Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken a Kohász gárdáját látjuk vendégül

A válogatott szünetet követően ismét hazai pályán szerepel csapatunk a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE, az ellenfél pedig egy régi rivális, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia lesz.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE - Dunaújvárosi KKA

Az Újvárosiak az előző szezonbeli kilencedik helyüket követően elég komoly változáson estek át, legalábbis ami a keretüket illeti, hiszen szinte a fél csapatuk kicserélődött a nyáron. Kilenc játékos távozott és pont ugyanennyi is érkezett Rapatyi Tamás együttesébe. Az új játékosok között van a balszélső Sallai Nikolett, a jobbszélen játszó Horváth Anna, a jobbátlövő Malgorzata Trawczynska, az irányító Bouti Fruzsina, a kölcsönből visszatérő hálóőr Wéninger Alexa, a beálló Paróczy Sára, valamint három balátlövő, Débora Moreno, Kovács Véda és Csáki Zsófia. A változások ellenére kifejezetten jól kezdte a szezont a Dunaújváros, bár az első körben 23 góllal kikaptak a Ferencvárostól, de azt követően először 35-33-ra hazai pályán verték a Fehérvárt, majd idegenben 32-26 arányban a Vasast. Debrecenben viszont ők is elvéreztek tizenkét góllal, sőt óriási meglepetésre a legutóbbi fordulóban Balatonbogláron is 26-21-re. Így négy megszerzett ponttal jelenleg a kilencedik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán. Gólfelelősük ebben az idényben is irányítójuk Szalai Babett, aki 20 találattal a jobbátlövő Malgorzata Trawczynskával holtversenyben vezeti a házi góllövőlistájukat.  

Sajnos aktuális ellenfelünkhöz hasonlóan együttesünk is vereséggel hangolódott a pénteki találkozóra, ugyanis a Vasas elleni hazai háromgólos zakót követően legutóbb Debrecenben sem sikerült borítani a papírformát, ennek megfelelően 36-24-es vereséggel zárták lányaink a keleti derbit. Így csapatunknak maradt a kettő pontja, ami a forduló előtt a tizenkettedik helyet jelenti a bajnokságban. És bár az utóbbi hetekben némiképp tartalékos lilák helyzete azért javult a Kohász elleni felkészülésre, azért a rehabilitációját végző Borbély Mártára és a Vasas ellen megsérült Giricz Laurára ezúttal sem számíthat majd Rác Sándor vezetőedzőnk.          

A felek legutóbb Békéscsabán februárban találkoztak, ahol rendkívül meggyőző teljesítménnyel lila-fehér lányaink 31-27 arányban legyőzték a DKKA együttesét. Előtte viszont a párharc dunaújvárosi találkozóján 30-26-os hazai siker született. Nem kérdés tehát, hogy mindkét csapat javítani szeretné az elmúlt fordulók fiaskóit, de azért bízunk benne, hogy az összecsapás ezúttal is hazai győzelemmel zárul, és a csabai hölgykoszorú a pénteken 18 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő találkozót követően újabb pontokkal gyarapodik. A mérkőzés sípmesterei ezúttal Bíró Ádám és Kiss Olivér lesznek.