Online fogadás | TippmixPRO

Szerdán az Érdet fogadják a békéscsabai lányok

Interjú Walfisch Mercédesszel

Újabb hazai mérkőzésre készül együttesünk a Békéscsabai ENKSE, ezúttal pedig a tavalyi szezon bronzérmese az Érd gárdája érkezik a Viharsarokba. Ellenfelünk csapata azért némiképp átalakult az előző idényhez képest, hiszen több kulcsjátékos is távozott a pest megyei együttesből, a teljesség igénye nélkül például Klivinyi Kinga, Jamina Roberts, Andjela Bulatovics, Mireya González és a nemrég viharos körülmények között távozó Mariama Signate sem tagja már az egyesületnek. Természetesen azért új játékosok is érkeztek Szabó Edina csapatába, Markéta Jerábková a cseh Baník Most gárdájából, Jelena Lavko Fehérvárról, Schatzl Natalie és Simon Armilla pedig a Nekából tette át a székhelyét Érdre. Illetve a tavaly még lila-fehérben szereplő Jovana Kovacsevics is már érdi színekben pattogtatja a labdát. A vendégek az eddig megszerzett nyolc pontjukkal jelenleg a hatodik pozíciót foglalják el a tabellán, a két újonc Eger és Mosonmagyaróvár, valamint az MTK és a Vác legyőzésével. Viszont a Siófok elleni rangadón 34-22 arányban alulmaradtak a házigazdákkal szemben. A liláknak ehhez képest éppen fordított a mérlegük, ugyanis eddig a Budaörs elleni az egyetlen győzelem, amit Horváth Roland tanítványai fel tudnak mutatni a bajnokságban. Bár a legutóbbi hazai összecsapáson a Siófok ellen egyáltalán nem álltak messze a lila-fehérek a pontszerzéstől, és bár akkor a bravúr nem sikerült, azért a mutatott játék az elkövetkező két hazai találkozóra nézve mindéképpen biztató lehet. És ezt már a lilák csapatkapitánya Walfisch Mercédesz mondta előretekintve az Érd és az azt követő Kisvárda elleni mérkőzésekre.

20181016_walfisch

– Legutóbb a Siófok ellen nem sok kellett a bravúrhoz, lehet ez a recept az Érd ellen is?

– Valóban én is úgy érzem sikerült helyt állnunk egy roppant erős csapattal szemben, és főként ez annak tudatában nagy dolog, hogy bizony nem teljes kerettel voltunk kénytelenek kiállni. Bár én úgy láttam, hogy a nehézségek – itt elsősorban Bottó Rózsa sérülésére gondolok -, talán még jobban feltüzelte a csapatot, és plusz erőket adott nekünk. Illetve jól megoldottuk a védekezést is, ami mindig az alfája és az ómegája a játéknak. Úgyhogy válaszolva a kérdésedre, igen, mindenképpen adhat egy jó alapot akár a szerdai, akár a Kisvárda elleni találkozókra.

– Az általad imént említett sérülés kapcsán, eggyel beljebb kellett lépned védekezésben, ami azért némiképp új feladatot is jelent számodra…

– Igen, most az utóbbi találkozókon hármas védőként szerepeltem, ami nyilván nehezebb és felelősségteljesebb poszt, hiszen a középső védők szerepe kiemelt a védekezésben. De az igazat megvallva élveztem a helyzetet, és azt gondolom főként a Siófok ellen segíteni is tudtam a csapatot a védőmunkámmal. Nyilván az érem másik oldala, hogy hamarabb elfáradok hármas védőként, ami viszont a támadás szempontjából nem túl optimális.   

– Szerdai ellenfeletek sem lesz jelentősen gyengébb csapat, mint akikkel az elmúlt mérkőzéseken találkoztatok. Te hogy látod most az Érdet?

– Hozzánk hasonlóan náluk is bőven volt mozgás a nyáron, ebből kifolyólag most számos olyan játékost kell helyettesíteniük, akik az elmúlt időszakban meghatározók voltak az együttesben. De azért elég csak ránézni a keretükre, még ha nem is mindenki egészséges jelen pillanatban, így is egy kifejezetten erős gárdáról beszélhetünk. Ráadásul a csapat magja már régóta együtt dolgozik, és olyan vezéregyéniségekre építik a játékukat, mint például Katarina Krpez, akinek gyorsasága a lerohanásokban és a gyors középkezdésekben is kulcsfontosságú.

– Milyen a hangulat a csapaton belül, hogy készültök a hétközi derbire?

– A hangulat alapjában jó, annak ellenére is, hogy azért nehéz sorozatban vagyunk, ahol egymás után jönnek a nehezebbnél nehezebb ellenfelek, akikkel szemben sajnos nem minden estben sikerül kihoznunk a tudásunk legjavát. De ha azért a realitás talaján maradunk, akkor láthatjuk, hogy pontokat szerezni ezek ellen az együttesek ellen bravúrszámba megy. Ennek ellenére én még is úgy érzem, benne lehet a csapatban, akár az Érd ellen is egy jó eredmény. Az ősz eddigi találkozói is azt bizonyították, hogy ha egységesen, csapatként küzdünk, akkor itthon bárkit megszoríthatunk, ahogy a Budaörs és a Siófok ellen is tettük. Viszont ellenkező esetben sajnos belefuthatunk nagy pofonokba is. Tehát ha az egyénieskedő játék helyett fegyelmezetten, egymásért is hajtva tudunk kézilabdázni meglepetést is szerezhetünk. Ehhez azért, mint mindig most is kelleni fog egy nagyon masszív védekezés, és egy megbízható kapusteljesítmény. Valamint az, hogy az Érd gyors játékát és lerohanásait a megfelelő visszafutásokkal kellően meg tudjuk akasztani. Én bízom benne, hogy most is képesek leszünk egy végletekig kiélezett, szoros meccsre kényszeríteni ellenfelünket, és ezzel párhuzamosan ki tudjuk szolgálni, a reményeim szerint minél nagyobb számban kilátogató szurkolóinkat is.

Az előző szezonban a két együttes mindkét összecsapását a pest megyeiek nyerték, az Érd arénában 35-24-re, míg Békéscsabán 32-23-ra diadalmaskodtak. Az utóbbi mérkőzésen azonban nagyon sokáig szoros találkozót láthatott a viharsarki publikum, csak az utolsó negyedórában tudtak ellépni a vendégek. Bízunk benne, hogy csapatunk szerdán is hasonló küzdelemre készteti ellenfelét a békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol is 18 órától indul útjára a labda, a B.Pech Katalin, Vágvölgyi Mária sípmesterek közreműködése mellett.

Dömény Dezső

line

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/elorekezilabda/videos/275705219942950/' width='680']

line

#hajralilak #csakacsaba #kezilabda #enkse #bajnoki #tippmix