Online fogadás | TippmixPRO

Rangadóval zárja az esztendőt lila-fehér csapatunk

Noha már csak néhány nap van hátra a 2022-es esztendőből, békéscsabai női kézilabda-csapatunk mégsem év végi pihenését tölti, hanem lázasan készülnek egy újabb derbire, hiszen szilveszter elött egy nappal a Budaörs gárdájával játszanak egy roppant fontos összecsapást.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE - Moyra Budaörs Handball

Azzal a Budaörssel akik mögött remek esztendő áll, ugyanis újoncként nemcsak elsőre sikerült megragadniuk a legmagasabb osztályban, de 16 összegyűjtött ponttal ezt a 11. helyen tudták megtenni. Ebben az idényben pedig még erre is rátettek egy lapáttal, mert nyolc fordulót követően már hét ponttal rendelkeznek, ami jelenleg a nyolcadik helyet jelenti a tabellán. Ráadásul hazai pályán eddig csak a Ferencvárostól és a Mosonmagyaróvártól kaptak ki, utóbbitól éppen az előző fordulóban 36-31 arányban. Viszont a Fehérvárt hat góllal, a Debrecent pedig óriási meglepetésre két találattal is le tudták győzni Budaörsön. Idegenben viszont már korántsem ennyire veretesek, hiszen a Győr, a Kisvárda és a Dunaújváros is megálljt parancsolt Buday Dániel csapatának, és csak az MTK otthonából sikerült ponttal távozniuk két fordulóval ezelőtt a 28-28-as döntetlenüknek köszönhetően. Erejük abban is rejlik, hogy több sokat próbált játékost is a soraikban tudhatnak, így nem is csoda ha a két legeredményesebb kézilabdázójuk is a rutinosabbak közül való, Liliia Gorilska 30 találattal illetve Pálos-Bognár Barbara 23 góllal vezeti a házi góllövőlistájukat. Ami viszont fejtörést okozhat a szakvezetésnek, hogy egyik legjobbjukat a szerb átlövő Jovovity Jovanát elvesztették az ősz folyamán, miután elfogadta a Debrecen ajánlatát és távozott a klubtól.                 

Lányaink hasonlóan a budaörsiekhez mindent egybevetve nagyszerű évet hagynak maguk mögött, hiszen tavasszal nemcsak feljutást de bajnoki címet is ünnepelhettek a második vonalban. Igaz a visszatérés a legmagasabb osztályba nem volt zökkenőmentes, mert öt vereséggel kezdte a szezont együttesünk, közte olyan fájó találkozókkal mint a balatonboglári vagy a hazai MTK elleni összecsapás, ahol a végjátékban csúszott ki a győzelem a kezünkből. De a válogatott szünetet követően már a sikerek is a csapat mellé szegődtek, és Kisvárdán Magyar Kupa továbbjutást, a legutóbbi hazai mérkőzésen pedig a várva várt első győzelmet is ünnepelhette az együttes. És nem is akármilyet, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni 29-24-es siker igencsak tekintélyt parancsoló győzelem. Legutóbb közvetlenül karácsony előtt léptek utoljára parkettra a lilák a Ferencváros otthonában, ahol a fővárosiak magabiztosan 42-24-es győzelmükkel tartották otthon a bajnoki pontokat.           

Ami a pénteki rangadót illeti, a két együttes csatái nagy múltra nem tekintenek vissza, hiszen a Budaörs csapata csak 2015-ben csatlakozott először a kézilabdás elithez, ennek ellenére tíz összecsapást azért játszottak már a felek. És bizony roppant kiegyenlített is az együttesek egymás elleni mérlege, ugyanis öt alkalommal csabai, öt esetben pedig budaörsi siker született ezeken a találkozókon. A Budaörs legutóbbi békéscsabai fellépése tétmérkőzésen még 2018 őszén volt, akkor 31-29 arányú lila-fehér győzelem született, mint ahogy később a visszavágón is, amikor is vendégként sikerült 35-25-re nyernie az Előrének. De a felek legutolsó randevúján, a nyári Szabó Károly felkészülési torna döntőjében is lányaink sikerével ért véget az összecsapás, 26-23-as végeredménnyel.  

A 2022-es esztendő utolsó mérkőzése tehát 2022. december 30-án (pénteken) 17:00 órakor veszi kezdetét a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a sípmesterek Altmár Kristóf és Horváth Márton lesznek.

Dömény Dezső