Online fogadás | TippmixPRO

Rangadóra készülnek a csabai lányok

Interjú Mayer Szabinával

Szombat délután a szezon egyik legfontosabb összecsapását rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, amely akár a női kézilabda másodosztályának bajnoki címét is eldöntheti. Lévén a tabella második helyén tanyázó Balatonboglári Akadémia csapatát látja vendégül listavezető együttesünk. És bár lányaink botlottak az előző fordulóban, azért ők is nagyon jól tudják, hogy valójában ez az a találkozó, ami igazán számít a feljutásért vívott harcban. Ennek szellemében is készülnek a derbire a lilák, akik közül a csapat egyik motorjával, a beállós Mayer Szabinával latolgattuk az esélyeket.

Mayer Szabina

– A csúcsrangadó előtti főpróbátok nem sikerült túl jól, mi hiányzott a Komárom ellen?

– A vereség fő okát egyértelműen a támadószekciónkban látom. Túlságosan kapkodó volt a játékunk, nem játszottuk ki megfelelően a figuráinkat, és nagyon kevés átlövéssel próbálkoztunk egész meccsen. Ráadásul a helyzeteinkkel is rosszul sáfárkodtunk, és rengeteg ziccert hagytunk ki. Na meg hátul sem álltunk olyan biztos lábakon mint ahogy szoktunk, és sajnos a kapuból sem jött megfelelő támogatás, ami leszűkítette a lerohanások lehetőségét. Egy szó, mint száz, nem játszottunk jól, és ezt megbüntette ellenfelünk. Természetesen ezúttal is levontuk a tanulságokat a találkozóból, amit valamilyen szinten még a győzelmek esetében is meg kell tennünk, vereség esetén pedig pláne. Viszont ezt követően lezártuk a történteket, a héten már csak előre nézünk és kizárólag a NEKA elleni mérkőzésre koncentrálunk.

– Néhány hete Te is hosszabbítottál a klubbal, úgyhogy a szurkolók jövőre is lila-fehérben láthatnak. Ezek szerint jól érzed magad Békéscsabán?

– Abszolút. Az első perctől szimpatikus volt ez a miliő, és érezhetően egy roppant befogadó közegbe érkeztem, ahol valóban nagyon jó körülmények között folyik a munka, sőt még az egészségügyi és a rehabilitációs vonal is profin össze van rakva. Gyakorlatilag nekünk tényleg csak a kézilabdával kell foglalkoznunk, és azért ez sem egy elhanyagolható szempont. Ezenfelül a csapaton belül is kiváló a közösség, szóval tényleg szeretek itt lenni. Meg persze az is plusz motivációt adott, hogy ha így együtt sikerül kiharcolnunk a feljutást, akkor ismét a legmagasabb osztályban szerepelhetek.   

– Ha már szóba került a jövő, szombaton nagy lépést tehettek a feljutás érdekében…

– Pontosan, szóval szombaton bármi történik nyernünk kell. Nyilván minden meccsre úgy futunk ki, hogy győzni akarunk, de ennek a találkozónak a tétjével azért most mindenki tisztában van. Ennek ellenére rágörcsölnünk sem szabad erre, és meg kell próbálnunk kizárni a nagyobb téttel járó nyomást, és nyugodt, türelmes játékot kell játszanunk. Kétségkívül még mindenki emlékszik a két csapat decemberi összecsapására, ami a részünkről elképesztően szenvedős volt, hiszen az első félidei borzalmas produkciónk után, csak a második játékrészben kézilabdáztunk úgy ahogy valójában tudunk. És bár továbbjutottunk, de nyernünk nem sikerült, úgyhogy ezt a feladatot most mindenképpen szeretnénk győzelemmel teljesíteni.

– Mi lehet ebben a siker kulcsa?

– Ha röviden össze kellene foglalnom, akkor azt mondanám, hogy a játék minden elemében jobbnak kell lennünk mint a Komárom ellen. Többet kell nyújtanunk védekezésben, kapusteljesítményben, és leginkább elől. Sokkal nagyobb koncentrációval kell kifutnunk a pályára, és a támadásainkat is jóval precízebben, és pontosabban kell befejeznünk. A magam részéről egy kifejezetten gyors, látványos mérkőzésre számítok, hiszen hozzánk hasonlóan ellenfelünk is ezt a kézilabdát helyezi előtérbe. Jól szervezett, egységes csapatjáték, és fiatalos lendület jellemzi őket, bár nyilván a korukból adódóan azért sokszor hullámzó is a teljesítményük, de egészen biztosan nem fogják ingyen adni a pontokat. Mi viszont ezúttal a hazai pálya minden előnyével felvértezve szállunk csatába, úgyhogy különösen bízom benne, hogy ismét remek hangulat lesz a csarnokban. Nagyon számítunk a szurkolóinkra, remélem népes számban ki is látogatnak szombaton, és segítségünkre lesznek abban, hogy győzelemmel vegyük ezt a fontos akadályt.

Dömény Dezső