Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán a Kisvárda ellen harcolhatjuk ki a bennmaradást

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését nyerte meg lila-fehér kézilabda együttesünk szombaton Kozármislenyben, hiszen három fordulóval a bajnokság vége előtt a sereghajtó otthonában egyszerűen nyerni kellett csabai lányainknak, ha jövőre is az első osztályban szeretnének szerepelni.

Nos, ez sikerült is, ráadásul a játék képe alapján kifejezetten magabiztosan hajtották végre ezt a feladatot Rác Sándor tanítványai. Az első tízpercet leszámítva végig a hazaiaknak kellett futni az eredmény után, így csapatunk remekül menedzselve a találkozót, a szünetre háromgólos, még az utolsó hét percre fordulva már hatgólos előnyt tudhatott a magáénak. A mezőny két legeredményesebb játékosa, a hatgólos Kücükyildiz Fatos, és a hét találatig jutó és nem mellékesen 100%-os lőlapot produkáló Bencsik Bojána vezetésével, végül 28-25 arányban diadalmaskodott együttesünk. Ezzel pedig megerősítette a bennmaradást érő tizenkettedik helyét, melyet a Kisvárdával holtversenyben birtokol. Ehhez persze kellett közvetlen üldözőnk a NEKA vasárnapi veresége is, akik bár szinte végig vezettek az MTK otthonában úgy, hogy a második félidő derekán már négy gól is volt az előnyük, a hajrát mégis is a fővárosiak bírták jobban, és bő három perccel a lefújás előtt megfordították, majd 30-28-ra meg is nyerték az összecsapást. Így két fordulóval a szezonzárás előtt egyértelműen lányaink kezében van a saját sorsuk, mert a Boglárral szembeni kettő pont, plusz a számunkra kedvező egymás elleni összevetés által, akár már a szerdai Kisvárda elleni hazai győzelemmel meglehet a biztos bennmaradás.

Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good

Persze azért a vendégeknek is lesz ehhez néhány szavuk, hiszen esetleges vereségük esetén még ők is komoly bajba kerülhetnek. Pláne úgy, hogy az egymás elleni összevetésben ők rosszabbak a bogláriaknál, ugyanis amíg csak eggyel verték az akadémistákat hazai környezetben, addig a NEKA hárommal tudott nyerni otthon. Ami pedig igazán létfontosságúvá teszi a szabolcsiak számára a szerdai viharsarki meccset, hogy ők az utolsó fordulóban a bronzért küzdő Mosonmagyaróvárt fogadják majd. Igaz, idegenben eddig nem volt túlságosan veretes a Józsa Krisztián vezette csapat, lévén mindössze Budaörsről tudtak elhozni egy pontot, és Kozármislenyben sikerült hat góllal nyerniük. A többi, számszerűen öt győzelmüket otthon aratták, legutóbb a Vasas ellen, két fordulóval ezelőtt, amikor is 25-21 arányban diadalmaskodtak. Az előző fordulóban szintén hazai pályán léptek pályára, de így sem bírtak a Kohásszal, akiktől végül 23-18 arányban kikaptak. És bár a góllövőlista legjobb helyein nem találunk várdai játékost, azért két nehézbombázója van az együttesnek, akik egyaránt 80 gól fölött termeltek a pontvadászatban. A rutinos Karnik Szabina aki 88 gólos, és a fiatal válogatott átlövő Juhász Gréta, aki pedig 85 találatos termést mutathat fel eddig.

Ha a győzelmen túl az egymás elleni összevetésben is felül akar kerekedni csapatunk aktuális ellenfelünkön, akkor még nehezebb lesz a dolgunk, ugyanis legalább négy találattal kell nyernünk ahhoz, hogy ez sikerüljön, lévén a januári kisvárdai találkozón 25-21-es hazai siker született. Igaz, a felek előző idénybeli összecsapásairól sincsenek jó emlékeink, mert nem csak Várdán, de tavaly májusban Békéscsabán is a szabolcsiak győzedelmeskedtek, ráadásul akkor 26-17 arányban. Miután pedig még sohasem sikerült, sem itthon, sem idegenben legyőzni a kisvárdaiakat, ugyanis eddig csak maximum döntetlenig jutottunk ellenük, a legjobb pillanat lenne szerdán a békéscsabai katlanban megszerezni az első, és akár bennmaradást is érő lila-fehér győzelmünket.

A találkozó, az Andorka Miklós, Hucker Róbert bírópáros sípszavára, 18:00 órakor veszi kezdetét.

Dömény Dezső