a két gigásszal kellett megvívnia a liláknak, és ahogy a Győr a Viharsarokban, úgy legutóbb a Ferencváros is hazai pályán magabiztos sikerrel tudta le csapatunk elleni mérkőzését. Ugyanis a szerdai népligeti összecsapáson az első negyedóráig volt csak szoros a találkozó, azt követően a zöld-fehérek elléptek lányainktól, és a félidőben nyolc, még a végére tizenhét gólos előnyt kialakítva, 45-28-ra megnyerték a mérkőzést. Ráadásul a lila-fehérek létszáma az elmúlt egy hónapban három átlövővel is kevesebb lett, mert Termány Rita után a Montenegrói Tamara Jovicevic is távozott a klubtól, még legeredményesebb gólvágónk Marija Lanistanin sérülés miatt dőlt ki a sorból. Viszont az átlövődeficitet enyhítvén a klub leigazolt egy fiatal horvát jobbátlövőt, Andela Zagart, aki a Metz együtteséből érkezett az Előréhez. De kell is az erősítés, hiszen a legnagyobb riválisunk a NEKA gárdája, a zsinórban aratott két sikerükkel már kilenc begyűjtött pontnál jár, amivel be is előzte csapatunkat, akik így hét egységgel jelenleg a tizenharmadik pozícióban szerénykednek.

Többek között ezért is kiemelten fontos a pénteki derbi, mert a két együttes csatáit nyugodt szívvel lehet így nevezni, lévén a hosszú évek alatt számtalan ki-ki csatát hozott rivalizálásuk. Sőt, a felek békéscsabai mérkőzésének statisztikája is teljesen kiegyenlített, ugyanis pont 50-50% a két gárda győzelmi rátája. Ennek megfelelően az előző idényben is kiegyenlítettek voltak az eredményeik, hiszen Székesfehérváron a lilák nyertek 30-25-re pont egy évvel ezelőtt, még a legutóbbi viharsarki összecsapáson a Fehérvár diadalmaskodott 25-23 arányban. Ahogy pedig már szó volt róla, a szeptemberi találkozójukon is 35-31-es csabai siker született.

A csapatok pénteken feszülnek egymásnak ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a 18:00 órától kezdődő mérkőzésen, a Hargitai Gábor, Markó Gábor István bírópáros fújja majd a sípot.

Dömény Dezső