Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán a Győri Audi ETO KC érkezik Békéscsabára

Hétközi összecsapással folytatódnak a bajnoki küzdelmek az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE számára, hiszen szerdán egy igazi sztárcsapattal nézhetnek farkasszemet a lilák, ugyanis 18 órai kezdettel a Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC látogat a Viharsarokba.

20180117_elore_gyor

A csabai lányok szó szerint az utolsó szalmaszálat megragadva aratták első sikerüket a pontvadászatban az MTK-Budapest két vállra fektetésével. A roppant lelkes és helyenként kifejezetten jól játszó csabai lányokra azonban most egy teljesen más összecsapás vár, ahol inkább a tisztes helytállás és a várhatóan népes publikum kiszolgálása lehet a fő feladat. A vendég kisalföldieket nem nagyon kell bemutatni a kézlabda szerelmeseinek, hiszen a regnáló magyar bajnokról és BL győztesről van szó, akik nem titkoltan már a jövő hét pénteken folytatódó Bajnokok Ligája sorozatra készülnek, ahol is a CSM Bukarest vendégeként kezdik meg a második csoportkört. Az amúgy is bivalyerős keretükhöz az utóbbi hetekben csatlakoztak az ősszel megsérült játékosaik is, így Tomori Zsuzsannával, Jana Knedlikovával, és a hétvégén a Fehérvár ellen visszatérő Anne Mette Hansennel a soraikban léphetnek pályára Békéscsabán. A Győr eddig egyetlen egyszer talált csak legyőzőre az idei szezonban, amikor is a Ferencváros a Népligetben tudta két góllal felülmúlni az ETO-t, így a Fradi mögött a második helyen állnak a tabellán a zöldek. A szerdai mérkőzésre a győriek egy igazi kiütéssel készültek, hiszen az Alba Fehérvár KC otthonában diadalmaskodtak 38:18 arányban. Csapatunk – ahogy már írtuk – az MTK elleni mérkőzésen próbált gyógyírt találni a Vasas elleni fiaskóra, és remélhetőleg a 29:26-os lila győzelem nem csak az első pontokat hozta meg a csabai hölgykoszorúnak, de a kellő önbizalmat is, amire a tavaszi szezon bennmaradásáért folyó harcában nagyon nagy szükség lesz.

A két csapat statisztikáját böngészve nyomasztó ETO fölényt tapasztalunk, melyet az együttesek előző szezonbeli két összecsapása is alátámaszt, hiszen mind Győrben, mind Békéscsabán 33:16 arányú zöld-fehér siker született. Látva azonban a lilák küzdőszellemét a szombati mérkőzésen, joggal reménykedhetünk abban, hogy ezt a mentalitást a Győr ellen is tovább tudja vinni az együttes, és akkor színvonalas kézilabdára számíthatnak azok, akik kilátogatnak a a Városi Sportcsarnokba a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésre.

Horváth Roland, az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője így vélekedik a holnap esti mérkőzés előtt:

– Az MTK elleni győzelem után a lányokban átszakadt egy gát, és ez a siker erőt kell, hogy adjon mindenkinek a folytatásra. A világ egyik legjobb csapata, a Győr elleni találkozó a kézilabda ünnepe lesz számunkra. A mérkőzésen szeretnénk tisztességesen helytállni, és mivel sűrű a bajnoki program, így a fiataloknak is szeretnék minél több lehetőséget adni, hogy testközelből ismerjék meg ezeket a világsztárokat.

Tomori Zsuzsanna, a győriek klasszis átlövője sérülés után csatlakozott társaihoz, a válogatott játékos szerint a szerdai mérkőzés jól szolgálhatja a felkészülést a szezon kiemelt feladataira:

– Visszatérésem óta lépésről lépésre haladok. Nagyon jól érzem magam fizikailag és mentálisan is; remélem, egyre több játékidővel válhatok hasznára a csapatnak. Ha fizikálisan rendben van az ember, a játékba is hamarabb vissza tud rázódni. Azon dolgozom, hogy legalább védekezésben a maximumot tudjam nyújtani minél hamarabb. Az elkövetkezendő két hét elég hosszú lesz. A VB-szünet miatt a játékot most újra össze kell raknunk, aminek gyakorlására a holnapi mérkőzés nagyon jó alkalomnak ígérkezik.

Ahogy az elmúlt években, úgy most is komoly érdeklődés övezi az ETO vendégszereplését, ezért a kilátogató szurkolóknak érdemes a jegyeket elővételben megváltani vagy időben érkezni a szerda esti összecsapásra, melynek sípmesterei Asztalos Bence és Bárkányi Gábor lesznek.