Online fogadás | TippmixPRO

Székesfehérvár a következő állomás kézilabdás lányainknak

Az első igazi erőfelmérőre készül együttesünk a Békéscsabai NKSE, hiszen a bajnokság harmadik fordulójában már egy olyan gárda otthonában lesz jelenése, akik erősségben immáron hasonló szintet képviselnek csapatunkkal.

Alba Fehérvár KC - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE

A házigazda szerepét ezúttal a tavalyi hetedik helyezett Alba Fehérvár KC fogja betölteni, akiknél azért jócskán hozott változást az idénykezdés. Ugyanis nyáron a klubtól távozó Józsa Krisztián helyére az egykor Békéscsabán is dolgozó tréner Horváth Roland érkezett, akinek a felkészülési keretéből már hiányzott Tea Pijevic, Varga Emőke, Boldizsár Bianka, Gerháth Kincső, Ohyama Mana és Szabó Eszter, akik az idény végeztével a távozás mellett döntöttek. Ellenben pótlásukra érkezett Győrből a beálló Kövér Luca, a szintén beállós Kocsis Bettina a NEKA gárdájából, a balszélső Milica Andjusics a Buducsnosztból, illetve Orbán Laura aki tavaly még a Tempo kapuját védte. Kifejezetten sok, összesen 12 edzőmérkőzéssel készültek a bajnoki nyitányra és ezekből hét alkalommal is győztesen tudtak lejönni a pályáról. Két nemzetközi tornán, Nagymihályon és Hodoninban is tornagyőzelmet ünnepelhettek, az utolsó felkészülési meccsükön viszont a Dunaszerdahelytől kikaptak 31-27 arányban. Érdekesség, hogy magyar együttessel csak egy ízben mérték össze tudásukat, még júliusban győzték le 27-24-re a Budaörs gárdáját. A szezont azonban vereséggel kezdték, ugyanis nem bírtak hazai pályán a Debrecennel, akik 31-23 arányban legyőzték a fehérváriakat. Mivel pedig legutóbb Dunaújvárosból is 35-33-as vereséggel voltak kénytelenek hazatérni, így jelenleg még pont nélkül állnak a bajnokságban.   

Ahogyan lila-fehér csapatunknak sincs még pontja az idei kiírásban, ami ha az ellenfelek erősségét nézzük azért papírformának nevezhető. Viszont mindkét topcsapat ellen dicséretesen helytálltak, főképp az első félidőkben lányaink, akik a Győrtől 37-23-ra, legutóbb pedig a Ferencvárostól 42-26 arányban kaptak ki. Ráadásul együttesünk gólfelelőse, Marija Lanistanin is belekezdett a gólgyártásba, hiszen 10 alkalommal is megzörgette a Fradi hálóját, így reméljük Székesfehérváron is hasonló gólterméssel örvendezteti meg a csabai szurkolókat. 

Lányaink egyébként igencsak szívesen emlékezhetnek vissza a legutóbbi székesfehérvári kirándulásukra, hiszen azon a februári mérkőzésen 13 esztendőt követően sikerült ismét győzelmet ünnepelniük a fehérvári csarnokban, hála a 30-25-ös csabai sikernek. És bár a felek egy évvel ezelőtti békéscsabai párharcának megnyeréséhez is roppant közel állt együttesünk, azt végül 25-23 arányban az Alba nyerte meg.

A két gárda szezonbeli első találkozója ezúttal a Székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnokban, pénteken 18:00 órától kerül megrendezésre, az összecsapás két játékvezetője Dáné Rita és Marton Zsófia lesz.

Domény Dezső

line