Online fogadás | TippmixPRO

Pénteken Kisvárdán vizitál az Előre

Szombaton Vácon szerepeltek lila-fehér lányaink, de sajnos ezúttal sem tudták érdemben megnehezíteni a hazaiak dolgát, és 41-28 arányban alulmaradtak vendéglátóikkal szemben. Így még mindig a sereghajtó pozícióban szerénykedik Vida Gergő alakulata, viszont az előttünk álló hat fordulóban még mindig meglehet az esély arra, hogy feljebb kapaszkodjanak, akár még a bennmaradást érő helyig is a lilák.

Kisvárda Master Good SE - EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

Ehhez pedig hazai pályán a Fehérvár, az Érd és a Dunaújváros, idegenben a Szombathely, és most pénteken a Kisvárda testén keresztül juthat el a csabai hölgykoszorú. Ebben a záró etapban tehát a Szabolcs-megyei gárda az első állomás, akik 12 ponttal jelenleg a kilencedik pozíciót foglalják el a bajnoki tabellán. Hazai környezetben eddig három találkozót tudtak megnyerni Bakó Botond tanítványai, még ősszel a Debrecen elleni összecsapást 21-18-ra, és zsinórban két mérkőzést februárban, amikor is a Dunaújvárost fektették két vállra 28-26-ra, majd a Boglári Akadémiával szemben tudtak 29-27 arányban diadalmaskodni. Ezután viszont öt találkozón is vesztesen voltak kénytelenek lejönni a parkettről, legutóbb vasárnap a Mosonmagyaróvár ellen, a hazaiaktól elszenvedett 27-19-es vereséget követően. A Dombi Luca, Dombi Kata és Mészáros-Mihálffy Adrienn személyében összesen három békéscsabai nevelést is a soraiban tudó együttes legeredményesebb játékosa, a fiatal, mindössze 19 éves irányító-átlövő Szabó Nina, aki 90 találatával a várdaiak gólfelelőse és szinte állandó heteslövője. Lila-fehér csapatunk egyébként hasonló negatív sorozatban van mint pénteki ellenfelünk, hiszen a Boglár és a Szombathely csapatai ellen összekapart pontokhoz immár öt találkozó óta nem sikerült újabb egységeket gyűjteni. Bár az Érd, és a legutóbbi hazai mérkőzés alkalmával az MTK ellen is közel jártak lányaink a pontszerzéshez. Az első osztályú tagság megtartása érdekében viszont most már nagyon kellenek a pontok, így Kisvárdára is ennek szellemében utaznak a lilák.  Akik ősszel két alkalommal is megmérkőztek a szabolcsiakkal, először egy felkészülési tornán Rácalmáson, majd bajnoki mérkőzésen Békéscsabán, és mind a két ütközetet a várdaiak nyerték, először 35-22-re, majd a Viharsarokban 32-24-re. A felek legutóbbi kisvárdai randevúja viszont még 2019-ben volt, és bizony akkor is a hazaiak diadalmaskodtak 32-26 arányban.

Pénteken tehát ismét Kisvárdán csapnak össze az együttesek, a labda 18 órától indul útjára a Kisvárdai Városi Sportcsarnokban, az Őri Edina, Pozdena Erika sípmesterek ténykedése mellett. Az összecsapást a Kisvárda saját YouTube csatornáján élőben közvetíti.

line