Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken Kisvárdán vizitál az Előre

Interjú Gidai Eszterrel

Két hét szünet után folytatódik a K&H Női kézlabda Liga, csapatunk, az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE pedig ismételten idegenben lép pályára. A vendéglátó együttes ezúttal a Kisvárda-Master Good SE csapata lesz, akik 19 pontjukkal jelenleg a hatodik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán. A közelmúltban edzőváltáson is átesett szabolcsi gárda – januárban Mátéfi Esztert Vlatko Djonovic váltotta – valósággal szárnyal az utóbbi időszakban, hiszen zsinórban hat összecsapáson nem találtak legyőzőre. Igaz, kétgólosnál nagyobb sikert csak egyszer tudtak aratni, és a legutóbbi fordulóban, a Budaörs otthonában is nagyon megizzattak a két pontért a 23:24-es végeredménnyel zárult mérkőzésen. Viszont ezzel a remek szériával egyértelműen bejelentkeztek a legjobb négy közé jutásért folytatott harcba, ugyanis már ott lihegnek a közvetlen riválisaik nyakán. A lila-fehérek ugyan ennyire eredményes sorozattal nem büszkélkedhetnek, de az elmúlt időszak mind a bajnoki, mind pedig a kupaküzdelmekben okozott szép perceket az Előre szurkolóinak. Még akkor is igaz ez a megállapítás, ha a legutóbbi találkozó egy kicsit ki is lóg a sorból, amikor a csabaiak utóbbi másfél hónapos teljesítményét nézzük. A rend kedvéért azért hozzá kell tenni, hogy a Dunaújvárosban 38:24-es hazai sikerrel zárult találkozón, meglehetősen foghíjas kerettel volt kénytelen kiállni a viharsarki egylet. A pontok viszont rendkívüli módon kellenek a liláknak, hogy az utolsó helyről végre elmozdulhasson a csapat, igaz ez a jó formában lévő Kisvárda ellen sem lesz egyszerű feladat. A mérkőzés kapcsán csapatunk irányítójával, Gidai Eszterrel beszélgettem, aki azért meglehetősen jól ismeri a szabolcsi együttest, lévén tavaly januárig másfél éven keresztül kölcsönben Kisvárdán szerepelt.

gidai_kisvarda

– Egy viszonylag hosszabb szünetet kövezően léptek ismételten parkettra, mivel telt ez a két hét?

– Elsősorban munkával, de azért a múlt hét végén kaptunk egy három napos pihenőt is, ami azért nagyon ráfért a csapatra. Karácsony óta nem sok megállás volt, és noha a pénteki mérkőzést követően is lesz azért egy hosszabb szünet, utána viszont már nagyon sűrű program vár ránk egészen a szezon végéig. Szóval kellett egy kis feltöltődés mindenkinek.

– A Dunaújváros ellen nagyon sok hiányzója volt a csapatnak, ez a helyzet mára optimalizálódott?

– Mindenképpen, szerencsére nem csak a betegeink álltak ismételten csatasorba, hanem a sérült játékosok is bevetésre készen várják az előttünk álló feladatokat. A védekezésünk egyik pillére Giricz Laura, valamint csapatkapitányunk Walfisch Mercédesz is egészségesen várja a pénteki összecsapást.

– Azért Neked bőven vannak emlékeid Kisvárdáról, révén a tavalyi szezon egy részében is ott játszottál még…

– Igen, az előző szezon felénél csatlakoztam újra az Előre keretéhez, előtte másfél idényen keresztül szerepeltem a szabolcsi együttesben. Bár az az igazság, hogy azóta jelentősen megváltozott, illetve megerősödött az együttes kerete. Több nemzetközi szinten is meghatározó külföldi játékost, valamint volt magyar válogatottakat is soraikban tudhatnak. Érdemes kiemelni a belső hármasukat, azon belül is az irányító Tamara Radojevicet, illetve Triscsuk Krisztinát, hiszen amellett, hogy fazont szabnak a Kisvárda játékának, roppant gólerősen is kézilabdáznak. Emellett ne feledkezzünk el Triffa Ágiról sem, aki remek formában véd az utóbbi időben. Az egész kisvárdai csapatról elmondható, hogy nagyszerű formában játszanak, amit a hat mérkőzéses veretlenségi sorozatuk is tökéletesen megmutat.

– Milyen találkozóra számítasz?

– Elsősorban egy jó meccset szeretnénk játszani a Kisvárdával, de azt gondolom, ha megfelelően küzdünk és harcolunk a pályán, akkor szoros összecsapásra kényszeríthetjük őket, amiből bármi lehet. A lényeg, hogy egy pillanatig sem szabad feladni, még ha el is mennek pár góllal, akkor sem szabad meginognunk, csinálnunk kell tovább a megbeszélteket. Nyilván a védekezésünkre kiemelten kell koncentrálnunk, illetve arra, hogy minél pontosabban, türelmesebben kézilabdázzunk, valamint helyzetekig játsszuk a támadásinkat, és ne kapkodjunk. Valamennyire főpróbának is tekinthetjük ezt az összecsapást a számunkra nagyon fontos Kecskemét elleni derbi előtt, így elmondható, hogy bármi is lesz Kisvárdán az eredmény, az lényeges, hogy minél többet tudjunk meríteni ebből a mérkőzésből is a jövőre nézve.

A Kisvárda jobbszélsője Orbán Adrienn a következőképpen látja az esélyeket a pénteki összecsapás előtt:

– Úgy gondolom, hogy jelenleg jó formában van a csapat, és egy jó sorozaton vagyunk túl, így remélem, ezt hazai pályán is folytatni tudjuk. Attól függetlenül, hogy Békéscsabán egy könnyebb győzelmet arattunk, ahol végig magabiztosan vezettünk, én egy nagyon kemény mérkőzésre számítok. Ellenfelünk azért jó csapat, tele fiatalokkal, akik futnak, rohannak, szívósak, úgyhogy nagyon fel kell készülnünk belőlük. Összegségében tehát nem számítok könnyű győzelemre, de azért remélem, hogy fejben maximális végig ott leszünk a mérkőzésen, és akkor hozzuk a két bajnoki pontot.

Érdekesség, hogy a csapatok mindkét tavalyi összecsapásán döntetlen született, Kisvárdán 22:22, a Viharsarokban pedig 26:26-os eredménnyel zárultak a mérkőzések. A két együttes ősszel Békéscsabán ütközött meg egymással, akkor sima vendégsikernek örülhettek a szabolcsiak a 24:32-es végeredménnyel zárult találkozót követően. Pénteken 18 órától, Kisvárdán a Városi Sportcsarnokban indul útjára a labda, a találkozó két játékvezetője Marton Zsófia és Szabó Eszter lesz.