Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán a Kecskemétet fogadja az Előre NKSE

Interjú Walfisch Mercédesszel

Egy meglehetősen hosszú, közel négy hetes szünetet követően lép ismételten pályára NB I-es bajnoki mérkőzésen az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE együttese. Méghozzá nem is akármilyen találkozón, ugyanis a lilák az egyik közvetlen riválisukat, a Kecskemét csapatát fogadják. Rangadó ez a javából, hiszen a szintén a bennmaradásért küzdő újoncnak jelen pillanatban három pont előnye van a lila-fehérekkel szemben a bajnoki tabellán. Az már egyébként a szezon kezdete előtt is sejthető volt, hogy a csabai lányoknak a Vasas mellett a Bács-Kiskun megyeiek lesznek a legfőbb riválisaik a kiesés elleni harcban, ezért is volt kiemelten nagy jelentősége a két klub októberi, kecskeméti összecsapásának. Mivel a párharc első felvonását 2017 őszén a Kecskemét nyerte, így a március 28-i békéscsabai találkozónak még nagyobb jelentősége van a lilák számára. Természetesen átérzik ennek a súlyát a játékosok is, akik már gőzerővel készülnek a szerdai derbire. A felkészülés közben az Előre csapatkapitányával és gólfelelősével Walfisch Mercédesszel hangolódtunk a rangadóra.

20180325_kezilabda

Gondolom, most már lázasan készültök a szerdai összecsapásra…

– Szerencsére a szó legszorosabb értelmében már nem, ugyanis az elmúlt időszakban a csapat több tagját is ledöntötte a lábáról kisebb-nagyobb megbetegedés, de ezen a héten már mindenki egészségesen kezdte meg a felkészülést. Nyilván mindannyian tisztában vagyunk vele, mennyire fontos mérkőzés áll előttünk, így a feladatok is egyre specifikusabban már a találkozóra vannak szabva, illetve sokkal jobban előjönnek a taktikai elemek is a gyakorlások során, de a konkrét videózást és elemzést a hétvégén fogjuk elkezdeni.

– Megint egy a hosszabb szünet volt a bajnokságban, így adódik a kérdés, a rangadó előtt ez előny vagy inkább hátrány?

– Ezt mindig nehéz megmondani. Annyiból mindenképpen előny, hogy sokkal több időnk volt felkészülni az ellenfelünkre, és ráhangolódni az összecsapásra, viszont annyiból meg hátrány, hogy kiesünk abból a ritmusból, amit a folyamatos hetenkénti mérkőzések jelentenek. Mi pedig azért január közepétől egy nagyon nagy lendületet vettünk, és jó szériánk volt, tehát ebből a szempontból talán kevésbé szerencsés ez a fajta lebonyolítás.

– Ha már szóba hoztad, hogy látod, miben erősebb a mostani Csaba, mint az őszi volt?

– Sokkal lendületesebbek és energikusabbak vagyunk, és egyénileg is többet tud minden játékos kihozni magából. Ezzel párhuzamosan viszont csapatként is jobban összeálltunk, ami mindig a legfontosabb a sikerhez vezető úton. Ezért is remélem, hogy ez most már pontokban is meg fog jelenni a hátralévő mérkőzések folyamán.

– Úgy is fogalmazhatunk, hogy ősszel volt a Kecskemét elleni párharc első felvonása. Valamilyen szempontból lehet azért levonni tanulságokat abból a mérkőzésből?

– Meglehetősen régen volt az az összecsapás, és mint ahogy imént is beszéltünk róla, nagyon más volt akkor még a csapatunk. Az tény, hogy mi akkor nem játszottunk jól, de úgy érzem, amivel ők elsősorban fölénk tudtak kerekedni, az a lelkesedés volt, illetve az a többlet energia, amit a hazai pálya adott nekik. Ezért remélem, hogy most nekünk is ezek a pluszok, azaz a hazai közeg, és az elszántság – amit már így több nappal a találkozó előtt is érzek a csapaton – fogják megalapozni a győzelmünket.

– Tehát a lelkesedés lehet a fő kulcs a bajnoki pontok megszerzéséhez?

– Lényegében igen. Azt a tüzet és elszántságot kell továbbvinni, amit az MTK ellen és a Magyar kupában mutattunk. Én úgy gondolom, ha egy Dunaújvárostól vagy egy Siófoktól nem ijedtünk meg, és fel tudtuk velük venni a versenyt akkor most sem lehet félnivalónk. Nyilván a tét most sokkal inkább a mi vállunkat nyomja, de én bízom a csapatban és a hazai közeg erejében. Ami még szintén kiemelten hangsúlyos lesz, az a védekezésünk, hiszen ennek a keménysége és masszívvitása azért nagyban meghatározhatja a mérkőzés kimenetelét. Amennyiben azonban hátul stabilak leszünk, akkor a támadásaink is gördülékenyebben fognak menni. Én remélem, hogy ezt az összecsapást is az hangulat fogja jellemezni, ami az utóbbi hazai találkozókat is, azaz nagyon sokan kilátogatnak, és a szurkolók buzdításától lesz hangos a csarnok, ami még plusz energiákat jelent nekünk ahhoz, hogy megszerezzük ezt a nagyon fontos győzelmet.

A klubvezetés a rangadóra ismét meghirdeti a "Hozz magaddal még egy embert!" akciót, ami azt jelenti, hogy egy megváltott belépőjeggyel két ember tekintheti meg az összecsapást. Legyünk minél többen ezen a kulcsfontosságú derbin, mely szerdán 18 órától a békéscsabai Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre.